Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Špatně jsem poctivě zatáčel už šestkrát, ale celá série velmi rychle zamířila do naprosté temnoty té nejhlubší filmové propasti. Tedy do prdele. Tenhle nový přírůstek je však úplně jiná liga a vlastně i úplně jiný film a spojení s tím původním mi tak docela uniká, byť vtipný, ale nenápadný odkaz na kanibalské incestní vidláky jsem zaznamenal. Jako marketingový tah to ale svůj účinek asi mít bude, o tom žádná. Jsem toho zářným příkladem, protože to byl právě známý název, co mě k tomu přitáhlo. A jsem za to rád. Kanibaly tu nahrazuje poněkud agresivnější forma amišů a brutalita není řekněme toliko vyjádřená formou točeného obsahu dutiny břišní, sic se několika setkání s anatomií zblízka nevyhneme. Chování k porážce určených, prostředí a takové to, co pohyblivým obrázkům dodává souvislosti, čti příběh, je pak až překvapivě chytlavé a všemi zúčastněnými minimálně s chutí zahrané. Co ale potěšilo nejvíc, je smíření se tvůrců s tím, že nepouští do světa intelektuálně náročnou podívanou s přidanou hodnotou, ale pohodovou hororovou zábavu, kde si ale zase nemusíte pořád klepat na čelo. Inu, prostě dobře vyvážené pokoukání, snad až na ty časové údaje stran změny osobností a růstu plnovousů:-) Ale i díky neuvěřitelnému fuckt kulervoucímu závěru pak střílím jasné čtyři šípy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že tenhle řemeslně pěkně zvládnutej film s poměrně dobrým a originálním námětem (na poměry subžánru "skupina mlaďasů je konfrontována s lesními burany") má potřebu hlásit se názvem k sérii Wrong Turn, která se po prvních dvou dílech utopila v totálních sračkách a je v podstatě nekoukatelná. Když s ní nemá v podstatě nic společnýho. Imho z toho není ani žádnej benefit, spíš naopak. Protože pro těch pár lidí, co dosud zajímá přiblblá série Wrong Turn, tohle bude nuda s pro ně zbytečnými snahami o nějaké společensko politické přesahy. Naopak já jsem lehce příjemně překvapenej, a to ve mne někdy před měsícem informace o rebootu vyvolala málem záchvěv odporu. Chtělo by to spoustu věcí doladit - např. nabrat sympatičtější skupinu postav, vyložit víc o fungování The Foundation - a pak to mohlo být dokonce velmi dobré. Takhle jenom dobré. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poněkud filmařský obrat, kdy se dosud čistě béčková až céčková hororová série ve svém rebootu překlopila do podoby nečekané pecky, která začíná nenápadně, ale postupně hezky graduje a překvapuje diváka s každou další minutou. Až si ve finále říkám, jestli měli tvůrci využití názvu téhle podřadné značky vůbec zapotřebí. Na druhou stranu, i to možná důvod, proč na mě film působil tím, jak bořil očekávání, tak podvratně zábavným dojmem. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na klasickou vybíjenou. Kdy skupinka mladých lidí se vydá na Americký venkov toho nejhoršího možného vidláckého typu a okamžitě vznikají problémy. Z počátku jsem byl dílem dosti zklamaný neboť sociální a genderová korektnost již proniká všude a není úniku. Takže nám je opět vnucen další šťastný zamilovaný gay pár a rovnocenně jsou zde zastoupeny všechny rasy. V první polovině jsem to proto viděl zcela jasně na dvě hvězdy, neboť již způsob jakým byl zabit první člověk mi přišel zcela nesmyslný a vůbec se skupina chovala zcela nelogicky. Brzy jsem však byl vyveden ze svého omylu, neboť se film prokázal býti mnohem lepším a komplikovanějším, než se na první pohled zdálo. A hlavně to celé bylo úplně jiné než ostatní díla s názvem Wrong Turn. Hlavně tedy díky o poznání originálnějšímu námětu. Na konci jsem mírně váhal mezi 3 a 4 hvězdami, ale finální titulková scéna mi v tom udělala zcela jasno. 79% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Reboot Wrong Turnu má společného s původním Wrong Turnem jen název a možná pasti v lese, takže zarputilí fanoušci série budou zklamáni a s němi i lokální odpad ČSFD vedený Antiexpertem a jeho přivrženci ( Doslova Foundation!!!) Který se v hororech vyzná asi jako já v botanice a ještě sleduje mizerný cam rip kdo ví jestli né i na mobilu. Už z traileru bylo celkem očividné, že na mutanty tentokrát nedojde ( až tak nevadí, jelikož nejlepší byli stejně v Hory mají oči ) a tenhle nový směr dost možná přidal čerstvý závan větru. Vlastně jediné, co mě trochu mrzí, že většina vražd je Off screen, ale naštěstí většinou ukážou alespoň "co zbylo". Skupina teenagerů je celkem ok, blondýnka je sympatická kočka, která na konci působí jako Tomb Raider a rozhodně musím pochválit slušné řemeslo, přírodu, pěkné masky lebek zvířat a velmi dobře dolované napětí ( Pád ze svahu před rolující kládou byl super) a že zde bude jedna atmosférická creepy scéna, to asi nečekal nikdo ( Chodba slepců je skvostně nepříjemná). Finální 20minutovka je poměrně slušná divočina vrcholící ostrým a zajímavým koncem. Mohlo to být sice ještě brutálnější a špinavější, na jednu stranu pořád je to víc brutální než většina hororů, která za poslední dobu vyšla. Já jsem spokojen, pro lesní vyvražďovačky mám slabost a už dlouho žádná pořádná nevyšla a nejspíš ani nevyjde. Těch 49% je zatím k smíchu a mimo. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama