Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(více)

Recenze (84)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Slyšel jsem, že jsi odmítla nabídku biskupa Erlanda. Chápu, že potřebuješ čas na rozmyšlení.“ - „Nemám se nad čím rozmýšlet.“ Cecílie je totiž už dávno rozhodnutá, jak chce strávit svůj život…Režisér Flinth pokračuje v tom, co mu fungovalo v díle předchozím. Přesto mám pocit, že dvojka se mu podařila o něco lépe. A nejen v tom, že se pokračování mnohem více podobá filmu s vysokým rozpočtem. Oproti jedničce se mi podařilo lépe smířit s hlavním hrdinou. Absence větší dávky charismatu už pro mě nebyl takový problém. Také proto, že si Arn prošel vývojem a život z něj udělal zajímavější postavu. I co do atmosféry mi druhý díl přišel vydařenější. Nechybí sice momenty, které trochu drhnou (příkladem buď načasování setkání páru a odnikud se objevivší potomek vyvolávající nechápavý úsměv), ale celkově dám slušné 4*. „Saladin ještě zdaleka není poražený.“ - „Je to určitě jen otázkou času, ne?“ - „Musíme věřit, Haralde. Musíme věřit, že vyhrajeme nad zlem.“ - „A co když nám víra nepomůže porazit zlo?“ - „V tom případě…zemřeme.“ ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Slušný severský epos z 12. století, vlastně jeho druhá část, tu první jsem v dočasném poblouzění mysli jaksi minul kurzorem a mám z toho další šťavnatý restík na seznamu. Jak všichni jistě víme, tématiku již zfilmoval mnohem zručněji stýček Ridley ve svém Království nebeském, pouze rozmáchlý režisérský sestřih se počítá. Nejde ani tak o to, že nás chudé Evropany převálcoval výškou kapesného jako spíše precizností většiny filmových složek a zejména pak množstvím klišé a patetických proslovů, kterými švédská obdoba doslova přetéká. Jediné, v čem seveřané skórovali, byl výběr hlavního hrdiny, který se striktně heterosexuálními manýry zručně užívá mimické svaly a v jiné poloze zase mužně kouzlí prodlouženým údem. Ale ať se jde ta zaoceánská verbež se svými macatými korporátními čůráky zaraženými hluboko mezi půlkami vycpat, u nás veprostřed se místo pro pořádný multijazyčný historický flák vždycky najde, zvlášť když pod náporem slavných severských ksichtů praská ve švech a navíc se neštítí tradiční lásky k urozené ženě a epických bitev. A co víc, ona je to dokonce zábava. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Úžasný severský historický film o Křižáckých válkách stejně jako povedené Království Nebeské. Seveřani mi ukázali, že jejich historické filmy, třeba postrádají tolik litrů krve, ale jsou nádherné svým zpracováním soubojů, kostýmy, přírodou a celkově svou filmovou krásou. Herci byli sakra přesvědčivý a herečky se svou krásou taky. Film rozhodně stojí za vidění, protože je to nádherný pohled jak na vyobrazení drsné a kruté války ve Svaté zemi, tak i na krásu severu. Oba díly beru jako celek (protože jsem to taky jako celek viděl asi 4 hodinovou verzi). 100% ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Zhlédnul jsem oba díly najednou a proto je také jako jeden celek hodnotím. Vzhledem k tomu jak málo lidí tenhle film vidělo, mě doslova šokovalo jak dobrý příběh a kvalitní zpracování se v něm ukrývá. Film nejspíš úplně minul širokou veřejnost, dost možná i proto, že je z evropské produkce a tak nejspíš úplně chyběly jakékoli bombastické reklamy a upoutávky. Co mu ovšem na rozdíl od některých velmi propagovaných snímků nechybí (tedy alespoň z mého pohledu), je kvalita. Velmi poutavý příběh o neutuchající lásce celým dějem provází, čest, intriky, války, nenávist, či touha po sjednocení země a následném míru. To vše jde ruku v ruce s velmi slušnou prací s kamerou, skvělými historickými kostými či pověstnou krásou severské přírody. Tu navíc báječně doplňují ponuré kamené kláštery a hrady, které navozují onu potřebnou syrovou (dobovou) atmosvéru. Nechybí ani křižácká tažení pouští, i když právě části z Jeruzaléma a okolí, na mě z celého filmu zapůsobily jako neslabší článek (možná i proto, že malinko kopírovaly Klálovství nebeské), ale celkový dojem mi rozhodně nezkazily. Osobně mi nevadil ani evidentně nižší rozpočet či absence hereckých megahvězd. Nemám co rozmýšlet, jdu jednoznačně na pět... ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Akčnější pokračování Arnova příběhu, které má sice víc filmových chybiček a nepřesností, ale je zato svižnější, napínavější a bohužel i smutnější. Celkově více akce, větší bitvy (i když pořád v rámci daného rozpočtu). Každopáně na závěr si neodpustím dodat todle: Do prdele s celým Hollywoodským pojetím středověku, trapnym patosem a moudrama - todle bylo totiž přesně to, co to naštěstí nemělo a bylo to zatraceně dobrý. Ještě bych málem zapoměla - super kostými a hudba. ()

Galerie (581)

Zajímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili krále Knuta (Gustaf Skarsgård) a jeho syny Erika (Bill Skarsgård) a Jona (Valter Skarsgård), jsou ve skutečnosti bratři. Ve filmu si zahrál i jejich otec Stellan Skarsgård, a to Jarla Birgera Brosu. (Barghest)

Reklama

Reklama