Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Činorodý šéf údržbářů zemědělských strojů Vavřinec má neustále vše pod kontrolou. Umí zaměstnat všechny kolem sebe, velmi rád se plete i do záležitostí ostatních členů svojí početné rodiny. A především vkládá velké naděje do perspektivní dcery Štěpánky. Touží z ní mít vysokoškolačku. Jenže všechno se zkomplikuje, když se dívka zamiluje do Tomáše ze sousední vesnice. K posledním Vavřincovým výstřelkům patří i příprava svatby, o které netuší, že už není potřeba. (TV Nova)

(více)

Recenze (74)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já byl nadanej. Já byl pilnej. Ale já musel všeho nechat, abych se staral o rodinu." Já jsem nebyl nadaný, už vůbec jsem nebyl pilný a o rodinu jsem se jako mladík taky moc nestaral, takže tchánovi Vavřincovi nesahám ani po radlici kombajnu. Ale na druhou stranu nechávám lidi žít svůj život a v tom se od zemědělského intrikána taky dost liším. Jen jsem si přál, aby to jeho intrikování bylo zábavné, ale toho jsem se taky nedočkal. Občasný pokus o vtípek totiž komedii neudělá. Za mě to prostě bylo spíše smutné než humorné a to komediím nedokážu odpustit. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kam čert nemůže, tam nastrčí esenbáka.." To byla ale hlína, co ?? Celej Dietl !! Ačkoli většinou Tchán bejvá lepší než tchýně, tentokrát skutečně není vůbec o co stát, když s tím nablblým Dietlovým skriptem, který nejspíš čerpal inspiraci z některé své bakalářky, by asi lépe nenaložil ani větší machr než mistr Míka.. Upocený, zřejmě lidový, humor se potkává s normalizační moralitou, a tak se jeden ani nediví, že si otravná Dášenka Veškrnová krákoře o docentu Chocholouškovi.. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Za mě bohužel souhlasím a plně akceptuji nízké hodnocení. V tomto filmu bohužel těžko hledal nějaké úsměvné momenty. Sám jsem měl co dělat, abych neusnul. Film je totiž spíše otravně nudný. Jednou z příčin je podle mě i to, že bych viděl na hlavní roli třeba V. Menšíka nebo Mi. Kopeckého, ale Josef Bláha se na roli vysloveně nehodí. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ničemu neubližující totalitně jezeďácká záležitost postavená na dobročinném herectví pana „Pepíčka“ Bláhy. I přes, na svou dobu celkem slušnému hereckému obsazení, se Tchán spíš než do zlatého fondu tuzemské kinematografie zařazuje do zástupu nepříliš výrazných počinů tohoto časového období, které nad vodou, více než děj, drží výkony nesmrtelných československých herců. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nízké hodnocení velmi dobré české komedie. Komedie z dob, kdy ještě česká vesnice byla skutečně tou jednou rodinou, kde si nehrál každý na svém písečku, ale naopak byl součástí vesnického kolektivu. Takto skutečně naše vesnice tenkrát žily. A také mezi námi žili takoví tchánové, které jen s mírnou nadsázkou zobrazil Jaroslav Dietl a se svým typickým herectví předvedl Josef Bláha. Uzurpátoři a velitelé našich rodin, které byla nutno poslouchat. A přitom lidé, kteří ve skutečnosti měli otevřené srdce a vše dělali pro dobro rodin, i když někdy dost nešťastně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se i na nádraží v Temelíně, v Chelčicích (filmový Kácov), Praze na Zemědělské univerzitě v Suchdole, na nádraží v Lomnici nad Lužnicí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama