Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekala, že se u toho tak skvěle pobavím. Sledování byla jedna velká, smíchem lemovaná jízda. Ke skvělým hereckým výkonům všech zůčastněných prostě není co dodat. Jack Nicholson v roli svůdného ďábla exceluje na plné čáře. Podobný výkon podává i trio dam, které se nechá od Daryla Van Horna svést. Žádná složitá zápletka (to by se ani nehodilo), jen příjemná podívaná, která je místama okořeněna trefným humorem a atmosférou té doby. - "I hope his dick is bigger than his I.Q." ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu skvělý film - ďábelský výkon Jacka Nicholsna a ještě se člověk zasměje. Na druhou stranu mi něco vadilo. Velmi podivná atmosféra, která nás filmem provázela, či tak trochu údiv nad jednáním těch "tří čaroděkek"? Proč pořád to číslo tři? A proč tři postavy vykreslené jako právě ty hodné se projeví sobě navzdory jako stejně ďábelské, stejně zvrácené jako ďábel sám? Každá zvlášť dohromady ještě víc. Ale Nicholson má aspoň šarm. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak teď už chápu proč mi rodiče nedovolily se na to koukat, kdysi jsem měl za to že se jedná o komedii o kterou se sice jedná ale dost černou. Humor je tu dán dost černým způsobem, a celej film působí dost temně, herci jsou geniální včetně Nicholsona kterej mi přišel že se do role nehodí a ze začátku mi přišel i naprosto obyčejnej ale postupem času jsem si ho dokonale oblíbil, a hrál na výbornou.Ostatní herci taky byly dobří a Jenkinse jsem litoval. Parádní film s pár nudnějšíma scénama. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Všeho moc škodí, aneb brutálně přeplácaný mix komedie, satiry, hororu, thrilleru a kdo ví čeho ještě. Žánrově prakticky nezařaditelný film, který se vyhýbá jakékoli škatulce (což je sice plus), ale přílišný důraz na všechny články filmu (vizuální efekty, vypružené dialogy) ruší celkový požitek a stahuje tak tento výtvor do průměru rychlostí nadzvukovou. Nejde ani tak o to, o čem, ale jak. Herecky ovšem bezpochyby velmi silné - především Jack Nicholson předváděl výtečný výkon, avšak ani přes jeho nesporné kvality jsem některé reakce rádoby okouzlených žen nevěřil. Nic proti režijní kreativitě a pestrosti, avšak toto dílko v mých očích překračuje hranici akceptovanosti (to jest vysoké hodnocení). A to jsem ještě nezmínil, že několik scén bylo věru zbytečných/zdlouhavých. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro mě nečekaně slabá záležitost, která zbytečně rozmělňuje talent několika hereckých es. Opravdu mě příběh, ve kterém tři kamarádky podléhají kouzlu samotného ďábla, zrovna dvakrát nenadchnul. Režisér George Miller (série Šílených Maxů) natočil román Johna Updikea jako poměrně unylou a ničím překvapivou komedii.. a taky satiru, thriller, horor.. Je to přeplácané a tvůrci tak trochu tápají, na kterou stranu se víc položit. Z Jacka Nicholsona i při temnějším charakteru jeho postavy nicméně prýští totálně šílená energie. Ostatně co jiného jsme mohli čekat? Jeho potměšilý sexuální ďábel Daryl Van Horne je bezpochyby tahounem celého snímku, který ale ve své druhé polovině sklouzává v hektickém provedení do čarodějnických, fraškoidních, zdlouhavých a kdo ví ještě jakých sfér. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Citát "Žena je diera, nie je to tak, ako sa hovorí? Všetka márnosť sveta sa do nej sype," ktorý vysloví Jack Nicholson (Daryl), pochádza z knihy francúzskeho filozofa Jeana-Paula Sartra "Bytie a ničota". (Arsenal83)

Reklama

Reklama