Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jaká úleva. Pouštěl jsem si to ze zvědavosti, jak se dá rebootovat šestidílná série o průměrných vidláckých jatkářích, a k mému potěšení udělali tvůrci opravdu výrazný krok stranou a nebáli se fanoušky napálit. Úvod naznačuje klasický hixploitation v duchu série a pobíhání po lese mezi pastičkami a stíny pronásledovatelů je sice ohrané, ale kupodivu celkem dynamické a místy napínavé. Zlom v polovině filmu pak mnohým jistě nesedne, ale mně přišel jako super ozvláštnění i přesto, že také vydatně vykrádal odjinud a v součtu působil poněkud nedomyšleně. O postavy se daří vyvolat starost, poměrně nahlé a krátké výbuchy násilí fungují lépe než nesmyslně přepálené gore, a když už si v závěru myslíte, že to dopadne přesně tak, jak jste v polovině filmu předpověděli, přijde bizarní a svým způsobem hrozně zábavný hřebíček celé té satiry o nevšedním americkém sousedství - škoda jen, že v průběhu se to vůbec jako satira neprodává a atmosféra je kvůli tomu nevyvážená. Každopádně fajn překvápko s několika skvělými hororovými nápady (slepci v temnotě) a příjemnými herci. 70% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jak se může změnit život kvůli špatně pochopené situaci, lidé z hor mají své zákony, bohužel pro turisty hodně blbý být někde poblíž. Masakr celkem slušný, pasti zajímavé, konec bohužel jemně očekávám, snad se dočkáme pokračování. Název neznamená vždycky film který jsme čekali, tohle práci bylo jen jiné a zajímavé, já jsem hodně spokojený, tyhle zvířecí potvory byly prostě výborně provedené. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tohle měl být samostatný film a nikoli pokus se přiživit na úspěšném jméně. Spousta diváků je teď totiž nasraná a záměrně snímek podhodnocuje. Já si zde před zhlédnutím pár výblitků přečetl, takže jsem byl připravený na to, že zde neuvidím zdeformované krvelačné psychopaty, ale něco trošku jiného. Vlastně jsem byl za tuto změnu rád, protože nemá smysl si nic nalhávat. Série Wrong Turn šla po pár dílech do úplných sraček, ze kterých není návratu. V úvodu mě však "to něco trošku jiného" vyděsilo, když jsem viděl hipsterskou posádku na smrt jdoucích ve složení - 2 opálení buzeranti, černobílý páreček a jeden jediný bílý páreček, který byl záměrně vykreslen jako největší retardi. Naše skupinka si to namířila rovnou na zdravě xenofobní jih, kde jsou velmi přátelští lidé, pokud zrovna nenarazí na hipstery, negry, buzeranty nebo voliče demokratů. Nápad s Appalachian Trail jsem uvítal, protože nezavrhuji možnost, že bych si to tam někdy prošel. Tady jsem z této 3 500 km dlouhé stezky moc neviděli, neboť se role průvodce skupiny ujal právě negr, který znal na místě kde nikdy nebyl ty nejlepší zkratky. Jediná pozitivní věc na jeho rozhodnutí bylo to, že kláda rozmetala jednu homokládu, takže se znatelně pročistil vzduch a ochladilo klima. Ten nápad s federací se mi docela líbilo. Odpustím i tunu scénáristických zkratek, kterými si ohýbali děj jak bylo třeba. Za mě docela slušný snímek a pravděpodobně nejlepší z celé série. Minimálně co do množství nápadů a invence. [78 %] ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy, ukazujúce konflikt partie mladých, veľkomestských turistov so silami prírody v podobe divokých šeliem, jedovatých rastlín a živočíchov, živelných pohrôm či úplne odlišne sa správajúcich divochov obývajúcich civilizácii vzdialené miesta, som vždy mal a mám rád. Od tých, povedzme jednoduchších, vystavaných na základnom konflikte: mladý, namyslený yuppie odchovaný konzumom a vedomosťami z mobilu kontra nespútaná a nevyspytateľná prírodná sila, až po sofistikovanejšie kúsky, prinášajúce popri základnom boji človeka s naturalizmom aj niečo naviac. Wrong Turn je postavený len na základnom konflikte, no otáča ho z viacerých strán. Cieľom mladej mestskej omladiny nie je len uniknúť hroziacej smrti. Dostáva sa m možnosť zachrániť si životom, pokiaľ niečo z ich nadobudnutých civilizačných zručností sa ukáže byť osožné pre kultiváciu prírody. Na oplátku - keďže aj v prírode existuje istá reciprocita - môžu niečo nadobudnúť. Napríklad schopnosť efektívneho a pohotového zneškodnenia nepriateľa. Skvelá záležitosť s efektnou bodkou pod záverečnými titulkami. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Ačkoliv to není žádné pokračování téhle série WRONG TURN, tak i přesto jsem nesmírně spokojen a i překvapen. Mé hodnocení je možné moc vysoké, ale na to já z vysoka kašlu. Tohle není typ hororu, který se v dnešní době takto kvalitně točí. Společné s touto sérií to má asi tak hluboký les a jeho nástrahy. Podobně jak to píše uživatel CSFD sniper18. Od začátku mě to chytlo a i postavy se nechovají jako totální idioti, což s ohledem na toto téma je bohužel běžné. Takže i ten úvod je vcelku rychlý, seznámíme se s postavami a po cca 20 min tu máme první velkou lesní nástrahu v podobě valící se klády. Neříkám, že jsou pasti v lese moc originální, ale celkově tu máme dost využité Rko. Krvavé scény jsou ok a hlavně realistické. Krom toho tu figuruje i velké napětí. To, jak se děj časem ubere, to je jednak nepředvídatelné, ale chvílemi i děsivé. Nebudu zde popisovat nic konkrétního. Pokles tempa zde nehrozí a finále nemá chybu. Hudba je celkem cajk. Takže já zde chválím nové nápady v ději, reálná krvavost, dobré postavy, napínavost, logika scén atd. Snad bych si i přál, aby to mělo o něco delší stopáž. U těchto obdobných filmů stačí cca 90 min… Takže u tohoto filmu je úplně jedno jak se bude jmenovat, ale kritizovat, že to vykrádá jen název známé série, je v tomto případě scestné. Klasiky jsou klasiky, ale já se remakům nebráním. Některé se povedou, jiné moc ne. V tomto případě je to něco jiného než remake. No, každý ať posoudí podle sebe. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)
  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)
  • Na začiatku filmu policajt povie postave Matthewa Modinea: „Musíte byť hrdý otec.“ Toto je odkaz na postavu Matthewa Modinea v Stranger Things (od r. 2016), deti v Hawkin's Lab ho volajú „Papa“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama