Reklama

Reklama

Picard cestuje časem a snaží se zabránit zničení lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (46)

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od pilotu zde bylo viditelně vidět, že seriál a jednotlivé postavy někam došli. Bylo to trochu bilancování nad těma šesti sezonama a co jednotlivým postavám dala. Konce seriálu se dělají těžko. V TOSce to v podstatě nebyl konec, v DS9 udělali razantní a emocionální konec, Voyager byl jedním happyendem a Enterprise byl zase až moc uspěchaný a dost useklý. TNG z toho všeho vychází překvapivě jako vítěz a ukazuje tak trochu nebývalou lidskost u posádky, což nebylo v TNG až tak zvykem. Já jsem si poslední díl užil. Myslím, že to bylo rozhodně důstojné zakončení jedné z nejlepších počinů v Star treku. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A končí to tam, kde to začalo. Obeznámen s celým seriálem, jsem vlastně spokojen, jak to končí. Poslední epizoda se nese v duchu seriálu lehce nad tím průměrem. Ačkoli se pohybuje ve víceméně vymletém korytu, slouží jako to nejdůstojnější zakončení celé show. I když je mírně Picardcentrická, každá velká postava Star Treku se (až na Wesleyho, naštěstí) dostane ke slovu a skutečně tu pozorujeme onen vývoj postav. Na jednu stranu trocha kritiky na technickou stránku scénáře (nesmysly a bláboly), na druhou stránku vyzdvihnutí techniky natáčení (střihy kamer s ohledem na cesty v čase). Ohodnotím tedy stejně, jako celý seriál. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálně nejspíš tak 4*, ale když jsem zkouknul 7 sérií jako maraton, tak to skutečně vyznělo jako velmi solidní a uspokojující zakončení - včetně propojení s prvním dílem, výjimečně neotravné přítomnosti Q a náhledu na postavy na začátku, na konci a v budoucnosti. Moc víc k tomu asi není co říct - když to člověk nesleduje jako úplný závěr, tak to asi moc nevyzní. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečný diel Star Trek seriálu Nová generácia. Kapitán Picard cestuje v čase, zistí, že za tým stojí Q a ukáže sa, že v hre je toho viac ako kedykoľvek predtým... Hoci všetci herci sú výborní (aj keď hrajú svoje staršie verzie), tento film sa točí okolo Picarda a teda očakávateľne výkon Patricka Stewarta je najlepší. Efekty sú kvalitné, dej sa odohráva rýchlo bez hluchých miest a celý čas nestráca tempo a hlavne, príbeh je vykonštruovaný zaujímavo, je posplietaný, čo môže niekomu pôsobiť mätúco, divák sa však čoskoro dostane do deja a už sa nestratí. Hlavnou témou je opäť pôsobenie ľudstva, jeho bezočivosť a žiadostivosť po objavovaní (nie po poznaní), ktorá môže vyústiť do sebazničenia. Dôstojný film na ukončenie série. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náročné, ale zároveň naprosto skvělé finále, špičkového seriálu ze světa ST. Proplétání minulosti a budoucnosti, bylo výborné i přes trochu nejasnou logiku. Q jsem kdysi moc rád neměl, ale dnes ho považuji za důležitou součást tohoto vesmíru. Dnes už víme, že i budoucnost všech bude úplně jiná a že to vlastně ještě nebylo rozloučení a s celou partou ce ještě nekolikrát setkáme, ale seriál jako takový, velice důstojně končí... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • USS Pasteur je pojmenována po Louisi Pasteurovi, francouzském chemikovi, který vyvinul první vakcínu proti vzteklině. (Terva)

Reklama

Reklama