Reklama

Reklama

Apollo 11

(festivalový název)
  • USA Apollo 11 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Apollo 11 nás zavedie do srdca najvýznamnejšej misie NASA – tej, ktorá dostala prvých ľudí na Mesiac a navždy preslávila Neila Armstronga a Buzza Aldrina. Dokument nás veľmi živo prenesie do dní a hodín roku 1969, kedy ľudstvo podniklo veľký skok do budúcnosti. (Gothar)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (73)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý nemá v hľadáčiku diváka. Je to suché podávanie informácií v peknom vizuále, ale tie skratky a sústavné keci či sme pripravení, technikálie atď sú postupne ubíjajúce, lebo všetko šlo tak hladko, že necítiť poriadnu emóciu v hlasoch zúčastnených... až to časom prechádza do nudy. Najzaujímavejším prvkom dokumentu je úchvatný štart 3,2 tisíc ton vážiacej rakety, ktorá prehluší dovtedajšiu monotónnosť. ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Domnívám se, že tohle musí mít buď 5* nebo nic. Buď se o to zajímáte, zažili jste to, fascinuje vás to - pak není co řešit. Nebo to jde mimo vás, pak taky není co řešit. Některé komentáře tady jsou docela mimo. Stěžovat si, že to není v HD, když se to točilo na 70mm film je... no zvláštní. Srovnávat s First Man je úplně mimo. Je to geniální, skvělý, úchvatný... ale jen pokud vás to zajímá. Jinak budete hodinu a půl zbytečně trpět. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pro ty z nás kdo měli smůlu že se nenarodili v padesátých letech na té lepší straně Železné opony a nemohli proto vidět let Apolla 11 v přímém přenosu, je tenhle film asi nejlepší možností, jak si z toho odnést autentický zážitek. Nejde o tradiční dokument s komentářem a vysvětlujícími pasážemi, ale o raritní záběry ze zázemí NASA a soukromí astronautů. Přimlouval bych se, aby se na padesátileté výročí přistání na Měsíci objevil v kinech, protože tak skvělá režie a kamera si zaslouží velké plátno. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hozená rukavice všem těm přiblblým konspiračním teoretikům kteří si myslí, že přistání na měsící byl jeden velký fake a že to celé natáčeli ve studiu. Parádní atmosferická věc, dokonale zrestaurovaná tak, aby držela pozornost i moderního diváka zaměřeného na kvalitu obrazu, zároveň však mistrovsky pracující s dobovými záběry a všemi nezbytnými propriety ukazující maximální autenticitou "the real thing". ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Vůbec si nedokážu představit jak bych přistání na Měsíci tehdy vnimal. V tak hluboce analogové době sledovat jak si pár lidí sedne na stometrovou, 3000 tun vážící raketu a nechá se vystřelit na jiné kosmické těleso, kde natočí pár videí a zase se bezpečně vrátí zpět na svou planetu. Kéž by za našich životů nastalo něco obdobného. Ale při srovnání tehdejších a dnešních technologií by snad ani kolonie na Marsu nebyla tak neuvěřitelnou podívanou. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Logo štúdia Universal použité na začiatku filmu je rovnaké, ako v roku 1969. (Enceladus)
  • Skladatel Matt Morton napsal a také nahrál veškerou hudbu pro film i upoutávky výhradně za pomoci hudebních nástrojů, které byly dostupné v roce 1969, kdy se mise Apolla 11 uskutečnila. Použil nástroje Moog Synthesizer IIIc, Binson Echorec 2 a Mellotron. (D.Moore)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno