Reklama

Reklama

Gentlemani

(seriál)
  • USA The Gentlemen
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(8)

Eddie po otci zdědí šlechtické sídlo, které ale slouží jako zástěrka pro milionový byznys s marihuanou. A jeho majitelé se vůbec nemají k odchodu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (131)

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

Nový Netflix gangsterský seriál Gentlemani o pěstování speciálních bylinek britským šlechticem přímo pod jeho farmou doporučuji všem fanouškům gangsterek, protože seriál skvěle kombinuje dospělejší humor, akci a dost zajímavý příběh, jehož téma jsme mohli vidět už ve filmu Gentlemani. Objeví se tu strašně sympatické postavy, zajímavé prostředí, je to vtipné, nápadité, skvěle zrežírované, jednoduše kvalita na první dobrou, kterou budete chtít sjet na jeden zátah! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostoducha naivna "zabavka" v krasnom, prachatom pozlatku. Zial, komedialne naznaky funguju zriedka, a tak dej len obcas zachranuje pekna tvaricka, ci ina hlupunka linia. Osobne som sa najviac bavil na nevinnej dusi pestovatela travy a zvieracich najomnikoch Vinnieho Jonesa. Skoda, ze tu hra rolu mierumilovneho spravcu. Sklamanie, pretoze som ocakavat nieco v style odlahceneho Gangs of London. Som vsak v mensine. Zrejme pride dalsia seria. Hoci je Guy Ritchie majster svojho remesla, tento jeho pocin vnimam ako vyrazne slabsi. 45% ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé vidieť, ako Guy Ritchie rozširuje tento svet do série... Celovečerný film sa vo všeobecnosti páčil, aj keď nie v rovnakej lige ako Lockstock alebo Snatch. O jeho napísaní kľúčových postáv a často svižných dialógoch niet pochýb a dobré je, že tu sa rozprávanie zdá byť dobre rozbehnuté už v 1. ep... Tempo môže byť problémom do budúcnosti, ale to ukáže čas, keď budú epizódy pokračovať. Na obrazovke to vyzerá skvele, spolu s prostredím, prelínajúcimi sa príbehmi a kľúčovými hráčmi, ktorí bojujú o peniaze a miesto na čele stola... Bolo by dobré vidieť viac akcie a čakajúcej záhuby, ktorej musia postavy uniknúť alebo ju obísť... Ale to je len prvá epizóda... Takže... A Vinnie Jones je späť... Geniálne od Ritchieho...! ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie rozjíždí svou vlastní šachovou partii se spoustou, pro něj tak typických, bizarních figurek, se kterou však zbylý dozor na režisérských židlích nezvládne po zbytek udržet ten správný rytmus. Začátek je parádní a okamžitě nás přesvědčí o tom, že převzetí rodinného sídla a zisk šlechtického titulu nebude žádné leháro. Zvláště když to obnáší slasti a (především) strasti spojené s pěstováním mariánky, utužování napjatých rodinných vztahů, neustálého útěku ze spárů vyšinutých gangů i zběsilý tanec ve slepičím kostýmu… to vše pod dozorem ostříleného kmotra ze staré školy, pro kterého je stále přednější holubí korespondence než ta mailová. Znalost skvělého filmu je zcela nepotřebná, střih je řádně dravý, hudba to mohla klidně více osolit, černý humor se ždíme pomalu za každé situace a postavy umí britský pisálek napsat bravurně… jen v závěru to už trošku skřípe. A koho by to dříve vůbec napadlo, že Vinnie Jones se z neúprosného vymahače dostane k dobrosrdečnému správci, jenž se stará o zatoulanou zvěř („To je liška?“). Ale je fakt, že respekt si dokáže sjednat i v této poloze. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hrozně nevyvážené, co se týká kvality jednotlivých dilů. Jeden byl v pohodě a v dalším se to zase vezlo. Možná to bylo více režiséry, vážně nevím, ale nesedl mi i třeba hlavní hrdina a jeho filmový bratr, ten jakby smet.  Co mě naopak potěšilo byla místy celkem vtipná atmosféra, starý lišák Vinie Jones a pak hlavně gang z Liverpoolu. Ten jejich šéf neměl totiž absolutně žádnou chybu a nevim, jestli náhodou neuhranul fotbalisty Sparty. Já bych se totiž po jejich výkonu během prvních patnácti minut tomu ale vůbec nedivil! Čtyři mínus za seriál a jasná pětka za Priskeho výběr. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

  • V scéne na party u Johnstona sa rozpráva Suzie so Stanleym o hodinkách Patek Philippe, ktoré mal Churchill, keď podpísal nemeckú kapituláciu. Lenže za Britániu podpísal dokumenty Arthur Tedder. Churchill už v tej dobe ani nebol premiér Británie. Tým bol Clement Attlee. (Drozdo57)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama