Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (91)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ortodoxní nefanoušek univerza Hvězdných válek se vrhnul s odstupem času do projektu, který si během podzimu chválili i tímhle fenoménem nepolíbení. Nutno uznat, že ačkoli byla kvalita a půvab dílů jako na houpačce, fakticky jde o jeden z těch lepších Disney+ original seriálů. A vzhledem k tomu, že akčních sci-fi projektů je na streamu jako šafránu, rád budu i u druhé sérky. [viděno na Disney+] ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani nedokážu vyjádřit jak nadšený jsem! Takhle si představuji vyspělejší Star Wars plné zajímavých postav, dialogů, dobré vybudované a zasloužené akce! Tolik silných sekvencí! Tolik silných momentů! Prostě velká pecka a skvělá práce. Konečně seriál co působí jakoby si s ním dal někdo práci, přemýšlel nad ním a díky tomu nepůsobí ani tak levně! Není to dokonalý, pár nedostatečně vybudovaných chvíli se najde, pár podivných fuckupů v chování postav taky, nemluvě o trochu slabších vedlejších linkách, ale bože! Jak je mi to ve výsledku jedno! Mé Star Wars srdce se po Tales of Jedi a Andorovi  opět rozbušilo! Tohle jsou kroky správným směrem a snad to tak bude i nadále! ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyhráli jsme a konečně tu máme úžasné Star Wars, které tu mělo být už dávno. Z Rogue One se vyklubal nejlepší film Disney éry. Z Andora je naopak nejlepší seriál. U obou projektů se moc nečekalo a kladla se spíše otázka, jestli nejsou lepší témata k prozkoumání. Ony asi i jsou, jen se jich většinou ujmou úplný břídilové a dopadá to všelijak. Tady máme Dana Gilroye, který sice asi není největší Star Wars fanboy, ale je to setsakramensky dobrý scenárista, který navíc dostal dost volnou ruku, takže tu nemáme ani kompromisy. Perfektní Luna, Skarsgård a Serkis ukazují, že předaleká galaxie může být zcela pohlcující i bez světelných mečů. Všechno tady neuvěřitelně funguje, vypadá to krásně a narozdíl od Obi-Wana to má i skvělou režii. Jestli se druhá série posune ještě víš, tak zas budou Star Wars skvělé. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fanouškem SW a neviděl jsem jediný seriál z jeho světa na D+ (na Mandaloriana se ale chystám). To však nic nemění na tom, že Andor je absolutní peckou a jednou z nejlepších televizních produkcí letošního roku. I když mě třeba první epizoda nepohltila tak, jak bych očekával, od druhé šla kvalita prudce nahoru a já si tuhle vesmírnou jízdu neuvěřitelně užíval. Mám sice několik problémů s většími akcemi, které se odehrávají na Ferrixu (logika trochu pokulhává), ale jinak jsem doslova chrochtal blahem. Rád bych tak jen dodal, že pokud hardcore fans Star Wars nejsou schopni ocenit tento masterpiece a brblají nad tím, že tam je málo světelných mečů a různých ras mimozemšťanů, nezaslouží si nic jiného, než aby jim Disney rvalo do chřtánu jeden "kvalitní" Vzestup Skywalkera za druhým. A klidně se tím udavte, protože mě to trápit nebude (konec toxického okénka - díky za pozornost). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po průserech s Bobou a hlavně Obi Wanem sem od Andora raději nic moc nečekal a spíš tajně doufal, že Tony Gilroy naváže na Rogue One (které zraje jako víno) a dostanu víc než prostoduchou omalovánku. No a Gilroy se ukázal jako to nejlepší co mohlo Star Wars potkat za hodně dlouhou dobu. Krom toho že se Gilroy a jeho parta spoluscénaristů ukázali jako mistři ve psaní vzletných monologů, které se solidně zaryjí pod kůži, dokázali stvořit jakousi odvrácenou stranu Star Wars světa, kde se šetří nejen světelnými meči, rytíři Jedi a různými příšerami a do popředí vystupuje zmar, šeď a deprese a snad poprvé je tu Impérium ukázáno ve světle kdy z něj jde docela respekt a není omezené jen na bandu nic netrefících Stormtrooperů. Sám Andor pak není žádným superhrdinou s jedním rozměrem, ale velmi dobře napsanou postavou která dělá chyby a má jasně nastavenou motivaci a to taky není u Star Wars zrovna obvyklé. Ač miluju Star Wars, tak je dost příemnou změnou to jak Andor ukazuje tenhle svět jinak a dost mě mrzí, že nemá tolik fanoušků kolik by si zasloužil. Při vší úctě k Mandalorioanovi (kterého mám hodně rád) je totiž Andor tím nejlepším co v tomhle vesmíru vzniklo od původní trilogie + Rogue One...90% ()

Galerie (317)

Zajímavosti (38)

  • Modré mléko se získává od samic Banthy (pouštní druh, který například používají Tuskené jako jízdní zvířata na planetě Tatooine) a používá se k výrobě másla, sušenek, sýrů a dokonce i jogurtů. (Veskoslav)
  • Rybáři patří k mimozemské rase Keredianů. Obě postavy nebyly vytvořeny digitálně, ale herci měli kostým, včetně funkčního protetického nože. (Veskoslav)

Reklama

Reklama