Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco si Mulder užívá pohodlí domova, Scullyová musí zatnout zuby a přečkat sledovačku. (Disney+)

Recenze (8)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní epizoda! Hrozivě vypadající monstrum, havrani, praskající zrcadla, tajemné klíče...no prostě super. Temná Akta X jsou ta nejlepší, to mi nikdo nevymluví. Zápletku se zlem skrývajícím se ve zdánlivě idylické sousedské komunitě jsme už v seriálu viděli (6. řada, epizoda "Arcadia"), ale tohle je něco trochu jiného. Celé je to to velmi vážné, atmosférické a děsivé. Vyzdvihnout musím kvalitní scénář, do poslední chvíle jsem netušil, kdo za to všechno může (měl jsem pár teorií, ale ty se postupně hroutily jako domečky z karet). V závěru vyjde najevo, že je příběh vlastně variací na Jekylla a Hyda. Někomu to může přijít jako klišé, já si to nemyslím. Podle mého názoru Aktům X tato klasická témata sedí nejlépe, neboť je umí výtečně zpracovat. Spolu s "Theef" jde o naprostý vrchol mezi samostatně stojícími epizodami 7. řady. P. S. Scullyová je v tomto dílu odsunuta do pozadí (Gillian Anderson byla v době natáčení zaměstnána režií epizody "all things"), ale její absencí hlavní příběh nestrádá. A těch pár scén, které tu se Scullyovou máme, je výborných. Dana tu totiž neskutečně hláškuje. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ čo Sculyová pátruje v sledovaní v prípade šiestich nezvestných prostitútok, agenta Muldera si Walter Skinner zavolá do kancelárie aby ho poveril vyšetrovaním prípadu v Bethany v štáte Vermont. Počas detskej oslavy napadol malú oslávenkyňu havran a v noci zmizla jej matka. Skinner Muldera upozorní na dôležitosť a chúlostivosť prípadu, nakoľko zmiznutá žena je manželkou vysokopostaveného sudcu. Vydarená časť v štýle Dr.Jekyll a Mr.Hyde. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi fajn staromódna hororová epizóda. Škriekajúce havrany, praskajúce zrkadlá a temný (veľmi temný) prízrak tajuplnej ženy, ktorá keď sa pri vás objaví, je vysoká pravdepodobnosť, že vás zabije. Ku koncu už to trochu stráca na intenzite a bohvie, či ma finálne vysvetlenie skôr sklamalo alebo nadchlo. Ale inak naozaj fajn; svoje dosť robí zdanlivo idylické prostredie vermontského predmestia. Ale všetci hororoví fanúšikovia vedia, že to je len maska, pod ktorou drieme najväčší humus. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The raven is considered a very powerful symbol in certain Norse, Celtic and Native American cultures mostly, a negative one. Indians view it as a deceiving spirit, Christianity mostly associates it with evil and, then, of course, there's Poe's raven and, "nevermore," and all that stuff." ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V tomto díle zazní pojem vasektomie, což je tzv. mužská sterilizace (přerušení chámovodů). (Winster)

Reklama

Reklama