Reklama

Reklama

Hop - a je tu lidoop

  • angličtina Monkey's Playtime
Československo, 1977, 87 min

Obsahy(1)

Rybář Fuksa vyloví z řeky láhev a prodá ji vedoucímu hostince Mertovi, který vzápětí zjistí, že její obsah je poněkud neobvyklý. Je totiž příbytkem džina, který chce svého majitele učinit šťastným a jediným slůvkem dokáže splnit každé přání. Merta toho samozřejmě využije k hromadění majetku. Stejně si počíná další vlastník, chamtivý řezník Tureček. Ten se navíc rozhodne každého, kdo se mu jen trochu nelíbí, proměnit v šimpanze. Zázrakem nabyté bohatství poznamená také Turečkovu dceru Blanku, což se vůbec nelíbí sympatickému Ondrovi, o kterého dívka stojí víc než o svého nápadníka Viktora, syna odklizeného Merty. Její otec má ovšem s Ondrou jiné plány. Chce se mu pomstít za to, že se od něj nenechal okrást, a nastraží mu léčku. Ve zmatku, který tím vyvolá, se však rozbije džinova láhev a on se přestěhuje do jiné. Shodou okolností do té, kterou si domů odnese Ondra. Nechá se džinem proměnit ve štěně a odnést Blance. Může tak být stále s ní, aniž by o tom dívka věděla. Ta se již začíná probouzet z opojení bohatstvím a hledá jiné hodnoty. Zdá se, že džinovo přání učinit svého pána šťastným se konečně naplní. (TV Nova)

(více)

Recenze (130)

heyda 

všechny recenze uživatele

Pepík Kemr jako putovní džin ve flašce od Ginu. To je v podstatě celá pointa filmu. Sorry za spoiler, ale to člověku dojde i z plakátu. Nemyslím si, že by to byl odpadový film, to určitě ne, protože herecká esa umí dát filmu dostatečný náboj, ale horší je, o čem ten film je (nebo spíš není) a jak je natočen. Trochu se divím, že to komunisti nezakázali, protože to nepřímo odsuzuje jejich tržní systém. Kemr zde vystupuje jako takový kapitalista, který splní každému jakékoli přání. Na co prachy, bony nebo nějaké vysoké konexe, stačí mít svýho Pepíka džina :-D 40% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Až takový odpad tato socialistická satira není. Je pravda, že vichcané svině u nás byli vždy. Jak za Masaryka, tak za komárů, tak dneska!! Na scénáři se myslím podílel i Macourek a je to na něm znát. Má opravdu pár podařených scének i vtipů-hlavně to proměňování nepohodlných lidiček na opice. Celkově se na tuto komedii dá podívat i dnes-byť je silně černobílá se silným nádechem rudé. Ale trio Kemr-Somr-Vinklář jsou skvělí. ()

Reklama

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie a hlavně díky famózním kouzelným kukučům pana Kemra a také za půvabnou Moniku Hálovou za 3*... 12.10.2020 - Jsou ale filmy a chvíle, kdy zvýším hodnocení po několikátém skouknutí či po nějaké době a když mi film třeba zlepší náladu, sedne do vzpomínek apod. A tady je tomu tak. Ikdyž jsem ho viděl x krát, tak přesto pobavil víc než jindy a víc než něco nového a zlepšil náladu v těžké době. Ještě tu myslím nepadalo, že červené sportovní auto Blanky je Fiat 1200 Cabrio (rok cca 1963). Takže jednu hvězdu dávám dnes navíc a vejdou se do ní i Vláďa Dlouhý a krásná Monika Hálová, kteří opustili náš svět téměř ve stejnou dobu. A nesmím zapomenout na pěknou Michajlovu hudbu. ()

filipP321 

všechny recenze uživatele

Môžete si tu písať čo chcete, podľa mňa tento film patrí do TOP kategórie českých komédií a do zlatého fondu českej kinematografie **** Aj keď je pravda, že kto nežil v tej dobe, tak nevie čítať medzi riadkami a určitým veciam v tom filme nerozumie ... Malý príklad: "Můžete mít třeba milion --- korun, nebo stomiliónů --- korun." Tie dlhé prestávky, pred tým než povie korun naznačujú ironickým spôsobom, že ani všemocný džin nemôže porušovať socialistický devízový zákon a nemôže mu vyčarovať americké doláre alebo nemecké marky :)) ()

starr64 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dnes odhodlala mrknout na tento "skvost" naší tehdejší kinematografie s tím, že třeba změním názor. Nestalo se tak. Strašný film, ale na druhou stranu se zde krásně ukazuje jak se pěkně kšeftovalo s masem atd. A tito lidé, kteří tehdy šidili sedí dnes na vysokých postech naší politické scény a nebo jsou to bohatí podnikatelé a kšeftaři. Tato doba tehdejším šejdřířům a vekslákům prostě přeje - smutná to doba. Takže z tohoto hlediska je dobré se na film podívat. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Automobilu Fiat 1200 Cabrio, který se ve filmu objevuje, prasklo při natáčení jedné scény přední sklo. Filmaři škodu plně uhradili. Tento kousek pak později vlastnil i např. podnikalel František Mrázek a dnes je v rukou soukromého sběratele. (Kaleidoskop)
  • Asi ve 37 minutě, kdy pan Tureček (Josef Vinklář) představuje dceři Blance nově zařízený pokoj poznamená: „ten televizor je samozřejmě barevnej,“. Na to se objeví malý bílý televizor Minitesla československé výroby. Ten byl vzhledově velmi zdařilý a jeho design, který příliš nepatřil do šedivého socialistického světa a také byl na českém trhu špatně k sehnání, býval českou televizí využíván při natáčení scén evokujících interiér zahraničního bytu. Zakulacená Minitesla byla dodávána v několika barvách skříně, ale poskytovala pouze černobílý obraz. (Cesty timem)

Reklama

Reklama