Reklama

Reklama

Apollo 11

(festivalový název)
  • USA Apollo 11 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Apollo 11 nás zavedie do srdca najvýznamnejšej misie NASA – tej, ktorá dostala prvých ľudí na Mesiac a navždy preslávila Neila Armstronga a Buzza Aldrina. Dokument nás veľmi živo prenesie do dní a hodín roku 1969, kedy ľudstvo podniklo veľký skok do budúcnosti. (Gothar)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (73)

Enceladus 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa tešil hneď od jeho ohlásenia a výsledok ma maximálne potešil. Nejedná sa len o obyčajný dokument ale o nahliadnutie cez pôvodné obrazové a zvukové záznamy do života všetkých zúčastnených ľudí. Nádherne sú prepojené udalosti a jednoduchá doplnková grafika či časomiera vecne sumarizujú neviditeľné ale podstatné informácie o celom priebehu misie. Ďalším plusom je zobrazenie detailných udalostí s minimom sílených emočných prejavov, čo je na filmy oslavujúce veľkosť Ameriky pomerne nezvyčajné. Nadšenci kozmonautiky by si mali tento dokument zaradiť do filmovej knižnice medzi povinné. ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Vůbec si nedokážu představit jak bych přistání na Měsíci tehdy vnimal. V tak hluboce analogové době sledovat jak si pár lidí sedne na stometrovou, 3000 tun vážící raketu a nechá se vystřelit na jiné kosmické těleso, kde natočí pár videí a zase se bezpečně vrátí zpět na svou planetu. Kéž by za našich životů nastalo něco obdobného. Ale při srovnání tehdejších a dnešních technologií by snad ani kolonie na Marsu nebyla tak neuvěřitelnou podívanou. ()

Reklama

nascendi

všechny recenze uživatele

Film začína zdanlivo náhodnými zábermi vykresľujúcimi atmosféru pred štartom. Pohľad na monštruóznu raketu núti diváka k pokore pred technickým umom, ktorý to zvládol v dobe, keď všetka technika, vrátane výpočtovej, bola na úplne inej úrovni než dnes. Táto americká odpoveď na vyslanie Gagarina na oblety Zeme bola niečím tak neuveriteľným, že ani po desaťročiach neutíchajú konšpiračné teórie o podvode v štýle filmu Kozorožec 1. Dokument je vynikajúcim darčekom k 50. výročiu pristátia človeka na Mesiaci. Iba dve udalosti vyvolali vo mne absolútny úžas. Prvou boli úvodné sekundy po štarte, keď sa nekonečne pomaly dvíhal 3000 tonový obor k oblohe a druhou, keď spočiatku porovnateľne pomaly kolabovala budova obchodného centra. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Kdo má mou osobu v oblíbených ví, že jsem velkým fanouškem kosmonautiky a letů Apollo. Když tedy vyšel tento dokumentární počin, vrněl jsem blahem, jelikož obsahuje dechberoucí zrestaurované záběry rakety Saturn V, posádky a členů řídícího centra. Apollo 11 se rovněž může pochlubit skvělým hudebním podkresem, který působivě dotváří celkovou atmosféru dokumentu. Co tedy dodat na závěr? Apollo 11 je pro fanoušky vesmírného programu a NASA příjemnou a nádherně vypadající povinností, která se beze studu může zařadit po bok dalších dokumentů či filmů s tímto úchvatným a nevyčerpatelným tématem. Výborná práce! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Osvěžující nahlédnutí do zákulisí nejslavnější vesmírné mise, postavené výhradně na odosobněném sledování faktů a vyprávění prostřednictvím autentických zvukových i obrazových záznamů. Pro nezainteresované sice kvůli neemocionálnímu přístupu nepříliš vtahující, ale přesto velmi hodnotný dokument z jiného úhlu pohledu, než jsme u podobných projektů zvyklí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Logo štúdia Universal použité na začiatku filmu je rovnaké, ako v roku 1969. (Enceladus)
  • Dokument vznikol z novoobjavených záberov na 65 mm filme a z viac ako 11 000 hodín zvukových záznamov. (Gothar)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama