Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (593)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdovej nářez. Celkově o hodně moc lepší než jednička a to ve všech směrech. Atmosféra je mnohem zkrachovalejší. Mel Gibson coby Max je neuvěřitelně cool. Akční scény jsou dotaženy k naprosté dokonalosti, ten vetší rozpočet je prostě vidět a je to dobře. Záporáci jsou asi lepší, mnohem nebezpečnější, než v prvním díle, ale chybí jim taková ta znepokojivost. Prstořez a jeho gang byli banda ultimátních pošuků. Dvojka ale určitě válcuje skvělou už tak skvělou jedničku. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická budúcnosť – kôli palivu sa zabíja a nájdenie náboja do Maxovej brokovnice sa rovná malím vianociam. Kde sú tie krásne časi 80tych rokov - drsných akčných filmov. Mladý Mel v jednej zo svojej prvej kultovej úlohe Šialeného Maxa, ktorý sa dočkal slušného nadupaného nonbrain pokračovania. Naviac George Miller exceluje – naháňačky majú svoju nezameniteľnú dynamiku, Mel Gibson za volantom je cool a ani veľmi nevadí, že nemá čo hrať pretože aj to minimum, drsný desperád ciest „nechajte ma na pokoji“, zvláda na výbornú. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jeho lidé stříleli po všem z kuše, myslel si že je to známka punku, ropnou touhou připomínal G.W.Bushe, myslel si že je to známka punku, do nádrží cpát ji chtěl a taky do sudů, myslel si že je to známka punku, oblíkal se přitom jak kluci z gay klubů, myslel si že je to známka punku...“ Humungusi, Max ti rychle vysvětlí, že punk je jinde.. Dramaturgicky a vůbec technicky mnohem sebejistější než jednička, několik originálních nápadů (brána z autobusu, pes na spoušti), kostyméři, co se moc nepředřeli a kaskadérsky náročný závěr s cisternou jedoucí na turnaj plážového volejbalu. Zkrátka solidní mustr pro další tvůrce béčkových explicitních postapokalyptických kousků, v nichž pod nánosy bláta či písku krev zasychá rychleji. „And the Road Warrior? That was the last we ever saw of him. He lives now... only in my memories.“ ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Civilizace, jak ji známe, už neexistuje. Přeživší lidé se sdružují do komunit kolem nerostných zdrojů a snaží se odolávat neustálým nájezdům motorkářských gangů, které nutně potřebují palivo pro své stroje. Nejlepší díl série. Ba, co víc, nebojím se tento film zařadit k nejlepším akčním filmům všech dob s naprosto úchvatnou závěrečnou automobilovou honičkou (kamion vs. motorky a buginy). A Max, ten už pozbyl poslední zbytky pudu sebezáchovy. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Post-apokaliptický akčák ako sa patrí! O podstatnú hviezdu lepšie než Carpenterov Útek z New Yorku. No musím sa vám priznať, že vôbec nechápem, prečo dali Šílenemu Maxovi (Mad Max) meno Šílený Max (Mad Max). Je tvrdý, nekompromisný, osudom ne-zlomený a samotársky. Viac by mu (dle mého) sedelo Iron Max alebo Bad Max - žiadnu "šialenosť" som pri ňom jednoducho nepostrehol. No nič. Aspoň už konečne viem, od koho čerpali tvorcovia Doomsday (2008). ()

Galerie (162)

Zajímavosti (43)

  • Film byl pro severoamerickou distribuci přejmenován na The Road Warrior, protože původní Šílený Max (1979) tam v té době nebyl uveden v širší distribuci. Název Mad Max 2 (používaný mimo Severní Ameriku) by tak mohl diváky zmást. (ČSFD)
  • Keď sa Maxov (Mel Gibson) kamión zrazí s Humungusovým (Kjell Nilsson) vozidlom, motorkári z jeho bandy neprenasledujú kamión, ale postávajú s autami na krajnici a sledujú zrážku. (AxelWers)
  • V jedné scéně při pronásledování kamionu Max (Mel Gibson) dupne na brzdu a zezadu do něj narazí Humungusův (Kjell Nilsson) automobil. Při nárazu jeden ze zajatců na předku auta přijde o hlavu, ale v dalších záběrech ji opět má. (Jirka_Globus)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama