Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Je to těžké popsat čím mě seriál Hra o trůny zaujal, protože výčet těchto superlativů bych nedal určitě dohromady. Vyzdvihnu jen ty nejdůležitější a to jsou intriky, které jsou všudy přítomné v každém díle, které Vás neskutečným způsobem připoutají k obrazovkám. I když se Vám zdá, že se v epizodě nic neděje, tak Vás prostě nenechá odejít, dokud díl nezhlednete až do konce a na konci si říkáte, to už je zase konec. A jak to vydržím do dalšího dílu? :) Pro dobrotu na žebrotu, poctivost se nevyplácí – Moto Starků --- Nejoblíbenější postava: Arya Stark (Maisie Williams) Jediná věc, která mě zklamala s blížícím se koncem seriálu je zrychlení jednotlivých epizod, do konce 5 série si tvůrci všechno pečlivě připravovali a zničeno nic se rozhodli zkrátit seriál o celou jednu série možná 2-3. Všechno je pak uspěchané a trochu to kazí kouzlo tohoto úspěšného seriálu. --- Spoiler: Od bitvy o Zimohrad všechno směřovalo k šílenství Deanerys. Na jednu stranu strašný konec a bude mě to mrzet, ale na druhou stranu precizní konec královny, která měla na začátku ty nejčistší úmysly udělat ze Sedmi království lepší místo. Ale to co mě nejvíc bavilo na tom seriálu je předělání záporných postav na kladné a naopak. Klobou dolů před GRRM. Nakonec moji nejoblíbenější postavu byl Sandor Clegane a začal jsem nesnášet Sansu Stark. Jak řekl můj kamarád Oliwer 10 ač se s koncem GoT moc neztotožňující, tak nám zůstane krásných 7 let.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Fenomenální seriál. Super hlášky. Skvělé popichování nemám slov. Ať žije Raj Koothrappali :D Leonard: Zkusíme s nějakou z nich promluvit? Howard: Ne. Noc je na něco takového ještě příliš mladá. Nejdřív počkáme, až právníci a sportovci oslabí stádo, a pak se vrhneme na slabé, staré a nemocné. Best hláška :D --- Nejoblíbenější postava: Rajesh Koothrappali (Kunal Nayyar)

Zaklínač

Zaklínač (2019)

Po 4 dílech, které jsem viděl, tak hlásím spokojenost jako fanoušek knih, původního seriálu i her. Ale nemůžu se přenést přes některé věci. Spakowski stvořil svět plný nenávisti a rasizmu (já sám nejsem rasista), pochopím, když je neúplně hlavní postava čarodějka černá, dokážu pochopit i černého elfa (vlastně to nechápu), ale proč je kurva Triss černá? To opravdu nechápu. Sapkowski něco vytvořil a takto měnit důležité postavy se mi nelibí. Po 8 dílech se celkově jedná o dobře zpracovaný úvod do světa Zaklínače. V podstatě se jedná o nové zpracování původního polského seriálu a končí naprosto stejně. Příběh stojí na 3 hlavních postavách a výběr HC, ACH a FA se opravdu povedl. Hodně mě bavil herní Zaklínač a trochu jsem se bál toho, kdo bude hrát Geralta, ale Henry Cavill udělal opravdu maximum pro roli. Spojil všechno z knih a her dohromady a dnes si moc neumím lepšího herce v podání Geralta představit. Po posledním dílů jsem měl stejné pocity jako, když jsem dohrál Zaklínače 3, takže jednu hvězdičku musím přidat. Odkaz na interaktivní mapu, která vysvětluje posloupnost všech hlavní událostí. - https://www.witchernetflix.com/en-gb 2. Série Pokud bychom zapomněli, že je nějaká předloha, tak by se to dalo zkousnout. První série přinesla mnoho odchylek od předlohy, ale teď? To si dělá Lauren Schmidt z nás prdel? Ano, hodně porovnávám (hry a knihy) a snažím se viděl ve druhé řadě, co se povedlo, ale opravdu toho moc není. Vnímání postav (Geralt a Ciri jsou jediné dvě postavy, které tam patří), humor, sarkasmus, celé pojetí hlavního příběhu konfliktů mezi severním královstvím a Nilfgardem mě nebaví. Pochválit se dá jen pár nových monster, ale soubojů bylo málo. Netflix mám rád, ale už to opravdu přehání s pič..inou o LGMBTV nebo jak se to píše. Chybí tam už jen, aby Geralt, Ciri nebo Yennefer prohlásili, že jsou transgender nebo nějaká jiná podobná volovina. S blackwashing by to taky mohlo být trochu mírnější. Neneke to je taková ta třešnička na dortu nebo spíš kudla do zad od Netflixu. Ukázky na The Witcher: Blood Origin? Tak z těch šikmooček už mám teď strach :-/ Ještě se musím zastavit u pana Sapkowského, protože je tak trochu pokrytec, když hejtuje hry a vychvaluje seriál, který jde úplně jinou cestou, něž jeho knihy. Přitom jsou hry daleko více podobné jeho předloze. NA ZÁVĚR: Tohle jsme si za dva roky čekání opravdu nezasloužili.

