Reklama

Reklama

Telefon

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit několik možností, jak by mohl fungovat časový paradox, ale takhle by to tedy rozhodně být nemohlo. To ovšem nic nemění na tom, že nuda se rozhodně nekonala, napínavé to bylo místy ažaž, a scénář si vystačil s jedním místem a pár lidmi, což jsou prostě parametry dobrého filmu. 70% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Aniž bych se před projekcí podíval na hodnocení jsem ihned po dokoukání věděl, že tu budou experti, kteří to tu budou neopodstatněně hejtit, no nebyl jsem zklamán. Kol je už teď velice nedoceněná záležitost, která definuje můj oblíbený styl filmu, což je podobně jako u loňského Parazita film, kde pořádně nevíte, co za další žánr na Vás může vykouknout za dalších pět minut, což se právě objevuje i tady. Člověk se podívá na obsah filmu a hned mu musí prolítnout hlavou myšlenka, že co za blbost tohle je, ale nenechte se odradit, Kol má opravdu kvalitně napsaný scénář, všechno je zobrazeno velice čistě a srozumitelně, jediné v čem se můžete občas ztratit jsou postavy, ale pro lidi, co už nějaký ten asijský snímek viděli to nebude žádný problém. Jak už jsem psal, všechno je to naprosto nepředvídatelné a to i přesto, že tak nějak tušíte kam to směřuje. Do toho jsem viděl jeden z nejlepších hereckých výkonů posledních dob, který předvedla Jun Jong-seo, coby dokonalá sériová vražedkyně. Když tak nad tím přemýšlím, tak si od Akmareul boattda, kde zahrál absolutně vynikající Choi Min-sik nevzpomínám na tak charismatického antihrdinu. Zase po nějaké době dokonalost, která mě nesmírně potěšila. 5* ()

Reklama

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Jednoho krásného večera jsem zatoužil si pustil jeden z korejských filmů dostupných na Netflixu. Tento film mě zaujal svým profilem. Ihned jsem s ním započal schůzku, která trvala sto dvanáct minut - netrvala dlouho ale byla napínavá až do poslední setiny s příjemně dobrým koncem. Akorát by mohl Kol prozradit více o své negativní části. Rád bych ji lépe pochopil. Neochotně jsem byl přinucen věřit jen té kladné. Jsem rád, že jsem z tohoto filmu odnesl i ponaučení  : Radši být spokojen s málem než chtít více; vážit si vykonavatelů svého přání, přesto, že si ho velmi užívám. Rozhodně tento snímek stojí za vaši pozornost. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Frekvence/Butterfly Effect/Saw (tím vizuálem a zaměřením primárně na wow efekt jsem si na něj nějak vzpomněl). Vlastně mě bavila spíš ta první půlka, pak jak už se rozdaly karty a ta na druhém drátu se vybarvila, tak moje nadšení opadlo. Hledat logické lapsy v něčem co neexistuje (jak tu trefně někdo poznamenal) je asi fakt blbost, ale tady prostě haprujou i věci mimo ten motýlí efekt. 6/10 ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

U jednoho z nejlepších thrillerů roku nejvíc zamrzí, že mohl být ještě lepší. Synopse jednak vyzrazuje zbytečně mnoho, nutící diváka předvídat události první půlky jednu po druhé, než se rozjede skutečně šťavnatá hra s velmi základními časovými paradoxy, které ale i naposté fungují dost efektivně. Ruší trochu zbytečné CGI sekvence, vystřižené z mid-budgetových blockbusterů nultých let, kdy se počítačem zákonitě muselo dělat všechno. Strhne souboj dvou skvělých korejských hereček z dost odlišných komerčních sfér. Podobně jako u #Alive mám ale dojem vysokého potenciálu, který se povedlo naplnit jen zčásti. 60% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 3. ledna 2019 a bylo ukončeno 2. dubna 2019. (PamPero 1)

Reklama

Reklama