Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
TV spot 2
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 2

Recenze (1 064)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné. V prach si a v prach se obrátíš. I takhle by snad mohlo znít krédo gladiátorů a nějak podobně bych viděl osud tohohle seriálu v dlouhodobější perspektivě. Vysvětlím. První dva díly seriálu jsem si docela protrpěl - ne, že by byly nudné, ale ta samoúčelnost formy a potoky pasterizovaného patosu mě dost... dráždily. Už jsem chtěl Spartaka odepsat, když tu se začalo blýskat na lepší časy - méně zpomalených záběrů na kapky tekutin, dopadajících dramatickým způsobem do písku, více příběhu, herectví a smysluplnosti. Kdo by to byl čekal - zbytek seriálu jsem velice spokojeně zkonzumoval během několika dnů. Zábavné, krvavě akční, vtipné, funguje to, komu čest, tomu pochvala. Na stranu druhou - a tady jsme u toho v prach se obrátíš - jsem přesvědčen, že přes veškerou tu pastvu pro oči (ano, mám zde na mysli i vskutku bezprecedentní porno kvality seriálu) a dobře zvládnutou akci, nemyslím si, že jde o seriál, který by se zapsal mezi ty nezapomenutelné, instantně legendární kousky, kterými nás zásobuje třeba konkurenční HBO. Jednoduše řečeno, tenhle Spartakus má sice koule, ale postrádá to, čemu lidi od umění říkají přesah (oblouk, most). Pokud se o takové věci příliš nezajímáte, nebo je zrovna v tomhle případě nepotřebujete, klidně si mé hodnocení vyložte jako pětihvězdičkové. 70% ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nevkusná snaha napodobit syrovost seriálového Říma a comicsovost třístovky v prvních dvou dílech nabídne hektolitry digitální krve, sex, kozy, brka, buzny, lesby, trojky i honění péra. Seriál se vyznačuje také tím, že je příšerně a zbytečně vulgární ve snaze být realistický. Na celé té samoúčelnosti je nejsmutnější, že vůbec nefunguje. Jediným důvodem, proč by mohl někdo chtít tuto sračku vidět, je touha podívat se na souložící Xenu. Také miluju oblohu jak z photoshopem doladěných pohlednic a sráz u domu. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po vyčerpávajúcom Spartakovi od S. Kubricka som akosi nemal nutkanie stráviť hodiny pri modernejšom spracovaní, no skúsil som a ako to už pri seriáloch býva- chytí vás a nepustí. Erotický podmaz, ktorým sa seriál snaží prilákať divákov mi nesedel, väčšinou ide len o naťahovanie už i tak dosť rozťahaného seriálu. Čo však seriál robí zaujímavým sú veľmi dobre rozohrané vzťahy medzi postavami a zvraty v príbehu. Krvou ani zápasmi sa v arénach tiež nešetrí, preto musím uznať, že je seriál podstatne pozerateľnejší, než sa na prvý pohľad zdá. Veľká škoda tragickej smrti hlavného predstaviteľa, kvôli ktorému museli tvorcovia urobiť v nasledujúcich sériách zásadné zmeny. 1. séria je výborná a popri Spartakovi najviac zaujme postava jeho majiteľa a strojcu všetkých zvratov - Batiatusa, ktorý dostal v 6. dielnom prequeli ešte väčší priestor. Po 1. sérii a prequeli hodnotím na 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se po dlouhé době dočkal toho, že jsem se na nějaký seriál koukal se zaujetím a dokázal jsem ho dokoukat až do konce, aniž bych se u něj musel nudit a dělat tisíc věcí kolem. Tenhle příběh o tom, kterak se Spartacus vzepřel nechutnýmu, slizkýmu a povrchnímu Římu se totiž rozjel božsky. Chci jenom vidět, jak to tvůrci rozvhrnou dál. Takhle to s ním ale zatím vypadá opravdu dobře. Míchá se v něm totiž všecko možné. Z jedné strany podlé a nechutné intriky a la seriál Řím, z druhé strany pak hromada nahatejch prdelí, vystrčenejch bradavek a sexu a ze třetího úhlu pak parádní akční bitky, které ale nemusí každému sednout. Jsou totiž tak trochu komiksové a v tom je ten malý háček a rozdíl od obyčejných historických příběhů. Bitek je totiž hodně, teče v nich hodně krve a efekty jsou značně komiksové. Dost to zakrývá ve skutečnosti docela divný efekty, kterým se občas tvůrci nevyvarujou a vypadaji docela blbě. Jenže na co mě seriál nalákal, od toho jsem po čase opustil a zamiloval se hlavně do jednotlivých postav. Prožíval s nimi příběhy a klasicky prostě sledověl relativně normální seriál. Akce už mi přišla otravná a také jí ubylo. Ono se to ale zase všecko vrátí do původních hodnot a dopadne to tak, že seriálu plný počet nedám, ale určitě se budu těšit na další díly. Bavil jsem se u něj opravdu dobře. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Masakrální a vystylizovaná oddechovka ve třetí a čtvrté části nejen kvůli zvýšené kadenci tupých deklamací ztrácela dech, ale od pětky jsem každý víkend netrpělivě čekal na české titulky, jelikož mě zajímalo, jak to bude dál. Dá se říct, že směrem ke konci docházelo k redukci povrchního pozlátka ve prospěch děje (intriky!). Anebo si už člověk na ty všudypřítomné zpomalovačky, digitální cákance hemoglobinu, odhalené kozy a zadky prostě jen zvykl... Čert to vem. Seriál mě bavil a jeho finiš přinejmenším uspokojil. Druhé sérce se rozhodně bránit nebudu. ()

Galerie (513)

Zajímavosti (49)

  • Představiteli hlavní role Andymu Whitfieldovi (Spartakus) byl diagnostikován non-Hodgkinův lymfom, v důsledku čehož bylo natáčení 2. sezony odloženo. Dne 11. září 2011 pak herec rakovině podlehl, a proto ho nahradil Liam McIntyre, kterého vybral sám Whitfield. (Zaprtek)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama