Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (946)

castor 

všechny recenze uživatele

Přinášet historky z gangsterského podsvětí tenhle chlapík umí, i když Guy Ritchie často odskakuje k velkým produkcím (Sherlock Holmes, Král Artuš, Aladin). Promyšlená hra mezi britskými skupinami zločinců začíná návštěvou Hugh Granta u Charlieho Hunnama, který je pravou rukou marihuanového krále Matthewa McConaugheyho, předhodí mu nabídku, která ovšem hned několikrát změní „význam“. A především samotný boss McConaughey hodlá svůj celoživotně budovaný obchod prodat, což rozhýbá řadu situací. Celé je to složitě propracované a zamotané, pak se navíc (dle očekávání) ukáže, že mnohé je úplně jinak. Postavy mluví ve zběsilém tempu, ztvárňují je navíc výteční herci, přičemž nejvíc mě potěšili Hugh Grant a Colin Farrell. Evidentně si navíc natáčení ohromně užili. Občas jsem se ztrácel, občas si připomněl, že Ritchie nikdy nepatřil mezi mé oblíbence, ale celkově musím uznat, že ty čtyři hvězdy jsou poctivé. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bylo velice zajímavé sledovat to v návaznosti na Ritchieho předchozí tvorbu Sbal prachy a vypadni, v podstatě stejný žánr, ale přesto dva zcela odlišné filmy. První Ritchie byl drzý, nelítostný, stylový i vtipný. Uměl si pohrát s hudbou a dělal kouzla s kamerou. Oproti tomu poslední Ritchie působí dospěleji, jeho protagonisti už nejsou vždy o krok pozadu, ale naopak. Možná i proto byl tentokrát tah na branku o něco menší, byť to finále za to furt stálo. Herci si to navíc očividně užívali a styl si Ritchie definitivně zachoval, za mě tudíž velká spokojenost, ještě podpořená překvapivě slizkým Grantem a znovu vynikajícím Hunnamem. Kéž už by ten sympaťák konečně dostal nějaký komerční hit. 8/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„V DŽUNGLI PŘEŽIJE LEV TAK, ŽE SI NA KRÁLE NEHRAJE, ALE ŽE SE JÍM STANE...“ /// Hodně lidí už zapomnělo a hodně ani neví, jak vypadá gangsterka podle Guye Ritchieho. Pravda. On sám to nikomu neulehčuje. Jeho posledním filmem je Disneyovka ALADIN (2019), takže vysvětlujte dnešní generaci, že první, téměř dokonalou gangsterku natočil už před 20 lety. „Gentlemani“ jsou návratem k jeho typickým postavám, dialogům, ději… prostě filmovým věcem, který mu jdou nejlíp. Vymazlenej, do posledního detailu promyšlenej, mnohavrstvej šmrncovní příběh s dokonale ostrými dialogy, kterým se režisér a scénárista Guy Ritchie vrací ke svým filmovým kořenům. Mixuje černej humor, násilí i vtip, navrch přihazuje parádní postavy a obsazení, na který budete dlouho vzpomínat. Víc jsem se rozepsal TADY. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu džunglí jsem nečetl, přesto se chcu se stát králem zvířat. 2.) Miluju tu vo těch prachách a podfu(c)ku. 3.) Mám něco na Babiše. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $36,296,853Tržby Celosvetovo $114,996,853Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ritchie je späť, opäť pláva vo svojich uletene zvláštnych vodách. Zamotaný dej, plný vychytávok, hecovačiek, úderných scén, aj keď skoro prvú polovicu filmu som mal problém sa v tom nejak nájsť, uchopiť to. Keď tá rozjarenosť vetiev opadne začne v druhej polovici filmu zber ovocia, proste začne to chrliť, sypať, jednu vydarenú, vyšperkovanú scénu za druhou. /75%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se vrací k žánru, který jej proslavil a servíruje ryzí krimi Gangsterku, která má asi nejblíže k Snatch. Film má velmi neortodoxní vyprávění příběhu a občas se to může zdát matoucí a především ze začátku jsem tomu příliš nemohl přijít na chuť, ale někde v polovině už jsem si film vychutnával delikátně a velké dík patří parádním hereckým výkonům. McConaughey a Hunham tradičně výborní, Hugh Grant zřejmě životní role a britský Nacker Collin Farrel si krade všechny scény pro sebe a trhá bránici! You Black cunt! That´s racist. It´s not. You are black and you are a cunt! That´s a fact! Krom hereckých výkonů film táhne nahoru i parádní černo-suchý Britský humor a nečekané zvraty v příběhu. Guy Ritche natočil hravou, stylovou, vtipnou a netradiční gangsterku a lidem se to bude líbit. Velké díky uživateli RUSSELL za odemčení hodnocení, protože čekat téměř měsíc bylo už na pováženou. 7.5/10. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • V úvodních minutách vidíme sklenici piva se jménem „Lord of the Land“. Stejnojmenný podnik vlastní režisér Guy Ritchie společně s fotbalistou Davidem Beckhamem. Našli bychom jej na adrese 4 Conway Street, Fitzrovia (centrální Londýn). (mrtynbaca)
  • Ve filmu můžeme registrovat takzvaný „Trunk shot“, neboli záběr z otevírajícího se kufru auta. Tato metoda je považována za ochranou známku Quentina Tarantina; režisér ji proslavil a použil ve většině svých filmů. (LucasAbelle)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama