Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé se kvůli nehodě ocitnou sami v lese. Manžel se rozhodne jít pro pomoc, ale ženu v lese něco znásilní. O 17 let později jejich syn trpí podivnou nemocí, a tak se vracejí na místo znásilnění, aby zde našli pravdu. Jejich syn utíká z nemocnice, protože ho stále volá tajemný hlas. Ovšem zanedlouho se díky neznámé nemoci začíná měnit v hrůzné monstrum, které má chuť zabíjet. (Chupacabre)

(více)

Recenze (38)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Návrat oživlé cikády. Spousta děr v logice a herecké výkony pod úrovní ochotnického spolku sice berou sílu, ale je tam pár jednotlivostí, na kterých lze stavět. Baxterův temný soundtrack, jednoduše natočená a zároveň sugestivní scéna úvodního znásilnění, chlapcova přeměna za pomoci staré dobré maskérské rukodělnosti či konec, který otevřel otázku koloběhu života (nebo novelizace potratového zákonu státu Mississippi). Dokážu si představit remake v rukou Alexe Garlanda. Vzhledem k lokaci samozřejmě s implementací woke principů a následným rozdělením publika.. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný horor 80. let minulého století. Solidně stupňující atmosféru bohužel narušuje béčkový scénář, který neunese dva žánry najednou - častokrát se zde totiž střídá hororový žánr s thrillerem. Snímek je nakonec i tak docela slušně rozjetý a navzdory nevýrazným hereckým projevům i napínavý až do úplného konce, v němž se konečně ukáže monstrum. 60% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně atmosférický horror, který začíná jednou docela hustou scénou znásilnění ženy v lese podivnou příšerou (rozumějte na úroveň tehdejší USA-cenzury) a pokračuje po 17ti letech, kdy se žena s manželem vrací do města (se svým 17ti letým synem...), u kterého se incident udál. Jejich 17ti letý syn začíná být stále divnější, později agresivnější, až vše vygraduje v proměnu ve zrůdu a souboj několika hlavních postav s ní. Nejedná se však o jednoduchý horror, jak by se dle popisu zdálo. Film má svoje temné tajemství (kdo, proč, kdy ...), které se postupně rozkrývá. To je na filmu velmi dobré. Dále je to pak úžasný hudební doprovod a scénická hudba, která je naprostou špičkou a diváka zcela vtahuje do atmosféry. Bohužel víc než polovina filmu se odehrává ve tmě, takže si jej určitě pustěte v noci, jinak z něj mít nic moc nebudete. Na dobu a původ vzniku velmi vydařený a působivý horror. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Zamkni se, miláčku." ,,Neboj, přece nejsem blbá blondýna!" Tenhle horror z produkce MGM mě vskutku potěšil. Strašidelná hudba (Les Baxter) tak, jak ji najdeme jen ve starších horrorech, napínavý příběh a slušné mechanické efekty ( dnes by proměnu odbylo pár digi efektů, tohle je ale poctivá triková práce). Vychází úplněk a našince hned napadne, o jakou bestii by se mohlo jednat. Skutečnost je však trochu jiná... Velmi dobré herecké výkony, krásné prostředí močálu (lužního lesa) a dostatek gore efektů (utržená hlava, vysátý slizoun, roztrhaný dědula a spousta dalších). Když se střílí, lítají kusy vnitřností...a kostry jsou všude, kam se podíváš. Bezvadné finále. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento kousek, který dávali nedávno na MGM je opravdu docela dobrou a především ani ne moc nudnou podívanou. Jen je škoda, že místy ztratil děj svůj šmrnc a atmosféra která vždy po etapách gradovala, náhle spadla o několik tříd dolů a muselo se začít zas od začátku. Prostě a jednoduše nestačili z dechem celou dobu. Herecké výkony docela ušli, ale stejně nejlepší byl prostě Ronny Cox. Proměna v monstrum se mi rovněž líbila, ale místy působila až zbytečně moc uměle a směšně. I tak na tu scénu s hlavou jen tak brzy nezapomenu. 7/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Philippe Mora sa raz vyjadril, že táto snímka je encyklopédiou hororových filmov. (beso74)
  • Herec Ronny Cox v úlohe Eliho MacClearyho bol súčasne autorom a interpretom hudby v štýle country použitej vo filme. (beso74)
  • Mená Curwin (Don Gordon) a Dexter Ward (Luke Askew) si tvorcovia vypožičali z hororového románu "Prípad Charlesa Dextera Warda" od H.P. Lovecrafta. (beso74)

Reklama

Reklama