Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 6
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (134)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"This is the End". Fanúšikovia možno ani nedúfali, ale dlho plánovaný návrat Muldera a Scullyovej nakoniec vyšiel. Akurát vo forme, ktorá zrejme najviac poteší iba najskalnejších z nich. Šesť dielov sa nakoniec ukazuje ako veľmi málo, pretože všetko podstatné sa deje v úvode a na konci a priestor medzi tým sa vypĺňa dielmi značne nevyrovnanej kvality. V konečnom dôsledku mal tento návrat mal určite väčší zmysel ako druhé filmové dobrodružstvo, ale nemusel by tak očividne mrhať potenciálom. Finále, ktoré šliape od úvodu do konca, síce revival uzatvára vo veľkom štýle, ale súčasne za sebou necháva príliš veľa mostov, aby mohlo byť považované za definitívne. 70% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat kultu, legendy a formujícího zážitku celé jedné generace v podobě, která fanoušky potěší (a nové diváky nepotěší) tím, že se nesnaží o nový začátek, spoléhání na nostalgickou vlnu, modernizaci či něco takového, ale prostě navazuje tam, kde se před lety skončilo; dějově i stylově. Nese to sebou značné riziko rozčarování "co fungovalo v devadesátkách, mělo zůstat v devadesátkách", které jistě mnohým reálně hrozí, jelikož přeci jen televizní tvorba za tu dobu prošla překotným vývojem, čili co tehdy sledoval každý, bude dnes záležitost spíše pro skalní fanoušky. A nenechte se mýlit, tohle je fanservis par excellence; i ty tužky ve stropě po více jak dekádě zůstávají zabodnuté. Pokud je (myšleno Akta X) či ji (myšleno Gillian Anderson) milujete, tak není co řešit. Pokud ne, tak vězte, že navzdory všem těm letům je vlastně vše při starém; se všemi klady (a že jich je) i zápory (a těch také není málo). Berte nebo nechte být. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na pokračování kultovního seriálu jsem se těšil a dostalo se mi celkem zadostiučinění. Bavil jsem se skoro jako u první série kdysi dávno (píši zcela vědomě PRVNÍ série, neboť ty další ztrácely sice pozvolně, byť dost znatelně na kvalitě). Uvidíme, zda toto byla taková zajímavá tečka za celým seriálem s Mulderem a Scully, či se povede další pokračování, na které bych se osobně těšil. ()

Fr

všechny recenze uživatele

,,CELOU DOBU NÁM LHALI....“... /// Osobní posedlost agenta Muldera neskončila, a tak Chris Carter znovu otevírá Akta X. Agenti mezi řečí zavzpomínaj na minulost, bavěj ftípkama na svůj účet a zpochybňováním sama sebe. Mám dojem, jako by se vrátili právě kvůli tomu. Nakonec je jedno, jestli vraždí člověk, zvíře nebo něco jinýho. Oba (agenti) jsou nostalgicky „IN“ a kvalita příběhů klasicky kolísavá. Přitom třeba zápletka se Spartánským virem by vystačila na celovečerák! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, proč mám mimozemskou DNA. 2.) Jsem fanda. A pravdu hledám někde tam venku… /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd trochu vlažnější, než bych si představoval po těch letech. Sice se ukáže všechno to, co dřív díky nákladům na CGI jsme si mohli jen přát. Na druhou stranu všechno to nízké rozlišení, jistá ušmudlanost, zrnitost VHS apod. mělo něco do sebe.... v těch devadesátkách. Tady je vše krásně osvícené a v HD a nedostavuje se to kouzlo. První epizoda ukáže o čem vše bude a zároveň se nebojí udělat tlustou čáru za historií, že to vše vlastně bylo úplně jinak. Bohužel je to tak trochu nuda. Andersonka už není příliš Scully ale spíš tichá Bedelie z Hannibala. Duchovny vypadá a působí jak Moody z Californication. Prostě nejsou to ty relativně ploché charaktery v hororové atmosféře, kde napětí, že někde ve stínu vyběhne hnusné laciné gumové monstrum je prostě pryč. Nová doba, staronový přístup. Za první epizodu průměr. Možná do dnešní doby se X-files nehodí :( ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama