Reklama

Reklama

Akta X - Série 10 (2016) (série)


Setkání s příšerodlakem (S10E03)

(epizoda)
  • USA Mulder & Scully Meet the Were-Monster (více)

VOD (1)

Mulder je skeptický k dalšímu objasňování paranormálních aktivit, protože vždy bylo odhaleno, že zvláštní postavy či aktivity byly pouze lidským fórem. A následně dostanou Mulder a Scullyová případ s příšerou. V lese byl nalezen muž s rozežraným krkem a dva zfetovaní svědci viděli zvláštní příšeru, která to zřejmě způsobila.

Mulder a Scullyová jedou na místo, kde byla příšera opět spatřena. Je zde nalezen další mrtvý člověk. Mulder už na příšery nevěří, a když pátrají v okolí, vše fotí svým telefonem. Na místě je také muž jménem Pasha z útulku pro zvířata. Příšera proběhne okolo nich a vystříkne krev na Muldera. Tuto schopnost má ještěr ropušník trnohlavý a jeho podoba by i tomuto ještěru odpovídala.

Majitel motelu, ve kterém jsou Mulder a Scullyová ubytováni, jim dosvědčí, že viděl muže přeměnit se v ještěřího muže s červenýma očima. Scullyová je samozřejmě skeptická, ale Mulder mu věří. Podaří se jim muže najít a ten poví Mulderovi svůj příběh. Je ještěrem a jednoho dne uviděl muže z útulku, jak zakousl nějakého chlápka, což ho vylekalo, a tak utekl. Pak se ráno probudil a byl proměněn v člověka, našel si práci a proměny se stále opakovaly.

Na základě výsledků krevních testů Scullyová zjistí, že vrahem všech lidí je opravdu muž z útulku pro zvířata, a podaří se jí ho zatknout. Mulder jede za ještěřím mužem a na vlastní oči uvidí, jak se promění v ještěra. A jeho víra v paranormální aktivity je zpátky. (TV Prima)

(více)

Recenze (54)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nechápu, proč tvůrci zařadili do série tento díl, který je totálně ulítlý, bez návaznosti na předchozí i následující epizody, ale bezpochyby nejvtipnější. Ne že by téma bylo zcela originální, ale tvůrcům se povedlo vytvořit prostě vtipnou kravinku o příšerách a lidech. Vynikající jsou dialogy Muldera s ještěrem a zajímavý je také pohled na lidi, vrahy a vztah střední generace k telefonním aplikacím. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné epizody mě v Aktech X nikdy zrovna moc nebraly, ale tentokrát musím říci, že to byla bomba. Frustrovaný, pochybujicí Mulder, vědecká Scullyová a neskutečné množství hlášek které vás opravdu naprosto odzbrojí. Tentokrát to funguje na výbornou. Vtipný monsters podívaná, která nezapadne, ale příště bych i přesto prosil klasický monster díl na který jsme zvyklí z minulosti. ()

Reklama

Gothar 

všechny recenze uživatele

Jedno veľké WTF a na môj vkus príliš uletený diel. Od X-Files som vždy očakával a až dodnes aj dostal aspoň trochu temnú atmosféru. Tu to bolo bez akejkoľvek atmosféry a s pokusom o humor, ktorý mi nesadol. Réžia úplne nezvládnutá, pripadalo mi to ako zostrih z nejakej 120 minútovej verzie. Dúfam, že zvyšok série bude v duchu predchádzajúceho dielu. ()

Gunslinger 

všechny recenze uživatele

A cenu za najlepšiu paródiu Aktov X vyhrávajú .. samotné Akty X (a to konkrétne S01E03).. Diel, v ktorom príšera neuhryzne človeka, ale človek príšeru a tá sa začne meniť na človeka, má potrebu si zohnať prácu, následne svoju prácu znenávidí, ale aj tak v nej ostane pretože potrebuje splácať hypotéku (aj keď ešte celkom presne nevie, čo to je). A scéna na cintoríne s opitým Mulderom je top. Celkovo dúfam, že smerovanie nových X - files bude trochu vážnejšie , ale i cez to ako oddychovka sa tento diel veľmi podaril. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agent Mulder vysvetľuje Scullyovej, ako dospel a ako jeho naháňanie sa za príšerami bolo detinské a nezmyselné práve vo chvíli, keď tá vstúpi do kancelárie s novým prípadom v meste Shawan, Oregon. Je objavených niekoľko mŕtvych tiel a svedkovia tvrdia, že páchateľom bola príšera. A tak sa začne príbeh, v ktorom je vidieť že tým Aktov X dospel. Časť je skôr zamyslením sa nad človekom ako takým, jeho hodnotami a úlohou vo svete. Ktovie, čo by si o tejto časti pomyslel Kim Manners, pri ktorého náhrobku prebieha práve zlomová diskusia medzi Mulderom a "monštrom". Aj vďaka tomuto detailu o jednu hviezdu naviac. Akty X už nie sú konšpiračným seriálom a pokúsili sa stať niečím viac.Niektorým ľuďom to vyhovuje, niektorým fanúšikom menej. Skôr by ma zaujímal efekt na ľudí, ktorí si povedzme pozreli iba desiatu sériu ako na nás, skalných priaznivcov seriálu. Akty X už nesedia na nočníku a nečakajú, kým im niekto utrie zadoček. Akty X sú už veľký chlapec. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno