Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

BaruM 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla, že se jedná o seriál či minisérii o Černobylu, měla jsem trochu obavy, protože o této údálosti je už plno filmů, dokumentů a celkově tvorby. I přesto jsem se rozhodla začít sledovat, a po prvním dílu musím přiznat, že toho nelituji. Dílo nabízí blízký pohled do zákulisí události, a díky tomu je Vám celé dění bližší. Rozhodně se těším na pokračování. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se seriál honosí slovíčkem DRAMA, tak události a důležité postavy jsou reálné. Sice nevím, jaký doopravdy byl Fomin či Toptunov, ale o Djatlovovi se ví, že byl bl*ec. A i když také nemám tušení, jestli sešlost lidí v 5:30 u jaderné elektrárny v bunkru byla vedena osmdesáti letým komunistickým pohlavářem co díky svému proslovu si u mě vysloužil místo v TOP 10 záporáků. Opravdu nevím, jak přesně se vše odvíjelo, ale ty detaily co znám o této havárii, zde nebyly opomenuty. + klobouk dolů, že nezapomněli na "most smrti". .... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Craig Mazin ani Johan Renck nejsou rozhodně žádní břídilové. Neskutečně chytlavé zpracování, jakmile se na seriál člověk zadívá, tak horko těžko odvrací pozornost. Z některých scén mrazí, při jiných člověk nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak je možné, že to kluci nechali zajít tak daleko. Velké ocenění si zaslouží i bezchybná práce s atmosférou. Ať už se děje o nervy drásající dění v elektrárně bezprostředně po výbuchu, nebo o adrenalin nadzvedávající chování vlivných a hazard s lidskými životy, které byly postaveny významově pod zájmy státu. "Socialismus" jako vyšitý. Nebudu se zbytečně pokoušet hledat chyby tam, kde na první pohled žádné výrazné nejsou a rovnou napálím plný počet. Velice příjemná dávka radiace. ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z té sovětské debility a arogance je mi zle. Postaví si jadernou elektrárnu, aniž by vůbec věděli, na jakém principu funguje, nad tím zůstává rozum stát. A totálně nevzdělaní občané s libostí pohlíží na hořící elektrárnu, ze které tryská uran..však taky jinou zábavu na výběr moc neměli že.. Na seriál jsem se moc těšila a věřím mu.. je totiž zřejmé, že autoři na rozdíl od pomatených soudruhů ví, co dělají. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidět hlavní hrdiny, kteří se vrhají na smrt, aniž by o tom věděli a ještě k tomu podle skutečné události, to je silný kafe. Udělat dokument o Černobylu dokáže dnes každej druhej, ale zaujmout diváka tak, aby si uvědomil, že šlo o jednu z největších katastrof světa a že tajit to nebyl nejlepší nápad, to už se tolika tvůrcům nepovede. Seriál servíruje sběh událostí tak, že se mi nechce tomu věřit, ale zároveň mnou prochází husina, protože je to pravda. Silný téma, dobrý zpracování. Alespoň v prvním díle. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)

Reklama

Reklama