Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dafne je duchaplná mladá žena s Downovým syndromem, která je pro své okolí neustálým zdrojem pozitivní energie. Přestože bydlí stále se svými rodiči Luigim a Mariou, cítí se nezávislá. Když však Maria nečekaně zemře, rovnováha v rodině je narušena. Luigi upadne do deprese, sklíčený z budoucnosti, z okamžiku, kdy bude muset svoji dceru nechat na světě samotnou... Ta se však díky své práci a nerozlučným přátelům vyrovnává se ztrátou s bezstarostností dítěte a odvahou mladé ženy, zatímco se snaží probudit svého otce z letargie. Dokud se jednoho dne nestane cosi nečekaného – oba se rozhodnou vyrazit na výlet do horského městečka, kde se Maria narodila. Cestou se navzájem lépe poznají a společně přijdou na to, jak překročit své hranice. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Streeper 

všechny recenze uživatele

První co mě po zhlédnutí filmu napadlo, byla otázka, zda je herečka Carolina Raspanti, která ztvárnila roli Dafne taková i v osobním životě. Kolik toho dala ze sebe a kolik z toho bylo opravdu zahrané, protože byla vážně výborná. Na filmu bylo vidět, že Dafne k otci nemá takový vztah, jaký měla ke své matce a stejně tomu bylo i ze strany otce, proto je smrt matky tolik posílila a díky ní si k sobě také našli cestu. A právě to hledání bylo na filmu nejlepší, postupné budování vztahu bylo dojemné a hezké. Závěrečná cesta k domu, kde to vše začalo bylo krásné uzavření tragické ztráty. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

podle toho že tohle je jediná role Raspanti takže asi bude opravdu postižená.Záleží na tom jak moc to ti lidé mají rozvinuté.Práce s nimi je náročná.Nedají se nějak ovlivnit.Závěrečná scéna s balonkem byla opravdu dojemná ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Krásný lidský příběh o tom, že i člověk s Downovým syndromem se může docela dobře začlenit do společnosti a sílou svých myšlenek pak kolikrát dokáže trumfnout osoby, které se narodily bez zdravotního postižení. Důkazem budiž nesmírně působivý konec filmu. (75%) ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Tihle dauňáci se pořád na všechny kolem sebe hrozně utrhujou - a ukázat tuhle roztomilost bylo očividně jedinym poselstvim scénáře (jako třeba když Dafné rozdává moudra o těžkym životě jako by z oka vypadly Paulo Coelhovi). Na mě tahle tlačená pila nijak zvlášť nezapůsobila, sorry. Na téma "jsou to úplně normální lidi" mě mnohem víc pobaví třeba video Things People With Down's Syndrome Are Tired of Hearing. #kviff #54 (60%) ()

Galerie (6)

Související novinky

MittelCinemaFest 2019 začíná

MittelCinemaFest 2019 začíná

27.11.2019

Středoevropský festival italského filmu v Česku již po sedmé představí to nejzajímavější, co aktuálně italský filmový průmysl nabízí. Od 28. 11. do 9. 12. si MittelCinemaFest 2019 užijí i diváci v… (více)

Reklama

Reklama