Dexter

Dexter (2006)

Ačkoliv někdy je to trošku přehnané, tak tento seriál je neskutečný nářez. Vždy když si myslíte, že už Vás nemůže překvapit, tak Vás stejně dostane. Naprosto jsem se do toho seriálu zamiloval. Jennifer Carpenter tu prostě žeru a ty její nadávky :-) A MENŠÍ RECENZE: Představte si, že Vám někdo zavraždi někoho blízkého, a je proti němu spousta důkazů, ale přesto je vrah puštěn na svobodu nebo, že právník byl prostě neschopný usvědčit vraha. Tak v tom případě byste chtěli, znát Dextera Morgana, který působí jako znalec krve v policejním oddělení Miami. V podstatě obyčejný znalec krevních stříkanců, který má jen jednu vadu a to je touha zabíjet. A když si vyhlédne svou kořist, pak se z něho stává stroj na zabíjení. --- Nejoblíbenější postava: Dexter (Michael C. Hall)

Spartakus

Spartakus (2010)

Musím říci, že Spartakus: Krev a písek, první série je to nejlepší ze všech tří sérií, které HBO odvysílala. A to především svým nepředvídatelným dějem, surovostí, vypočítavosti hlavních postav, skvělými zvraty a především precizním obsazením Andy Whitfield (je to velká ztráta nejen pro rodinu, ale i pro nás fanoušky, protože Andy měl před sebou velkou kariéru) je velmi osobitý a charizmatický Spartakus, dále pak musím vyzdvihnout Lucy Lawless, Manu Bennetta, Petera Mensaha a Katine Law. Všichni mě svými hereckými výkony maximálně nadchnu-li.

Kutil Tim

Kutil Tim (1991)

Tohle je vysněný život každého chlapa milující manželka, 3 kluci, v garáži si stavíte svoje fáro, navštěvujete své oblíbené sportovní týmy, pracujete s nejlepší asistentem Alem Borlandem a za souseda máte nejchytřejšího člověka na Světě, který vždycky přispěchá s užitečnou radou, když jste v koncích. Jen těch nehod se zbavit :). Kutil Tim patří k mým nejoblíbenějším seriálům, ale nastavenou laťku Tim Allen nedokázal udržet až do konce, poslední série je trošku zklamáním. I přesto jasných 5.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014)

Po puštění prvního dílu jsem opravdu nečekal, že všech 14 dílů zvládnu za dva dny. Jde o jeden z mála sledovatelných seriálu z policejního prostředí v ČR.

Vymítač

Vymítač (2017)

One man show v TOPU. Wódeczka, szlugi i pizza. Przyneta gotowa!