Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Nedílná součást mého dětství na kterou nikdy nezapomenu. Toma a Jerryho jsem měl jako malej na videokazetách nahranýho celkově snad deset hodin. A vždy když jsem byl nemocnej šoupnul jsem do videa kazetu a už to jelo. Takže vždy když vidím tuto kreslenou klasiku, se mi jako první vybaví jak vyháním chřipku z těla ven :-) ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tom a Jerry patří k animovaným klenotům naší doby. Je neuvěřitelné, že tohle začalo vznikat už v roce 1940, tedy v době, kdy se ve vodách Atlantiku proháněly nacistické ponorky. Skvělé krátké příběhy o tom, jak si kočka chce vyšlápnout na drzou myšku od té doby obletěly svět a dodnes je děti milují. ()

Reklama

danco123 

všechny recenze uživatele

V detstve asi môj najobľúbenejší animovaní seriál. Vždy na konci dielu som sa pýtal hneď mami kedy bude ďalší diel, proste pekné spomienky na tento krásny animovaní seriál. Vždy som fandil tej malej myške Jerry, pretože mi jej bolo ľúto a Toma som bral za toho zlého ,ale odstupom času na nich pozerám ako najlepších kamarátov ,ktorí by nevedeli bez seba žiť. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem absolutně nechápal, co všechny na tomhle fascinuje potažmo baví a nebyl mi seriál moc po chuti. To se doteď vůbec nezměnilo, co jsem ho kdysi namátkou zahlídl po několika letech znovu a uvědomil si proč. Mám rád nadsázku a vím, že není třeba všechno brát vážně, ale zde si nemůžu pomoci. O to hůř, že je Tom a Jerry určen pro malé děti, kterým krásně servíruje násilí, vzájemnou rivalitu, šikanu, dělání sviňáren a další věci... Forma je pohádková a přitom ve své podstatě pěkně zvrácená. Svým dětem, bych nerad něco takového chtěl pouštět. Zbytečná samoúčelnost... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Vždycky, od doby, kdy si pamatuju jsem čekal, kdy konečně Tom vyhraje. Aspoň jednou. Třeba jen trošku, ale nikdy se to nestalo. Ale i přesto jsem si užíval každej díl, kterej jsem viděl. A co je důležitější. Je jedno, na jakým kanálu to dávají, protože se tu skoro nemluví a proot ani nepotřebujete znát cizí jazyk, když se na to chcete podívat. Tom a Jerry jsou prostě klasika. Tom a Jerry jdou, k nám teď s náladou. Hurá! Tahle bitva trpaslíka s obrem neskončí se ve zlém, ale v dobrém a kámoši jak hrom jsou Jerry a Tom! ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Jedna série v šedesátých letech vznikala v Praze. Českým animátorům studia Bratři v triku tehdy šéfoval americký producent Gene Deitch. Žádný zdejší animátor Toma ani Jerryho v životě neviděl. (109)
  • V původním vydání Československé televize byl díl nazván pouze „Smlouva“. (Scottman)
  • Násilné scény vadily americkým cenzorům, kteří dohlíželi na to, když se staré díly později uváděly v televizi. (109)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama