Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Činorodý šéf údržbářů zemědělských strojů Vavřinec má neustále vše pod kontrolou. Umí zaměstnat všechny kolem sebe, velmi rád se plete i do záležitostí ostatních členů svojí početné rodiny. A především vkládá velké naděje do perspektivní dcery Štěpánky. Touží z ní mít vysokoškolačku. Jenže všechno se zkomplikuje, když se dívka zamiluje do Tomáše ze sousední vesnice. K posledním Vavřincovým výstřelkům patří i příprava svatby, o které netuší, že už není potřeba. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Film v kinech navštívilo přes milion diváků. (Duoscop)
  • Dům Vavřincových stojí v obci Chlumec č.p. 7 - Olešník. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se i na nádraží v Temelíně, v Chelčicích (filmový Kácov), Praze na Zemědělské univerzitě v Suchdole, na nádraží v Lomnici nad Lužnicí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčení probíhalo necelý měsíc v Týně nad Vltavou. (carott)
  • Dagmar Havlová (Štěpánka) odchádza zo železničnej stanice na štúdia do Prahy súpravou M 262.0, červenou lokálkou motorovým vozňom ktorý vznikol po druhej svetovej vojne ako prvé veľké, štvornápravové vozidlo. (Raccoon.city)
  • Budova školy, kde chodila Dagmar Havlová (Štěpánka), bola kedysi arcibiskupský zámok a v dobe natáčania mestské múzeum Týnh nad Vltavou. (Raccoon.city)
  • Filmári si miestny komparz z Chlumca vyberali jednoducho. Stačilo ráno dôjsť do krčmy, povedať, že človek bude k dispozícii a večer si došiel pre 150 korún. Vedenie družstva sa ale hnevalo, že ľudia chceli miesto práce na poli radšej hrať v komparze. (Raccoon.city)
  • Na scénu zo svadbou produkcia priviezla skutočné torty, žiadne atrapy. Keď bolo po natáčaní, Dagmar Havlová (Štěpánka) potom všetko ponúkala miestnym deťom z Chlumca, aby to pojedli. (Raccoon.city)
  • Kľúčovú úlohu mal statok čp. 2 - v komédii rodové sídlo Vavřinců, v skutočnosti majetok rodiny Reitingerů, ktorí spomínajú: "Sedeli sme v nedeľu pri obede, keď prišli dvaja páni v nezvyčajne veľkých autách. Hovorili, že sú z Barrandova, a či si to môžu u nás vyfotiť. Potom prišla ponuka, že si vybrali práve náš dom." Štáb, ktorý strávil u rodiny asi mesiac, žiadne vonkajšie úpravy statku nepožadoval. Interiéry sú točené v ateliéroch. "Na našej žumpe si urobili studňu. Na nej postavili falošnú pumpu. Pri tej pumpe bola priviazaná koza, ktorú im požičal pán z obce, kde sa natáčalo, spomínajú si, že deti kozu kŕmili a zrejme to prehnali, pretože zviera potom nechcelo filmárom konzumovať kvety pri natáčaní." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama