Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Konečně k Halloweenu pustili někoho zkušeného,kdo umí točit horory a pozvdedl povzdechávající sérii trochu na předešlou úroveň. Ten,který stvořil Jasona Voorheese a vdechl mu život,oživil Michaela. Hudební průměr,nikdo nepřekoná Carpentera,není tu hromada mrtvol,aby to zabralo čas,Michael má opět svoji mimuku a dobře sedící masku,která nevypadá k smíchu. Jedná se o velmi důstojný návrat vraždicí legendy,možná,že je škoda,že předchozí díly ignoruje,tak jako nevím jestli i já je mám ignorovat. Trojku nepočítám,čtyřka padá,pětkaje pro mě dobrá a šestka je mrtvá. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jediný rozumný tah, dát sbohem předchozím dílům a navázat na konec dvojky, se ukázal být docela inteligentním vysvobozením ze scénáristické retardace svých předchůdců. Psychologické pitvání postavy Laurie je docela zajímavé, ale ne nijak objevné, byť návrat J. L. Curtis na scénu je dalším přímým zásahem do černého. Bohužel to nakonec zazdil režisér. Atmosféricky jsou mordy velmi půvabné, příjemný pocit déja vu á la Carpenter pohladí divákovo libido a scéna, kdy Laurie vezme do rukou sekeru a vydá se vstříct Michaelovi, je fenomenální. Jenže koho to navlekli do motérek a bílé masky? Michael byl, je a vždy bude vnímán jako robustní kořeň a ne jako suchar, kterému půl roku po opuštění posilovny opadly kreatinem nahnané bicepsy. Ale absolutní „wtf?!“ chvíle nastane tehdy (sorry, neodpustím si spoiler!), když režisér hodí jeden kamerový detail na oči. Ty dva prázdné otvory, skrývající absolutní zlo dostaly podobu a tvar, čímž se Michael definitivně degradoval do pozice kosiče bez tajemství, jemuž není možno fandit. Nápad tu byl, snaha též, ale výsledek je notně rozporuplný zářez do Halloweenské série. ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké obsadenie, réžia a prostredie ma pri sledovaní filmu pribili do sedačky. Možno je to zo začiatku trochu zdĺhavejšie ale keď to vypukne tak to stojí za to. A Jamie Lee Curtis (hoci by som ju za učiteľku teda nechcel) má na tom asi najväčšiu zásluhu, najviac ma pohltila scéna v ktorej sa postaví zoči voči Michaelovi Myersovi. Pre mňa najlepší Halloween z celej série a teraz ma už aj mrzí, že nakrútili pokračovanie (Zmŕtvychvstanie). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost průměrné a Steve Miner nebyl dobrou volbou na režisérský post. Výraznějších zvratů či překvapení se nedočkáme, ale zato se dočkáme několika vražd, měně nápaditých režisérských postupů a likvidace Mike Myerse v závěru. Nemohu se ubránit dojmu, že to mohlo být mnohem lepší, ale celou dobu jsem se pohyboval spíše v průměrných vodách hororového žánru. Když tak hodnotím pozdější verzi zfilmovanou Robem Zombiem, tak musím uznat, že ten člověk je génius a Miner průměrný řemeslník. 60% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z tých lepších Halloweenov a pekné ukončenie základnej trilógie – Halloween (1978), Halloween 2 (1981) a Halloween H20 (1998). Hlavná hrdinka sa síce občas správala dementne, ale slastný záver so sekerou to nakoniec vynahradil. Prostredie internátu/školy pre prominentné deti malo navyše niečo do seba. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • V úvodu filmu je možné slyšet skladbu "Mr. Sandman", která byla použita také ve filmu Halloween II (1981) (JasonIX)
  • Severoamerické tržby dosáhly 55 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 75 mil. (NIRO)
  • Vo filme možno nájsť niekoľko odkazov na hororovú klasiku Alfreda Hitchcocka Psycho (1960). Charlie (Adam Hann-Byrd) hovorí Johnovi (Josh Hartnett) počas vchádzania do školy vetu: "Za 20 rokov ešte stále budeš bývať s ňou, a spoločne budete riadiť strašidelný motel," čím priamo odkazuje na Psycho. Ďalší odkaz je približne v polovici filmu: Janet Leigh, skutočná matka Jamie Lee Curtis (Laurie Strode), ktorá v Halloweene: H20 hrá jej sekretárku Normu, si v Hitchcockovej klasike strihla hlavnú úlohu. Po krátkom rozhovore s Jamie Lee sa otočí, a vyberie sa k svojmu autu 1957 Ford Sedan, s ktorým jazdila aj v Psycho. Na niekoľko sekúnd je dokonca možné započuť legendárny hudobný motív z tejto klasiky. Aj jej meno Norma divákom Psycha čosi pripomenie... (tXtX)

Reklama

Reklama