Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (286)

Grogan 

všechny recenze uživatele

Pro mě takový průměrný sitcom, kde hlavní postava je místy neskutečně vtipná a během jediné minuty dovede být zase neskutečně otravná. Poměrně slušně je doplňována pomocníkem Alem a jeho třemi syny (z nich nejlepší je ironický Jonathan Taylor Thomas). Na druhou stranu, postava Jill mi přijde značně unylá a oproti spoustě jiných mi nejtrapnější přijde postava souseda Wilsona, jednak to věčné zakrývání ksichtu mě vyloženě sralo (já vím, vtip, ale mě vtipnost tohohle fóru úplně uniká) a nepamatuju si skoro žádnou situaci, kdy by měl nějakou vtipnou scénu či hlášku, jen ze sebe neustále sype nějaké přemoudřelé řeči ohledně kdejaké kraviny. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Pro mne je Kutil kultovní. Užíval jsem si všechny řady a jediné zakolísání bylo jen po výrazné změně dabingu, kterou jsem zprvu těžce překousával, ale nakonec si to sedlo. A proč se mi tak líbí? Protože chování, dialogy a přemýšlení hlavních postaviček opravdu často velice připomínalo skutečnost, samozřejmě patřičně okořeněnou groteskním humorem (ale vždyť je to přece sitcom!). ()

Reklama

Davej 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, perfektní Tim Allen a jeho náražky na flanelovou košili Ela. No a pak samozřejmě "zdravíčko sousede" v podání pana nikdynejsemvidět Wilsona. Dobrou roli v celkovém velice pozitivním přijetí téhle show určitě sehrál i velmi povedený český dabing, kde prim hráli Postranecký, Zawadská a Saic. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Herec Tim Allen je skvělý komik - to mi výrazně předvedl poprvé v tomto výborném seriálu, který je další nostalgickou vzpomínkou na dětství a devadesátky. Spousta dobrých vtípků, neustálé popichováni Tima a Ela mě hodně baví. Navíc postava Willsona, který neustále schovává svůj čumák za plotem a poučujeme Tima, jak vyžehlit různé problémy u své ženy (ta občas umí Tima pořádně setřít), je originální a dokonalá. Hlášky jako: "Myslím že ne Time" nebo "Potřebujeme větší výkon" jsem si osvojil a rád je používám, když je tedy vhodná chvíle. V posledních řadách šla kvalita epizod bohužel už docela dost dolů, přesto fajn zábava...8/10. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálových legend mého dětství, jak já Kutila Tima sledoval a miloval! :') Ale i s odstupem času musím uznat, že tenhle seriál měl a pořád má něco do sebe. Na rozdíl od některých dalších amerických sitcomů má totiž hned na začátku pořádnou výhodu - velice atraktivní prostředí (především pro kutily) a také mu nechybí humor, což je u podobných seriálů asi to nejpodstatnější (a který některým americkým sitcomům právě chybí). ()

Galerie (259)

Zajímavosti (32)

  • Seriál stojí na základech standu-pů Tima Allena z přelomu 80. a 90. let 20. století (Dirtiest Dozen, All Man are Pigs a Rewires America), jejichž společným tématem byli chlapi (kteří jsou ženami často viděni jen jako nechutná individua) a chlapské věci – chlapské projevy všeho druhu, nářadí, vylepšování věcí, síla a výkon (hlavně větší výkon) a logicky střet chlapského světa s tím ženským. V seriálu se všechna tato témata objevují také, jen v učesanější formě. (Luxocculta)
  • Poslední americký sitcom, který vyšel na videokazetách. (HellFire)
  • Do role Jill byla původně obsazena Frances Fisher, ale při zkušebním natáčení pilotního dílu na ni publikum reagovalo negativně. Herečka proto byla přeobsazena Patricií Richardson čtyři dny před začátkem natáčení. (HellFire)

Reklama

Reklama