Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Recenze (2)

Galerie (1)

Zajímavosti (37)

  • Když má kapitánka Whitfieldová (Gail Strickland) halucinace v jídelním stanu, plukovník Potter (Harry Morgan) řekne zvědavému vojákovi, že má „dt“, což znamená Delirium Tremens. Delirium tremens, volně přeloženo „šílenství s třesem“ nebo též alkoholové delirium, je život ohrožující stav, který vzniká u alkoholiků při náhlém přerušení užívání alkoholu. Halucinace jsou jedním z příznaků ukončení pití. (sator)
  • Otec Mulcahy (William Christopher) říká, že nikomu nezachránil život, dokud mu jeho přátelé nepřipomenou, že už zachránil život alkoholickému psovi. V epizodě Mulcahyho válka (1976) však Mulcahy zachránil život zraněného vojáka provedením nouzové tracheotomie pod nepřátelskou palbou podle pokynů Hawkeye (Alan Alda) přes vysílačku. (sator)
  • Neomycin je antibiotikum, které je v této epizodě zmíněno jako nová léčba. Neomycin byl objeven v roce 1949 a získal schválení pro lékařské použití v roce 1952. Neomycin se dodnes používá jako aktivní složka v běžné místní masti Neosporine. (sator)

Reklama

Reklama