Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 3
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (134)

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konzervativním fandům The X-Files (kterým jsem třeba i já) doporučuju zhlédnout díly 1, 2 a 6 a teprve potom případně i 3, 4 a 5, ušetříte si tím možná spoustu rozčarování až zklamání, kterýmžto jsem se já bohužel nevyhnul. A aby taky ne - po skvělé jedničce a vynikající dvojce přijde... co vlastně? Pokus o humor? O humor na úrovni dvanáctiletých mentálů? Myslí si snad tvůrci, že na něco takového jsou diváci seriálu zvědaví? Chtějí snad touhle demencí oslovit mládež? Tu už asi v dnešní seriály přesycené době osloví těžko, a jen se jim podaří znechutit pamětníky. Pevně doufám v pokračování (děj je po šestém dílu rozehraný dobře), ale v pokračování ve starém dobrém stylu a ne v rádoby vtipné ironii a nadsázce, které unikátní atmosféru tohohle kultu posílají do pekel. SHRNUTÍ: 1.díl - slibný a slušně navazující rozjezd 2.díl - mutantí sourozenci jsou pro mě vrchol desáté řady 3.díl - nejapný pokus o humor s megaporcí uslintaného pathosu (stará Scully) 4.díl - mimořádně protivná a oplizlá agentka Einstein a její submisiv Miller mě vůbec nebavili 5.díl - trapný pokus o jakousi sociálně-humanistickou agitku 6.díl - konečně zpět v osvědčených kolejích, konec dobrý - všechno dobré. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10.séria - 75%. Tešil som sa Návrat, pretože duo Mulder a Scullyová, ma jednoducho bavia už niekoľko rokov. Návrat ponúkne iba 6 dielov, niektoré sú slabšie, iné (tie mimozemské) sa znova vracajú ku koreňom, ktoré Akty-X tak preslávili. Bavil som sa, medzi Davidom a Gillian to furt klape. Navyše Scullyová je stále celkom kosť. Poznámka na okraj: v treťom diely, na náhrobnom kameni, pri ktorom leží Mulder, je napísané Kim Manners. Ide o jedného z režisérov Aktov-X, ktorý umrel v roku 2009. Od roku 1993 režíroval najviac epizód - 51. ()

Reklama

Heero 

všechny recenze uživatele

Bohužel, starý dobrý X-files jsou pryč a jiný už to nebude. Od této nové série, která mohla hodit po 14 letech neuvěřitelný come-back, potenciál a námět na to měla, jsem čekal opravdu hodně. Skalní fanoušky X-files musím zklamat. Toho, kdo nechce být zklamán, odrazuji. Z X-files S10 se stala trapná komedie, která ovšem v popisku žánru chybí. Problém je to, že kdybych si chtěl pustit komedii, tak si nepouštím Akta X. Z mysterióznosti, záhadnosti a paranormálních jevů nezbylo vůbec nic. Mulder je znuděný, nebaví ho to, a vlastně sám řekl, že ničemu z toho, co bylo, již nevěří. Na Scullyovou je žalostný každý pohled, já nevím co to je, jestli nějaký botox, či co, ale ta její držka nám naznačuje, že je čas se na to vykašlat a říct X-files papa. Viděno 5 dílů a the end. I dont want belive. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd trochu vlažnější, než bych si představoval po těch letech. Sice se ukáže všechno to, co dřív díky nákladům na CGI jsme si mohli jen přát. Na druhou stranu všechno to nízké rozlišení, jistá ušmudlanost, zrnitost VHS apod. mělo něco do sebe.... v těch devadesátkách. Tady je vše krásně osvícené a v HD a nedostavuje se to kouzlo. První epizoda ukáže o čem vše bude a zároveň se nebojí udělat tlustou čáru za historií, že to vše vlastně bylo úplně jinak. Bohužel je to tak trochu nuda. Andersonka už není příliš Scully ale spíš tichá Bedelie z Hannibala. Duchovny vypadá a působí jak Moody z Californication. Prostě nejsou to ty relativně ploché charaktery v hororové atmosféře, kde napětí, že někde ve stínu vyběhne hnusné laciné gumové monstrum je prostě pryč. Nová doba, staronový přístup. Za první epizodu průměr. Možná do dnešní doby se X-files nehodí :( ()

El-Barto

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na návrat Akt X jsem se fakt těšil, ale je to zklamání. Nejlepší je třetí epizoda, která přišla s parodickou sebeshazující polohou, která tomu kupodivu sedla. Upřímně jsem se smál a bavil se a to proto, že Darin Morgan to psal s obrovským nadhledem a citem. Zároveň ale pod kupou hlášek a skoro až komediálních gagů nezapomněl na příběh a hlavní postavu. Tou je Guy Mann a jeho příběh nejen že vyvolává záchvaty smíchu, ale taky citelně řeže do podstaty lidský nátury. Bravo za tuhle epizodu, oceňuju odvahu pustit se do něčeho tak jinýho, než na co jsme zvyklí. Jinak jsem se ale v ani jediný další epizodě starých dobrých Akta X, který máme všichni tak rádi, nedočkal. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama