Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti odstartovala tahle dvojka svou kariéru v r. 1940 a je zcela jednoznačně největším úspěchem tvůrčí společnosti Hanna-Barbera. Je také dlouhodobě jediným seriálem z této animační dílny, který stylem kresby a zpracováním upomíná na klasického Disneye (srv. třeba se seriály "Méďa Béďa", "Flinstoneovi" či "Scooby Doo"). Je až neuvěřitelné, že tahle hra kočky s myší vydržela scénáristům přes třicet let a brutalitu některých scén se podařilo překonat až seriálu "Happy Tree Friends". ()

Kámen 

všechny recenze uživatele

Nejbrutálnější seriál všech dob. Proti Jerrymu je Barbar Conan mlíčňák s plácačkou na mouchy. Absolutně nevýchovné a nevhodné pro malé děti. Typické pro USA, násilí - s tím nemají problém, uřezané a umlácené hlavy, upálení, rozčtvrcení, potoky krve, ale jakmile by tam mělo být vidět byť jen jedno prso, už je to skandál a je to samozřejmě pohoršující pro ty prudérní pánbíčkáře a nejraději by za to zavírali do kriminálu. Jako kdyby malé dítě nikdy nevidělo prsa. Z jejich myšlení a uvažování je mi na blití. Co ta církev dokázala z lidí na celém světě udělat za idioty!!! A všichni se potom diví, kde se v lidech bere tolik agresivity, počínaje dětmi. Tak tímto to začíná už v útlém věku. ()

Reklama

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl hodně, hodně, hodně dílů na VHS a nebylo odpoledne, kdy bych se nekoukal. Byl jsem na na Tomovi a Jerrym závislý! Bylo mi jedno, jestli jsem jeden a ten samý díl viděl pět dní za sebou, tahle sympatická dvojice mi dokázala vykouzlit úsměv na tváři, a já na oplátku zůstal věrně přilepen u obrazovky a byl jsem hodný... Dokud neskončil poslední díl! :D ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerozlučné duo kočka-myš a "kámoši jak hrom", jejichž dokonalé bitky a naschvály se staly za těch pár desítek klasickými a o nic méně vtipnými. Tom a Jerry je v podstatě taková animovaná verze grotesek s Laurelem a Hardym. Zkrátka kreslený seriál nejen pro děti, který nestárne a je stále stejně atraktivní a zábavný. ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Seriálová klasika a povinost každého dítěte vidět alespoň několik dílu tohoto skvostu. Tvůrci William Hanna a Joseph Barbera snad ani netušili jakou perlu vypustili do světa, když v roce 1940 uvedli první díl Toma a Jerryho. Od té doby jsme mohli vidět desítky a desítky kouzelných, poučných, vtipných animovaných dobrodružství. Pokud mám mluvit za sebe tento "seriál" mě provázel celým dětstvím a i proto se stal pro mě nejlepším animovaným počinem minulého století. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Nápad umístit Toma a Jerryho do podmořského světa byl použít i ve filmu Dangerous When Wet (1953). Rovněž byly použity i některé gagy z této grotesky (napodobování plavání želvy, útok mečouna a jeho přibití na stožár, fackování Toma ploutvemi či zajmutí chobotnicí). (Jan.Kanak)
  • Tom v seriálu zemře celkem desetkrát, nejčastěji v důsledku exploze zábavní pyrotechniky nebo jiných výbušnin. Jednou také spolu s Jerrym spáchá sebevraždu (v epizodě Blue Cat Blues). (vojtaruzek)
  • Prvý film, v ktorom sa objavil kocúr Butch. (SeanBean)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama