Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Roger Cobb je válečný veterán a spisovatel. Po úspěšné hororové knize se už rok snaží napsat své zážitky z války ve Vietnamu. Po smrti své tety se nastěhuje do jejího domu, kde kdysi při návštěvě tety záhadně zmizel Rogerův syn, v domnění, že tam bude mít klid a dokončí svou knihu. Roger postupně začne zjišťovat, že s domem není něco v pořádku, až se nakonec ukáže, že Rogerův mrtvý kamarád z války jeho syna vězní a snaží skrz strašidelný dům pomstít. (jonyyy)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Steve Miner značne ovplyvnil môj filmový horrorový vkus snímkami "Piatok trinásteho 2" a "Piatok trinásteho 3", ktoré natočil v rokoch 1981 a 1982. Sú to tituly, ktorými odštartoval svoju režisérsku kariéru. Jeho tretím počinom bol ďalší horror "Dom" (House) z roku 1985. Ten som si tiež voľakedy dávno pozeral vkuse dokola v mizernej kvalite na vhs s otrasným amatérskym dabingom. Teraz, po zhruba tridsiatich rokoch, som mal možnosť tento fantasy horror znova zhliadnuť. V remastrovanej obrazovej úprave a v pôvodnom znení s titulkami. Užil som si to. Nostalgia. Vychutnal som si klasický americký fantasy horror z osemdesiatych rokov minulého storočia o spisovateľovi a vojnovom veteránovi Rogerovi Cobbovi, ktorý sa ocitol v strašidelnom dome, kde musí čeliť silám, ktoré nepochádzajú z tohto sveta. *** ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy Miner měl dobrý čuch na výběr hororů, v kterých se sice moc neumíralo (samozřejmě nepočítám jeho dvě děti ze série Pátek třináctého), ale pracovalo se hlavně s atmoškou, je už nenávratně pryč. Srandovních nebo strašidelných kreatur se tu tolik nevyskytuje, ale když už nás nějaká ta svině překvapí, vypadá parádně. Hlavně voják Ben a mýval ze šatníku jsou krasavci. Do toho tu vyhrává Manfrediniho zlověstná hudba a krásný pohled je na onu vyvinutou sousedku. ()

Reklama

masw 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně špatná práce Steva Minera. Ze začátku to vypadá, že to bude horor s atmosférou, poté se to díky idiotským nápadům svrhne na nechtěnou komedii (asi se točit nedařilo, třeba díky pitomé příšeře vytvořené dětmi ze školky, tak poté to maskovali jako komedii). Nakonec to dojde zase do atmosféry, pak příjde mrtvý voják z války z Vietnamu (který ovšem s oběšenou babičkou neměl nic společného, tak jak se tam vzal?) No prostě tragédie, jediné plus je obsazení George Wendta, který hrál v seriálu Cheers. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pohodová, preslnená hororová komédia, ktorej ten humor sekne, ale vie aj pritlačiť na pílu. Vynikajúca je linka zo zmiznutím syna, trauma z Vietnamu a s Benom, verzus námet o dome, v ktorom sa môže stať čokoľvek. Záver s oknom v kúpeľni pripomenie Lovecrafta alebo Evil dead 2, Manfredini sa úspešne vymanil z hudby, ktorá evokuje Friday the 13th. Nič proti, práve naopak. Aj režisér natočil dva geniálne, nesmrteľné diely tejto série. Tu sa pohral s formou aj obsahom, natočené je to skvelo. Miner vie! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pohodový horůrek, který se sice rozbíhá pomalu, než k něčemu výraznějšímu dojde, ale jinak se člověk nenudí a propojení s prasím knihy a jeho příběhu bylo překvapivě fajnový, i když šlo o válečnou tématiku, tak mi to tentokrát vůbec nevadilo a spíš to filmu i pomohlo. Trochu komediální a jsou tu pěkné masky. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se uskutečnila 27. února 1986. (LION-MR.T)
  • Skutečný syn Williama Katta přijel na natáčení v den, kdy tvůrci natáčeli scénu, kde je Roger (William Katt) vtažen do skříně. Chlapec se strašlivě vyděsil, když viděl svého otce v nebezpečí. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama