Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Činorodý šéf údržbářů zemědělských strojů Vavřinec má neustále vše pod kontrolou. Umí zaměstnat všechny kolem sebe, velmi rád se plete i do záležitostí ostatních členů svojí početné rodiny. A především vkládá velké naděje do perspektivní dcery Štěpánky. Touží z ní mít vysokoškolačku. Jenže všechno se zkomplikuje, když se dívka zamiluje do Tomáše ze sousední vesnice. K posledním Vavřincovým výstřelkům patří i příprava svatby, o které netuší, že už není potřeba. (TV Nova)

(více)

Recenze (74)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrná lidová normalizační komedie, chvíli zábava, chvíli moralitka o tom, že Naši furianti na vesnici ještě tak úplně nevymřeli a že život si stejně najde své cestičky navzdory předpřipravenému betonovému korytu absolutistické rodičovské výchovy... Potěší vydařený casting a plejáda známých českých herců (zvláště prostořeký děda Vlastimila Brodského), celkem vtipné a trefné dialogy, méně už propagandisticky idealizovaná dokonalost kolektivizované vesnice a okresní přebory v orbě... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky bych to neviděl tak černě. Komedie z vesnického prostředí, která neublíží, ale ani zrovna dvakrát nenadchne. Dneska to běželo v TV, tak jsem tomu dal šanci. Brodského jsem měl rád, Bláha mi taky nikdy nějak nevadil, mladá Veškrnová tady taky nebyla k zahození, no asi nejvíc bych si užil tu chlastačku na svatbě. Jsem ale rád, že nemám ani tchýni ani tchána. I když tady ten byl místy ještě v pohodě (no občas i na zabití…). ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hrůůůůza. Bláha měl patrně pocit, že emancipace žen nepokračuje tak rychle, jak by si přál. A tak si řekl, že jim půjde naproti, že se začne přibližovat ženským, aby to neměly tak daleko. A tady mu to vyšlo náramně, byla z něj tchýně jak vyšitá. Ovšem body nestrhávám za námět, ale za děj, zpracování, dialogy, zkrátka za všechno. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Velký výkon p. Bláhy, tradičně suverénní příběh a postavy p. Dietla; pí Veškrnovou dle mého názoru v tomto snímku vidíme nejpůvabnější - mladou, štíhlou a v roli nikoli přihlouplé. Vedle toho však i dost poklesků: podivný nejstarší pár tehdy mladého p. Brodského a báby Tutovky; trochu moc přetažená zápletka; nevěrohodná prosperita venkova plného mladých lidí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Za mě bohužel souhlasím a plně akceptuji nízké hodnocení. V tomto filmu bohužel těžko hledal nějaké úsměvné momenty. Sám jsem měl co dělat, abych neusnul. Film je totiž spíše otravně nudný. Jednou z příčin je podle mě i to, že bych viděl na hlavní roli třeba V. Menšíka nebo Mi. Kopeckého, ale Josef Bláha se na roli vysloveně nehodí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (15)

  • Na scénu zo svadbou produkcia priviezla skutočné torty, žiadne atrapy. Keď bolo po natáčaní, Dagmar Havlová (Štěpánka) potom všetko ponúkala miestnym deťom z Chlumca, aby to pojedli. (Raccoon.city)
  • Budova školy, kde chodila Dagmar Havlová (Štěpánka), bola kedysi arcibiskupský zámok a v dobe natáčania mestské múzeum Týnh nad Vltavou. (Raccoon.city)
  • Film v kinech navštívilo přes milion diváků. (Duoscop)

Reklama

Reklama