Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Komorně natočený snímek z prostředí nejmasovějšího vraždění, jaké kdy lidstvo zažilo. Na televizní produkci se jedná o opravdu kvalitní dílko, a to včetně hereckého obsazení (např. Michael Brandon, nám známý jako Dempsey, v roli generála:) nebo kamery. Pravda, konec by mohl být krapítek míň patetický, ale nejedná se o nic, co by se nedalo přejít s mávnutím ruky. 75% ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Opet dalsi z rady americkych patosu o valecne hrdosti a odvaze v cele s hrstkou pihovatych americkych chlapcu proti nemecke presile. Znovu zde z nemeckych vojaku delaji naivni blbecky, kteri ani nevi jak se zavazuji tkanicky u bot, nikde tu vsak nevidim nic o strachu, bolesti a utrpeni, vsechno jen okrajove k dokresleni atmosfery. To ovsem nestaci!! ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jistě, natočit film o neskutečném hrdinství či odvaze a utrpení vojáků první světové války jako vzpomínku a úctu na jejich činy je filmařský krok hodný úcty. Bohužel to nevyšlo, jak by dle mých představ mělo. Hodnotím "pouze" třemi hvězdami, ne pro smysl filmu, který jistě zaslouží plných pět, ale pro mě osobně nevyhovující způsob nasnímání kamerou. Zbytečné přibližování obrazu, rychlé pohyby kamerou (jakoby začátečnické) a to nejenom v akčních scénách působilo poměrně nepřehledně a zmateně. Odporné války, důkaz toho, že člověk se svou hnusnou touhou vládnout a mít moc nad druhými je nenapravitelná zrůda. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Na televizní produkci opravdu působivý a zajímavý snímek. Jistě, je zde řada patosů a milovníci Zachraňte vojína Ryana si budou ťukat na čelo při rozhazování rukou do vzduchu, když voják padá mrtvý k zemi. Ovšem Ztracený prapor se nebojí podávat i větší bitevní souboje, které vypadají místy až hollywoodsky. Tohle je skutečně kvalitní válečný film z Velké války, jak se dříve První světová nazývala. Jistě, postavy nejsou nijak zajímavé, děj nemá žádné šokující překvapení a zas až tolik emočně minimálně mě nezasáhl. Přesto ale v komentáři vzdávám poklonu tomuto počinu, od kterého jsem rozhodně mnoho nečekal, ale o to více získal. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama