Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 3

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (412)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. The Boy je na horor až moc hezky natočený ( Kdo by jen řekl, že režisér Devil Inside natočí tak vizuální lahůdku), interiéry zámku zkrátka paráda. Samotná panenka dodává správný mysteriózní nádech a pocit znepokojení, na Lauren Cohan se kouká sakramentsky skvěle a byť se atmosféra buduje pomalu,tak v závěru na nás režisér vychrlí slušný refrešující zvrat, který celkový dojem výrazně vylepšil. Z prozatimní letošní hororové chudoby, tohle definitivně patří k tomu lepšímu. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Úvod a navodenie atmosféry je skoro ukážkové, ľahko som sa dostal do príjemného stavu očakávania niečoho desivého a záhadného. No ale čakal som čakal a... a skoro ničoho som sa nedočkal. Pár situácií s bábikou i bez nej sa síce vydarilo, ale aj tak sa v tomto smere nemôžem ubrániť pocitu premárneného potenciálu, čo do hororových prvkov sa z výborných interiérov a úvodnej atmosféry dalo vyťažiť podstatne viac. Veď už len ten pohľad na tú bábiku bol dosť nepríjemný - polovičná práca. Našťastie na hlavnú hrdinku sa dalo pozerať, keď nič iné aspoň potešila nejedno mužské oko. Potom však prišiel záver a to už išlo ale úplne všetko do čerta, nakoniec sa z toho vykľul len akýsi nepodarený trápny klon Halloweenu, čo bola podľa mňa tá najväčšia chyba. Snímok sa pomerne solídne rozohral v mysterióznej a spirituálnej rovine a autori z toho nakoniec urobia takúto nepodarenú a lacnú "slasherovú" koninu, to vie teda naštvať. 55/100 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Bez napětí, bez atmosféry. Ani ten některými ceněný zvrat mne nějak nechytil, protože jsem viděl obdobný horor tak tři roky zpět, který má podobný "zvrat". Nuda k uzoufání a závěrečný střet je tak bezduše natočený, až si člověk nudou hryže nehty. Ani panenka nepůsobí nějak tajuplně, to ta v The Game mne vyděsila víc, a herečka sice nehraje úplné trdlo, ale že bych z ní byl nějak na větvi, to ne. A mimochodem, zkuste si závěrečný twist zpětně promítnout na celý příběh, abyste zjistili, jak nelogické to po celý čas bylo. Vynoří se víc otázek, než odpovědí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sračkovitý režisér Vilém Zvon se konečně naučil aspoň trochu točit, satanžel se však jeho scénárista vydal nepokrytě čorkařit na brakoviště. A tak tři čtvrtiny filmu sledujeme úmornou uspávačku alá „Anabel“ o trapném až unylém přemísťování břichomluvecké Barbíny po viktoriánském baráku, schopnou vyděsit leda tak labilního loutkoherce s nevyhraněnou sexuální orientací. Na posledních patnáct minut pak z „Hrůzné minulosti“ vyleze „Míša Majers“, aby celou tu kalvárii, plnou otlačených hemoroidů a znuděných oleženin, skvostně ukončil úplně jako … Tady musím toho pissálka pochválit za originalitu! Tak suchý a debilní závěr by nesplácal snad ani několikanásobný absolvent Akademie retardované hororové scenáristiky pro vegetativní pacienty. Etalonem nesporné kvality budiž „příjemně překvapený“ mozkoun Livingdead! A tak jediným pozitivem zůstává ta více než žvýkatelná roštěnka v hlavní roli, která sice dělá, co může, ale na druhou hvězdu by musela minimálně ukázat páreček kulantních mečivek nebo vkusnou díru v sýru. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Konec to úplně zabil. Jako kdyby scénárista nevěděl jak dál, tak v zoufalství napsal uspěchaný a odfláklý finále. Velkej zvrat byl ještě OK, ale pak následuje už jen stereotypní nuda a předvídatelnou poslední scénu si tvůrci mohli odpustit. Když se člověk zamyslí, co by tak mohlo logicky následovat, tak to nemá ten správnej efekt. Jinak je The Boy příjemně mrazivá atmosférická duchařina. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)

Reklama

Reklama