Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

H34D 

všechny recenze uživatele

Gratuluji k dosažení dalšího milníku a tedy natočení interaktivního filmu, nicméně Amerika byla objevena už dávno na konzolích typu Nintendo/Sega (byť samozřejmě v mnohem horším provedení). Ačkoli Black Mirror zbožňuji a několik dílů jsem i trochu nadhodnotil, zde budu přísnější. Nehledě na mé oblibené téma videoher, nehledě na pěkný koncept hry se svobodnou myslí, příběh Bandersnatch je poměrně slabý. Nebýt možnosti diváka rozhodovat, je i samotné finále vcelku bez katarze. 6/10 ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film tohohle formátu co jsem měl tu šanci sledovat. Líbí se mi jak chytře se všechno propojuje, což má za nasledek to že informace které získáte, získáte občas úplně jinak než zvolením právě dané odpovědi. Meta hrátky a retro feeling jsou už jen další plus. Ikdyž právě to meta v tom mě extrémně bavilo a cítil jsem z toho trochu superhot vibe. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

je fajn, prostředek super, ale jakmile se vše začíná opakovat častěji dokola, tak je to už trochu otravné. Jinak je to skvělý nápad, příběh neurazí a herci se do toho hodí. Chvíli jsem měl i pocit, jako bych toho všeho byl opravdu součástí. Na chvíli jsem si fakt připadal, jako bych z něho mohl udělat zmetka. To bylo fakt naprosto výborné, jenomže potom zase zpátky na začátek. Někdy mě i trochu štvalo to čekání na rozhodnutí. Ale zase na druhou stranu to asi jinak vyřešit nešlo. Každopádně poprvé to vypadá super, ale potom už přece jenom zjistíte, že to má plno nedostatků. Pět hodin na takový experiment zdaleka nestačí. Tím myslím hlavně to, že většina rozhodnutí stejně nemá žádný vliv. Jinak se tím pohrabat určitě za zajímavost stojí. V jednom momentě jsem měl i takovou příjemnou husí kůži. Každopádně Black Mirror miluju a jako experiment se to celkem povedlo, takže takový o dost lepší průměr. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Iluze volby. Přesně jak Stephan popsal ve svém "happy endingu", kdy dal hráči na výběr z možností, ale stejně konec určoval on. Stejný postup je uplatněn v tomto filmu. Interaktivní film tohoto typu je tedy naprosto zbytečný - žádná volba ve skutečnosti volbou není. Otázka zní, jestli tvůrci chtěli, aby toto divákovi došlo? Pokud ano, tak tento díl nádherně ukazuje, jak se nemají dělat interaktivní filmy a pokud ne, tak se jedná o nedotaženou hloupost. ()

caffelina 

všechny recenze uživatele

Rozhodne neodporúčam pozerať neinteraktívnu stiahnutú verziu ako ja. Takže uznávam, že moje hodnotenie je tým pádom neobjektívne (1* za originálny nápad, 1* za príbeh). Ale úprimne, nemyslím si že by som dala viac ako 3* ani interaktívnej verzii a to hlavne kvôli: prevažnej nude, nesympatickým postavám, predvídateľnosti a zároveň chaosu na štýl seriálov ako Mr. Robot 2.séria alebo Maniac....a to ja fakt nemusím. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • V herní společnosti je na zdi pověšen plakát s robotickým psem, který lovil přeživší ženu během nevysvětlené apokalypsy v epizodě Metalhead (2017). Plakát upozorňuje na počítačovou hru s názvem „METL HEDD“ evokujícím epizodu. (hansel97)
  • Celý film je interaktivní, natočený formou choose-your-own-adventure, kdy divákovi jsou nabízeny volby mezi dvěma možnosti ovlivňující kompletně děj filmu. Kvůli tomuto faktu bylo celkem natočeno přes 5 hodin použitého materiálu, přestože následná stopáž sledovaného filmu má 90 minut. (hansel97)
  • Colin (Will Poulter) pracuje na hře nazvané „Nohzdyve“. Ta názvem evokuje epizodu Nosedive (2016), ve které se pomocí aplikace hodnotí všechny mezilidské interakce. Ta však s počítačovou hrou zřejmě nemá nic dalšího společného. (hansel97)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama