Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 2

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Film dost překvapivý pár věcmi. Vlastně přímo dvěma. Neuvěřitelně nečekanou expresí, kdy najednou je péro venku a huba na něm. Stejně jako kozy venku a klobina v mušli. To už ani moc vidět není, ale to je vedlejší. Ta druhá věc je dosti zajímavé a nečekané rozzuzlení, které se dá čekat, ale asi ne každý by byl připraven. Občas musíte jít cestou, která je nečekaná a možná kontroverzní a dostanete o něco originálnější dílo. To je asi i tento případ. Film je na mě dosti pomalý. Až moc se snaží ukázat jaké jsou vlastně postavy, co dělají a jaké jsou. Asi v pohodě obecně, za mě dlouhé jak finská zima. Poté už to naopak jde docela svižně dolů. A je co by se dělo. Jde to rychle. Jenže i přes ty překvapení mám občas menší pochybnosti jakým způsobem na mě film dělá dojem. Obecně jde asi o dobrý film. Objektivně. Za mě velice zajímavé, ale něco na, co asi dosti efektivně časem zapomenu. A nebo taky ne. To ukáže čas. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Podle mého naprosto dokonalé drama. Příběh je pochopitelný, ať je nahlížený očima kteréhokoliv protagonistů. Po celou dobu si uchovává napětí, kterým směrem se vyprávění bude ubírat. Teprve v závěru lze tušit, jak asi skončí, což ale nijak neubírá na zajímavosti. Navíc je to ze všech stran výtečně zahrané. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Trine Dyrholm jako Anne je vynikající, pracuje jako nemilosrdná dětská právnička a tím pádem umí skvěle manipulovat. Holt, tihle lidé někdy usoudí, že jim díky penězům a vzdělání všechno projde a když je potřeba, klidně někoho vyšoupnou ze hry. Tohle provokující drama nadhazuje otázku, co udělá člověk, aby něco získal a pak když se to zesere, co udělá, aby si nezničil reputaci. Tenhle typ filmů dánům prostě sedí. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dánové prostě umí. Film upoutal mojí pozornost trailerem a obsahem. Byl jsem dost natěšený, jelikož poslední filmy, které jsem viděl z Dánska byly velké pecky. A totéž platí i pro Srdcovou královnu. Je to parádně natočené a zahrané drama. Režisérka May el-Toukhy má obrovský cit pro vyprávění. Je to poznat z úvodu a hlavně z konce. Režisérka krásně buduje napětí, parádně pracuje s postavy a cele zápletku moc dobře prodává. Jediné co, jí lehce podraží nohy je to, že film, krom závěru nemá čím překvapit a celé je to čekání na nevyhnutelné, které musí přijít. Trine Dyrholm je výborná a odvádí perfektní a velmi silný výkon. Gustav Lindh neměl snadnou roli, ale zvládl jí hodně dobře. Film má působivé scény a dokáže tnout do živého. Je to působivé, ale nekouká se na to snadno. Srdcová královna je zajímavý a hlavně dobrý film, který jen tak z hlavy nedostanete. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Spoilery:  Chudák kluk...Divím se, jestli potom Anna dokázala s něčím takovým žít, protože mi zlá nepřipadala a on si to fakt nezasloužil, už to, jak krásně se choval k těm holčičkám a jak ho měly rády. Anna byla dobrá právnička a tak přesně věděla, co dělat... Její motiv ale pochopit nedokážu. Někteří lidi mají všechno a přesto jim to nestačí. Na tak inteligentní ženu, jakou se prezentovala mi její chování přišlo opravdu hloupé a nesmírně sobecké. Kdyby přemýšlela, došlo by jí, že její jednání akorát všem zničí život, včetně sebe. A proč? Aby zažila trochu vzrušení? Film je ale bezesporu velmi kvalitní, konec mě zrovna tady trošku naštval, možná jsem přála Anně, aby to celé prasklo, ale myslím, že manžel už měl pochybnosti i tak (viz. závěrečná scéna). Trine byla herecky skvělá, ale na ženu, která svede puberťáka se mi vůbec nehodila. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama