Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ressurection je trilerové béčko nakrútené ako áčko, čo ho zachraňuje od absolútneho zabudnutia. Bohužiaľ si ale scenáristi, režisér, kameraman a aj Lambert mysleli, že robia niečo výnimočne cool a akosi sa v tom všetci zamotali. Po odhalení vraha nás (na rozdiel od Sedem) už nič prekvapivého nečaká a ono aj tá motivácia vraha je ťažko uveriteľná (opäť na rozdiel od Sedem). Resurrection uplynie rýchlo, je solídne nakrútený, ale neviem si predstaviť, že sa niekto k filmu vracia pravidelne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z titulů,kolem kterých člověk kroužil kdysi dávno ve videopůjčovně,aby nakonec zjistil,že na něj nikdy nedošlo...teď po letech jsou Vraždy podle Jidáše pořád solidní detektivkou,která se svezla na vlně Sedm,nicméně žádná klasika to pro mě nebude.Velkým mínusem budiž velký počet iritujících a prazvláštních pokusů s kamerou a obrazem...60% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si tento thriller zreprízoval a dočkal jsem se dalšího zklamání. Od doby, kdy David Fincher natočil Se7en (1995) ,se filmaři několikrát pokusili přiživit na jeho úspěchu, ale jen s neslavným výsledkem. Tento snímek není výjimkou. Od počátku se tvářil velmi temně, ale rychle mi došlo, že se o veškerou atmosféru postaralo jen deštivé počasí, zatímco tvůrci spíše tápali a snažili se budovat napětí náhlými hudebními ataky a zběsilým švenkováním kamery. A musím být fér; ono by to na mě fungovalo, kdyby mi bylo deset. Jenže dnes už se na mě podepsala spousta filmů, seriálů, lidí, počasí i život sám, takže mě takové oblbování už nebere. Stejně tak mě nemůže nadchnout zoufale neschopná policie, mezi jejímiž příslušníky čněl, jako maják na pobřežním útesu, detektiv Prudhomme s intuicí, která by strčila do kapsy i dedukci Sherlocka Holmese a jehož postavě dodával hloubku flashback s pitomě natočeným obsahem. V průběhu sledování tohoto filmu jsem se musel několikrát přesvědčit o tom, zda nejsem paralyzovaný, protože jsem sledoval děj naprosto netečně a bez emocí. Naštěstí se ukázalo, že jsem se jen bohapustě nudil. / Poučení: Čas od času si pozvi návštěvu. Mohla by se hodit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby Celosvetovo $6,500,000║ Nevydarená bez solídnejšieho napätia upečená vykrádačka thrilleru SE7EN, príbeh si ide až moc okato v šľapajach spomínaného thrilleru, ktorý natočil talent ako je David Fincher, lenže Russell Mulcahy je len rutinér a tak tu to aj všetko vypadá, kamera miestamy otrasná, vedenie hercov slabunké, k hlavnej postave(Christopher Lambert) si nenájdeme za celý ten čas cestu, takže sympatie nehrozia, záporák nakoniec vyznie k smiechu, napodobniť Johna Doe im teda absolútne nevyšlo, dokonca sa tu nájde aj jedna zle poskladaná scéna, kde pri naháňaní zločinca, lezie tento zločinec najprv po schodoch hore relatívne na vrch budovy, potom odrazu uteká dole druhými schodmi kde zhodí jedného detektíva a odrazu cez vchodové dvere vybehne! na rovný vrch budovy so svetlíkmi odkiaľ potom šikovne zoskáče do uličky... nuž je som si toto všetko doslova televízne tápanie dostatočne pretrpel. /25%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to solidní, i když né moc originální thriller, který sráží docela částý díry ve scénáři, taky aby ne když ho psal Lambert a v některých scénách přehrávání christophera Lamberta, ale na to co předváděl poslední dobou to je kvalitní výkon za který se rozhodně nemusí stydět. Určitě taky prospělo, že je ve filmu dostatek krve a zmrzačených těla, jinak by tenhle film snad ani nestál za skouknutí. Co se týče děje, tak je pravda, že je podobný Sedm, ale bohužel taky je pravda, že je daleko horší, ale zase na druhou stranu to rozhodně děj sedm nekopíruje a občas to bylo i napínavý, ale to co tomu chybí asi nejvíc je pořádná mrazivá atmosféra, ale i tak jsem se vcelku ani moc nenudil ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama