Reklama

Reklama

Akta X - Série 10 (2016) (série)


Setkání s příšerodlakem (S10E03)

(epizoda)
  • USA Mulder & Scully Meet the Were-Monster (více)

VOD (1)

Mulder je skeptický k dalšímu objasňování paranormálních aktivit, protože vždy bylo odhaleno, že zvláštní postavy či aktivity byly pouze lidským fórem. A následně dostanou Mulder a Scullyová případ s příšerou. V lese byl nalezen muž s rozežraným krkem a dva zfetovaní svědci viděli zvláštní příšeru, která to zřejmě způsobila.

Mulder a Scullyová jedou na místo, kde byla příšera opět spatřena. Je zde nalezen další mrtvý člověk. Mulder už na příšery nevěří, a když pátrají v okolí, vše fotí svým telefonem. Na místě je také muž jménem Pasha z útulku pro zvířata. Příšera proběhne okolo nich a vystříkne krev na Muldera. Tuto schopnost má ještěr ropušník trnohlavý a jeho podoba by i tomuto ještěru odpovídala.

Majitel motelu, ve kterém jsou Mulder a Scullyová ubytováni, jim dosvědčí, že viděl muže přeměnit se v ještěřího muže s červenýma očima. Scullyová je samozřejmě skeptická, ale Mulder mu věří. Podaří se jim muže najít a ten poví Mulderovi svůj příběh. Je ještěrem a jednoho dne uviděl muže z útulku, jak zakousl nějakého chlápka, což ho vylekalo, a tak utekl. Pak se ráno probudil a byl proměněn v člověka, našel si práci a proměny se stále opakovaly.

Na základě výsledků krevních testů Scullyová zjistí, že vrahem všech lidí je opravdu muž z útulku pro zvířata, a podaří se jí ho zatknout. Mulder jede za ještěřím mužem a na vlastní oči uvidí, jak se promění v ještěra. A jeho víra v paranormální aktivity je zpátky. (TV Prima)

(více)

Recenze (54)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bolo také zlé a tak wtf, až to bola sranda. Pozeral som to na nočnej v robote a nemohol som veriť tomu, čo vidím. Už staré série raz za čas obsahovali komediálne epizódy, takže v tomto problém nie je. Problém je v tom, že táto komediálna časť je nevtipná a nezmyselná. Vadia mi nezmysly typu "hrdinovia naháňajú monštrum, to vlezie do prenosnej WC kabínky a za dve sekundy sa premení na oblečeného človeka, hoci predtým na sebe žiadne oblečenie nemala". Ale ako vravím, je to hovadina až do takej miery, že sa nudiť nebudete. Pravdepodobne. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nechápu, proč tvůrci zařadili do série tento díl, který je totálně ulítlý, bez návaznosti na předchozí i následující epizody, ale bezpochyby nejvtipnější. Ne že by téma bylo zcela originální, ale tvůrcům se povedlo vytvořit prostě vtipnou kravinku o příšerách a lidech. Vynikající jsou dialogy Muldera s ještěrem a zajímavý je také pohled na lidi, vrahy a vztah střední generace k telefonním aplikacím. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera, fantastická epizoda, která mě potěšila jako máloco. Nová série Akt X má zatím strmě vzestupnou tendenci, takže pokud to takhle půjde dál, za chvíli nebudou stačit hvězdičky. Zatracená spousta úžasných momentů, včetně užasné vzpomínky na Kima Mannerse, Mulderova vyzvánění (!!!!), asi nejlepší scény Gillian Anderson za celou historii seriálu a vyprávění ještěřího muže, které bylo skutečně tím nejlepším, co jsem za tuhle sezónu v seriálech viděl. Geniální parodie na všechny humorné epizody a fantastická pocta všem never-happened epizodám, protože tohle je královna všech těch humorných dílů, kterých je požehnaně. A dokonce se mi to líbilo tak moc, že se to možná odstane i do mé top 10 epizod. Další důkaz toho, že nové série se točí hlavně pro fanoušky, protože pro nové diváky to asi bude působit jako pěst na oko. Král komedií Darin Morgan se vrátil v nejlepší formě a tohle je asi to nejlepší, co pro Akta X kdy udělal. Možná je to jen první dojem, ale právě ten mi nikdo nevezme, Akta X mají pořád co nabídnout, mají sílu a tohle je důkaz. Nehorázní luxus všech luxusů. 100% ()

qxkamo odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak treti diel je sajrajt, ktory nema nic spolocne so zmyslom Aktov X ako celku. Je to komedialna cast a tym padom chapem hodnotitelov, ze to aj takto beru, lebo ak tuto cast hodnotia z pohladu Aktov X, tak ich uprimne lutujem. Ja vsak tuto cast hodnotim z pohladu zmyslu Aktov X, cize bez vahania jednoznacny odpad pre primitivne sceny, fekalny humor, dialogy ako z Rosalindy a debilizmus hlavnych postav, ze sa na to vobec dali a degradovali samych seba a cely serial na uroven retardovanych latinskych serialov. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z komediálních epizod já osobně moc odvařený nejsem (nejraději mám strašidelná Akta X), ale v 10. sérii je toto nejlepší díl. Což je trochu smutné. Nejpovedenější díl je ten ujetý. Ale vzhledem k tomu, jak je zbytek této řady slabý, tak se nedá svítit. Navíc jde o jednu z těch humorných epizod, které i já považuji za opravdu kvalitní. Je to vynikající zábava. Pátou hvězdičku přidávám za to, že jako jedna z mála epizod obou revivalových sérií svým charakterem odpovídá dílům z původního běhu Akt X. Takovýto komediální díl bych si dokázal představit někdy v 5. nebo 6. sérii. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama