Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (133)

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série a je to dobře. Téma je vyčpělé, nikam se neposunulo. Naštěstí pořád je to dost zábavné na to, abych se opět podíval, tentokrát na sexuální problémy středoškoláků. Souboj sexuálních poradců je tím správným kořením série a divák se opět něčemu přiučí. Závěrečná Let It Be v parádním gospelovém aranžmá pak dokáže dát zapomenout na pár neduhů, které série má (např .nižší rozpočet je vidět na kameře.) . Jsem také rád, že vyloženě happy end se nekonal a poslední slova Maeve udělala důstojnou tečku na konec. ()

Zajda. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší série, ale v rámci žánru je to stále extrémně vyspělé, svěží a přirozené, že nakonec s odstupem času převládla spokojenost. Jasně, je tu nespočet problémů, které mi to málem zničily. Proč dávat tolik prostoru novým postavám, má to být sakra vyvrcholení ne? Proč dostávají některé postavy repetitivní linku?... Mohl bych pokračovat, ale ve výsledku mi je to úplně jedno, když na konci brečím, jak želva. Není to finále, které jsem si vysnil, doteď nechápu některé tvůrčí rozhodnutí... Zároveň ale beru v potaz, jak to měli tvůrci vzhledem k okolnostem těžké - proto odpouštím více než normálně. A i přesto, že to ve finále nedopadlo úplně nejlépe, stejně to hrozně miluju. 7/10 ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série sklouzává do vod průměrnosti a tak trochu se nechala unést dnešní trendy dobou a při snaze zavděčit se všem dnešním divnolidem tak nějak zapomíná být taky normální a být taková, pro kterou jsme si první sérii oblíbili. A tedy příjemně a nenuceně zábavná a ze života běžných lidí. V nové sérii je totiž vyloženě přepal veškerých LQBTQRSTUV komunit, homosexuálů, duhových človíčků a weirdheadů a všichni "normální" jdou tak nějak na vedlejší kolej. Stejně tak když seriál neví, kam dál, tak sahá k tomu nejjednoduššímu, co jej napadne - a tedy udělat další vztah a hodit tam nějakou tu love scénu. Tím se celkem ztrácí jakýkoliv zajímavý vývoj děje, originální a překvapující vztahy nebo prostě touha seriál s chutí dokoukat a spíše jsem se jen nutil do dalších dílů bez větší radosti. Komediálních prvků stejnětak ubylo a je to prostě jen přešlapování na místě a ždímání pozornosti na netflixu. Možná nejvyšší čas skončit...? ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oversteer je anglický výraz pro přetáčivé chování aut. Overqueer je výraz, jenž jsem si vymyslel. Znamená to stav, kdy umělecké dílo – zde seriál – působí jako křečovitě vyumělkovaná reklama na vše, co není heterosexuální. Je škoda, že zobrazení lidí s jinou sexuální orientací či genderovou identitou zde sklouzává k místy až odpudivé karikatuře. A abych nezapomněl: Eric je scénáristy zobrazován stále více jako afektovanej primitivní sebestřednej píčus. Z toho musí gayové být štěstím bez sebe. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je kurevsky nad tím přemýšlet nějak střízlivě. Tahle série je v něčem strašně zvláštní exces progresivní propagace. S tím bych vůbec neměl problém. Přijde mi spíše nešťastný způsob toho pojetí, který skoro dělá dojem, že si z toho Netflix spíš dělá prdel. Což je velká chyba scénáristů. Nevím, zda si pro tuto sérii ukousli na finále velké sousto, ale mnoho aspektů zde je strašně nedotažených a jsou hloupě prvoplánový. Postavy občas znějí totálně vyprázdněně a dávají si rady na úrovni dvou letých. Je to sice spíše seriál pro dospívající, ale ta zacyklenost v nějaké pubescentní ztracenosti byla občas strašně zbytečně točící se v kruhu. Je těžko hodnotit toto vše nějak moc kriticky, stále jde o pět let života s tímto kusem, který byl v mnoha úhlech zajímavý, zábavný a napínavý. Poslední série, to jak už je v byznysu zvykem, trochu přepískla. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)
  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)
  • V epizodě je odkaz na filmovou sérii Pán prstenů, a to ve scéně, kdy sestra Jean (Gillian Anderson) v bance zmíní, kde pracovala, a pracovník odvětí, že by chtěl na Nový Zéland kvůli filmu Pán prstenů. V následující scéně pak napodobují Gluma ze zmíněné série. (griph)

Reklama

Reklama