Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

reich 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší animovaný seriál, žádný jiný bych tolik nehájil jako právě tento. Díky Hanno-Barbero za nepřetržitý příval zábavy a humoru. Samozřejmě nejlepší díly s nejlepší animací jsou úplně ty první, opravdu geniálně zpracované postavičky zachovávající si podobu grotesky. Moje nejméně oblíbené díly jsou z éry Chucka Jonese. Opravdu nevím, co to koho napadlo, ale díly z éry z roku 1963 jsou příšerný a ta animace je strašná. Ovšem dá se opomenout, jelikož první éra je prostě jedna, ta jedinečná. Nejoblíbenější díly: všechny s mušketýry, V poslední vteřině, Kočičí serenáda. 95% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ten kocúr sa na Toma vôbec nepodobal, ja mám radšej asi tu novšiu verziu. Jerry bol fajn a celkovo tieto kratšie epizódy človeka nebudú nudiť ale je ich strašne veľa. Určite ale ide o jeden z naj kreslených seriálov a pre niekoho detstvo. Ako som spomenul ja radšej novšiu verziu. Tých 37 epizod v HD kvalite mi stačilo. 4* ()

Reklama

Redík 

všechny recenze uživatele

Seriálová klasika a povinost každého dítěte vidět alespoň několik dílu tohoto skvostu. Tvůrci William Hanna a Joseph Barbera snad ani netušili jakou perlu vypustili do světa, když v roce 1940 uvedli první díl Toma a Jerryho. Od té doby jsme mohli vidět desítky a desítky kouzelných, poučných, vtipných animovaných dobrodružství. Pokud mám mluvit za sebe tento "seriál" mě provázel celým dětstvím a i proto se stal pro mě nejlepším animovaným počinem minulého století. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jedna z nostalgických záležitostí mého dětství, která ani po shlédnutí ve starším věku neomrzí a baví stále stejně. To ale všichni moji někdejší hrdinové - Donald, Mickey, Goofy, pták Uličník, kojot, vlk, zajíc... To víte, dřív se ty seriály dělaly s láskou ke kumštu, dnes se dělají pro peníze a je to vidět. K samotnému titulu - dějová linka je vlastně ve všech dílech úplně stejná, jiný seriál by to mohlo i odepsat, tento však ne. Navíc připočítejte krásnou, klasickou, ručně kreslenou animaci (ach, ty časy se už nevrátí), skvělou hudbu, velikány jako Joe Barbera a Bill Hanna a na závěr to nejdůležitější - oba hlavní protagonisty, z nichž blíže mi dříve byl Jerry pro ztělesňování dobra. Ovšem po letech musím glorifikovat i kocoura Toma. O hodnocení netřeba pochybovat a závěrem vyhlížím do budoucna, kde to bude vypadat tak, že si dávám repete, tentokráte už s mými potomky. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Vždycky, od doby, kdy si pamatuju jsem čekal, kdy konečně Tom vyhraje. Aspoň jednou. Třeba jen trošku, ale nikdy se to nestalo. Ale i přesto jsem si užíval každej díl, kterej jsem viděl. A co je důležitější. Je jedno, na jakým kanálu to dávají, protože se tu skoro nemluví a proot ani nepotřebujete znát cizí jazyk, když se na to chcete podívat. Tom a Jerry jsou prostě klasika. Tom a Jerry jdou, k nám teď s náladou. Hurá! Tahle bitva trpaslíka s obrem neskončí se ve zlém, ale v dobrém a kámoši jak hrom jsou Jerry a Tom! ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Poté, co Jerry sní snídani, skočí na nůž na máslo a máslo zasáhne Toma do obličeje. V dalším záběru poté, co máslo zasáhlo Toma v obličeji, je máslo zpět na misce. Pak v záběru, kdy Jerry sleduje Toma, jak vyfukuje páru, je máslo pryč. Když pak Tom trhá telegram, nůž, máslo a citron jsou pryč. Když se Jerry dohrabe k kousku s nápisem „EVEN A MOUSE“, citron a nůž na máslo jsou zpět. Když pak Tom ztratí nervy a zaútočí na Jerryho, citron, nůž na máslo a talířek, na kterém byl citron, jsou pryč. (ČSFD)
  • V původním vydání Československé televize byl díl nazván pouze „Smlouva“. (Scottman)
  • Herečka Julie Walters uvedla: „Nemohla jsem se na ně dívat. Krutosti bylo až moc. Měla jsem všechny ty podivné obrazy malinkých zvířátek smíchané dohromady.“ Jejich vzájemné násilné chování je parodováno a vystupňováno ve fiktivní televizní show Itchy & Scratchy ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989). (ČSFD)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama