Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Otis se konečně dokáže uvolnit, a to často a impozantně, jenže tlak na výkon se stupňuje, ve škole řádí chlamydiová infekce a kamarádi se potýkají s novými problémy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série Musím říct, že první díly se rozjížděly tentokrát pomalu a taky mi docela scházela poradna, které bylo v druhé sérii poskromnu. Taky se tu začínáme mnohem více setkávat s vážnějšími, emočnějšími tématy a už to není taková ta všudypřítomná sranda, ale postavy teď zažívají i těžké až bezmocné chvíle, tím pádem je druhá série stoprocentně dramatičtější, než první. Nicméně, vedlejší postavy se nám rozrostly a poskytují příběhu novou šťávu. Oduševnělé zpracování každého jednotlivého malého příběhu zdejších postav pohladí na duši a díky svému nevlezlému a svěžímu pojetí se Sex Education vážně ještě stará o to, aby mladí lidé byli zodpovědní ke svému životu a s přehledem je schopný se vyhnout vulgaritám, nevhodným usuzováním a špatným rozhodnutím a dokáže jít mládeži příkladem, už jen kvůli tomu, že je tu jakákoliv sexualita zobrazená jako něco přirozeného. Naprostý opak Euforie. Každopádně, druhá půlka byla naprosto geniální a obzvlášť díl, kde Otis pořádá párty byl absolutně k popukání. Až na tu lehkou absenci případů z poradny je to kvalitativně na stejně brilantní úrovni. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá řada je jiná než ta první,přesto si ale udržela hodně vysoký standard.Ještě tak první dva díly je to podobná sranda jako v jedničce,ale pak se pomalu ale jistě přejde na vážnější notu a ta vydrží až do konce.A on je tenhle vývoj vlastně logický.Zatímco první řada sloužila primární k seznámení s prostředím a postavami,druhá už se nebojí jít víc do hloubky a i když už to není taková bžunda,působí mnohem uceleněji,komplexněji a vlastně i uvěřitelněji.Opravdu doufám,že bude třetí řada,protože už teď mi tahle celkem svérázná parta docela chybí...90% ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě velmi nadchla svým humorem kombinovaným s vážnějšími příběhovými oblouky a skvěle napsanými postavami. Série druhá na tyto kvality hladce navázala, příběhově je však ucelenější s větším prostorem pro dramatické prvky a prohlubování už tak skvěle napsaných charakterů. Za těch 16 dosud vydaných epizod už mohu říct, že jsem emočně silně zainteresován a nemůžu se dočkat třetí série. Tohle má totiž smysl, protože ne každý seriál funguje na dramatické a komediální lince zároveň tak dobře, jako tenhle, v teen subžánru mohu říct, že snad žádný. Proto doufám, že to Netflix nehodí do koše a nedá prostor například 13RW. 9/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně dlouho očekávaná druhá série jednoho z nejvtipnějších, nejoriginálnějších a zároveň tak lidského seriálu poslední doby. S ní se vrací i staré postavy, které je od prvních dílů dobré vidět, a zároveň pár nových postav, ke kterým si divák najde cestu. Co se humoru týče, je to o něco slabší než první série, chybí tomu silnější hlášky, situace už nejsou tak "extrémně" ujeté jako bývaly, sprosťárny se zmírnily , ale naopak to nabírá na dramatičnosti a teen vztazích, spolu s depresivním koncem mi to místy přišlo jako hybrid 13 reasons:D Bylo to svižné, vztahově propletené, ale od půlky možná až moc okaté a předvídatelné, že "kdo s kým skončí" a taky trochu přepláclé, kdy se v jednom momentě obracely karty a z hetero se stávali homo a naopak. Od sexuální poradny se upustilo a zabruslilo se více do školy jako takové a konec nechal opět otevřeno pro další sérii. Sjeto za jeden den, tyhle věci me prostě baví, i když žádná intelektuální a existenční pointa v tom nebude. ()

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K druhé sérii už se nijak dalekosáhle vyjadřovat nebudu. Je v podstatě jen gradací veškerého humusu z první série. Po stránce filmařské jsou kvalitní všechny díly první i druhé série. Hodnotově však jde celý seriál úplně mimo můj směr. Heterosexuální páry už jsou zde ve znatelné menšině, hranice toho, co je ještě považováno za normální, se dále posouvají, a tak, upřímně řečeno, na třetí sérii už ani nejsem zvědavý a rád si ji odpustím. 45% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Kniha, ktorú Isaac opisuje, je Watership Down od Richarda Adamsa. Kniha sa neskôr sfilmovala v podobe kresleného filmu - Daleká cesta za domovem (1978). (Pat.Ko)
  • V epizodě je zmíněn Pablo Neruda (Ricardo Eliezer Neftalí Reyes y Basoalto), což byl chilský komunistický básník, politik, diplomat a nositel Nobelovy ceny za literaturu (1971). Kolem jeho pseudonymu se vedou teorie, že mu byl předlohou český spisovatel Jan Neruda, což sám Pablo ale nikdy nepřiznal. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama