Reklama

Reklama

Tak už konečně chcípni, táto

  • Rusko Papa, sdochni (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andrej, detektiv a ten nejhorší otec na světě, shromáždí ve svém bytě děsivou skupinu lidí sestávající z jeho rozzlobené dcery, nervózního tyrana a podvedeného policisty. Každý z nich má důvod se mstít... Celovečerní debut Kirilla Sokolova vypráví příběh Mavěje (Aleksandr Kuzněcov), mladého muže s neobvykle odolnou tělesnou konstitucí. S kladivem v ruce dorazí do domu přítelkynina otce Andreje (Vitalij Chajev), aby se mu pomstil za to, že svou dceru dle jejích slov v dětství zneužíval. Mladík ovšem jaksi zapomněl, že otec jeho dívky je shodou okolností drsný a zkorumpovaný policista, který se za žádnou cenu nemíní v tomhle příšerném boji jen tak vzdát. Jak film pokračuje a nabírá na obrátkách, pestrá mozaika vedlejších příběhů, generačních střetů a podvodů znesnadní komukoli vyváznout z bytu se zdravou kůží. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (71)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ruská variace na ty největší filmové hity Tarantina a bratří Coenů. Moc jsem od toho nečekal, ale ve výsledku jsem mile překvapen. V úvodních minutách se totiž rozehraje doslova a do písmene šílená podívaná, kde o brokovnici či letící televizi není nouze. Otec detektiv za mě nejlépe napsaná postava, bavil jsem se u jeho hlášek, celkově super. Ostatní charaktery za mě trochu upozaděné, ještě pobavil Jevgenovič a jeho příchod na scénu. Ten samotný černý humor, jenž je tím největším lákadlem, funguje docela obstojně, pár scének velice pobavilo (celá situace točící se kolem policejních pout neskutečně vtipná). Závěr plný twistů, ale za mě to s jejich počtem malinko přehnali. Takže suma sumárum. Filmu bych šanci rozhodně dal, má co nabídnout, ale nečekejte nic extra. Za mě 6,5/10 ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Keby týchto ruských Päť hrozných nebolo Päť hrozných, ale iba Štyria hrozný, mali by tak 60 minút a šlapali by naozaj naplno. Síce vrámci úplného klišé, avšak stále za použitia skvelých skladieb, nespoľahlivého rozprávača, hektolitrov krvi, rýchlym nájazdom kamier a čudesným strihom dopĺňanými absurdnými tónmi a prehnanými zvukovými efektami. Skrátka všetko čo poznáme z Tarantina, ale ešte prehnanejšie, strelenejšie a doplnené o metafory na ruskú neoblomnú, narcistickú a egoistickú náturu. Vtipné je to ako hovorím najmä na začiatku a na konci, kedy sme svedkami niečoho úplne absurdného. Začlenením ďalšej postavy a flashbackmi sa dostávame do vreca nezáživnej nudy. Myslím si, že keby sa všetko vysvetľovalo v prítomnosti (s výnimkou prvého flashbacku ako motivácie), bolo by to absurdnejšie, vtipnejšie, údernejšie a aj zážitok by bol konzistentnejší a intenzívnejší. Takto sme sa zasekli, tak ako ja rád hovorím, niekde na pol ceste. škoda, ale nevadí. P.S. - The house of a rising sun v závere dostal úžasnú, kostrbatú verziu, ktorú som si ihneď zamiloval!! ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Houby Tarantulino, ale Sokolov! Na světě existuje spoustu mutantů, kteří se až moc inspirovali ve stylovém a zábavném zabíjení, i s trochu té nadsázky a brilantnímu černýmu humoru. A kde se našel, než ve Sovětském Rusku! Óda na radost může být pokořena, jelikož nikdy jsem ještě neviděl ruského dědka vrtat akuvrtákem do stehna mladému kopytu, tak v nadmíru zábavném stylu, až se mi ruka šmátralka hnala do smradlavých trenek, s kulišáckým úsměvem na tváři. Tak přeci abyste neřekli, že jsem nechutný hovado. Mohli byste i namítnout, že nejde o nic víc, než jen o blbé a krvavé zabíjení bez myšlenky a děje, je to prostě jen hnusný a hnisavý odpad do škarpy. Už jste fakt asi všichni zběhlý a zvyklý na mindfuck píčoviny od Nolena, že kvalitní děj se pozná jen v tehdy, když tomu ani za mák nerozumíte o čem se tam dva negři baví (nenarážím sice na to, že černoši mají svůj ghetto slang, ale že je teď Amerika obsazuje v každém filmu, kvůli vyjebané politické koreknosti), nebo proč se američtí senátoři rozhodli zvolit zákon o rostoucím propadu černé ropy. Tady se dokázalo i zcela nemožného udělat zajímavou bojovku, a nemuseli je dávát někde do vystřelující budovy, kterou ovládli něměčtí teroristé.. a je úplně jedno čím se ti vodkou vochlastaný vořežečmeni mlátí. Ať už kusem salámové šišky, hrníčkem, kladivem nebo třeba tou akuvrtačkou z Hornbachu. Představivosti se meze nekladou. Klidně si mě nazývejte úchylným nekrofilem a primitivním píčumilem, ale tomuto víc než 4 nedám, ale celou pětkovou línii! ❤ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dokonalá absurdnosť z Ruska!!! Len idiot môže tento snímok posudzovať či vnímať ako serióznu záležitosť. Od úvodu musí byť každému (úplne každému) jasné, že tu zdravý rozum nemá absolútne žiadny priestor. Skvelé, proste skvelé po všetkých stránkach. Príbeh, rozuzlenie, spracovanie, herecké výkony, to všetko prispieva k plnohodnotnému zážitku v rámci žánru. Obrovský palec nahor Putinovi a jeho družine bolševikov! Možno preháňam a možno nie, ale za mňa čistý “Jackpot”. Díky “misterz”. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je konečně film, co lze označit za epický nářez. Příběhová linie drží náboj, scény jsou nábojem samy o sobě a herecké obsazení je skvostné. Absolutně komorní filmek odehrávající se prakticky ve dvou místnostech s nutnou dávkou krvavé veselice. Připomíná mi to film Bůh masakru, ale dynamičtější a Tarantinovitější. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama