Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (91)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow... Zrovna dokoukána posledná episoda, emoce ve mně ještě pění, nevím, zda se vrátím k editaci tohoto hodnocení, ale za mě prvotřídní střela... Žádný, ale opravdu žádný StarWars film/seriál mě nezaujal jako Andor. Občas mi to připadalo jako dokument, návrat do minulosti, než popis přítomnosti. Historické okénko se všemi zvraty, potížemi a pocity, co k tomu patřily. Je to jak koukat na Jana Žižku, pokud by byl zpracován dobře. Od začátku do konce mě Andor překvapoval a těšil. Občas byly slabší episody, ale ty jen připravovaly děj a postavy na naprosto dokonalý závěr... StarWars může být i dobrý 95 % ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Keby to niekto postrihal do 6 dielnej minisérie, tak hodnotím určite lepšie.  Doslova ma prvé tri diely skoro odplašili od pozerania, áno je to všetko fajn zahrané, výborne nakrútené ale strašne STRAŠNE pomalé, a jednotlivé epizódy sú (pre mňa) až nudné. 11 diel najlepší, a skoro mi oči vypadli ako WOW to vie byť, a aký sci-fi James Bond tam bol :D Škoda, že sa seriál venuje hlavne "zatiaľ" tak nezaujímavej postave... ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém netkví v tom, že by nešlo o kvalitní seriál, to vůbec ne. Problém tkví v tom, že tahle část Star Wars univerza/mytologie [tedy zformování rebelů] mě absolutně nezajímá. Production values i technický zpracování jsou na špičkový úrovni, tady prostě není o čem, takže jde o víc než poctivý řemeslo. Jenže co naplat, když z hlediska příběhu je to rutinní nuda.... ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně jsem se bavila. Protože tenhle seriál má úplně všechno. Napínavý děj, skvělé herecké výkony, dobrý scénář, napínavé i dojemné momenty. Score je naprosto geniální. Navíc, moc se mi líbilo, jak pracovali s úpravou hlavního hudebního motivu podle toho, co se zrovna dělo. Ani minutu jsem se nenudila a přestože jsem se koukala systémem po třech dílech, je mi jasný, že bych se bavila úplně stejně, kdybychom viděla jenom jeden díl týdně. Akorát bych trpěla mnohem víc během toho čekání. Takhle se mají točit SW seriály i seriály obecně. Sakra! To bylo! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Andor je špinavý, temný, dospělý a naplňuje tak nějak to, co od Star Wars čekám (jenom o  Jediích to prostě fakt není). Je sice pravda, že zrovna úvodní jednání (tedy první tři díly) à la špionážní thriller jsou trošku slabší a chvíli mi trvalo se do nich dostat (sice seriál jako je Andor přesně takový typ úvodu vlastně dost potřebuje, nicméně jsem asi nebyl sám, kdo se jimi docela pronudil), ale pak to byla až do konce jedna veliká paráda. Po celých dvanáct dílů se tady buduje jeden obrovský příběh, jehož každý (anti)hrdina je skvostně napsán i ztvárněn. Diego Luga je sice skvělý, což ukázal právě už ve filmu, ale veškerou pozornost a prostor si pro sebe kradou dva onačejší borci - jednak Andy Serkis, který zde pronese nejeden památný monolog či moudro, a jednak (a zejména) vynikající Stellan Skarsgård, jehož zcela nová postava je asi tou vůbec nejlepší, kterou jsme v Disney éře dostali. Ti dva tady prostě dokazují, že jsou skutečnými hereckými velikány. Celkové napětí je postupně gradováno nejen napříč seriálem, ale i v rámci jednotlivých dílů za pomoci výtečné hudby. 8/10. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (38)

  • Death troopers, které v epizodě vidíme, jsou elitní jednotky, které většinou chránily důležité osoby. Jejich název vymyslel samotný Imperátor na počátku Impéria, aby rozšířil bludy o nemrtvých supervojácích, které Impérium mělo mít jako jeden z tajných projektů. K tomu dopomáhal i modulátor hlasu a striktní utajení samotných identit vojáků. (Veskoslav)
  • Bezpečností síly se na planetu Ferixx dopravily pomocí transportérů Mobile Tac-Pod. (Veskoslav)

Reklama

Reklama