Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladomanželka Kay Dunstanová (Elizabeth Taylor) má pred sebou prvú vážnejšiu manželskú krízu – a okrem toho čaká svoje prvé dieťa! Jej láskavý, no značne svojrázny otec Stanley Banks (Spencer Tracy) sa však rozhodne necíti byť zrelým na rolu deduška... (oficiální text distributora)

Recenze (16)

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi nastejno s prvním dílem, tedy příjemná, nenáročná a velmi jednoduchá komedie. Tentokrát rodina řeší dítě a opět je v centru dění Spencer Tracy. Ten se ještě stále nesmířil úplně se zetěm a teď musí čelit tomu že je dědou, krotit vášně ostatních členů rodiny, usmiřovat hádky a nakonec sám přijít dítěti na chuť. Musím uznat, že jeho ostup je v záplavě všech těch ťuťuňuňu ostatních osvěžující a silně mi připomíná mě s dětmi všech kamarádů a kamarádek. Jinak jsem se párkrát usmál, pobavil nad zběsilou jízdou městem a zatrnulo mi při scéně, kde Tracy zapomene dítě v parku, to bylo docela zbytečný psycho. Suma sumárum za mě opět za 3*. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Lehká, do celofánu zabalená komedie vládne jak přínosným tématem - konfrontace nejen dvou generací, ale i dvou rodin dvou generací - tak špičkovým hereckým obsazením, v němž vyniká jak s nadhledem i zjevnou chutí hrající Spencer Tracy, tak ještě hvězdnými manýrami neobdařená, přesto již tehdy filmově ostřílená Elisabeth Taylorová. Její mladičká maminka, sbírající první zkušenosti ze stálého manželského soužití, je rozkošná ve své nejistotě i v dětinsky dojemné touze být svému muži skutečnou oporou. Jakkoliv se to nezdá, DĚDEČEK byť v úsměvné poloze zachycuje základní rozpory rodícího se zlatého věku konzumní společnosti v USA, jen postupně, ale neobyčejně rychle odrůstající z negativních zkušeností Velké krize třicátých let, psychologie izolacionismu a nakonec i krvavé lázně druhé světové války; mnohé tu naznačuje i vztah mezi dědečkem počínajícího třetího věku a jeho energickou, nezkrotnou manželkou. Lehkost nemusí být vždy levným synonymem pro povrchnost a omezenost. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Komedie, která mě neoslovila. S. Tracy je zdravý, přiměřeně starý, spokojený s penězi, manželkou a životem. Proto ho tak těžce zasáhne, že z něj dcera E. Taylor udělala dědu. Žvanění na věčných amerických večírcích mě připadlo o hovnu a nadšení dědků jak udělají vnoučeti pokojíček vyloženě trapné. Vlastně jedna z prvních exkurzí do debilní americké konzumní společnosti. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování filmu „Nevěstin otec“ v TV uváděné pod názvem „Jak je těžké být dědečkem“. Stanley v „Nevěstin otec“ provdal svou milovanou dceru a rozloučil se slovy „Můj syn, je můj syn, než si obstará ženu, ale má dcera je mou dcerou celý život, celý náš život“. V pokračování se novomanželé, za asistence svých rodičů, vyrovnávají s posvatebními problémy, zařizují dětský pokoj, rozcházejí se, usmiřují a těší se na miminko. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Obyčejná komedie ze života, s vynikajícím Spencerem Tracym, jehož grimasy a snaha udržet si za každou cenu odstup od zlomových událostí v rodině, aby na stárnoucí kolena nepřišel o svůj pečlivě od života vydupaný klid, vás určitě pobaví. EDIT: s původním dabingem Petra Haničince se u filmu objevuje nová dimenze, jeho vypravěčsko spiklenecký tón získává body zejména u mužů. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama