Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generace - Série 2

(série)
USA, (1988–1989), 17 h 33 min (Minutáž: 30–60 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Marina Sirtis, Brent Spiner, Wil Wheaton, Diana Muldaur, Whoopi Goldberg, Colm Meaney (více)
(další profese)

Epizody(22)

Zajímavosti (11)

Star Trek: Nová generace (1987) (seriál)

Star Trek: Nová generace - Špičkový výkon (1989) (epizoda) (S02E21)

  • Cílem hry „Strategema“ je obsazovat území protihráče jeho obtahováním kurzory ovládanými pohyby prstů, přičemž se hraje na třech holografických obrazovkách současně a tyto obrazovky navíc rotují. Podobné hry se dnes skutečně hrají, například v podobě miniher na multiplayerových serverech ve hře „Minecraft“. (vojtaruzek)
  • Jonathan Frakes (Riker) vystupoval v prvej sérii oholený, ale pred natáčaním druhej sa dlhšie neoholil, a to sa členom štábu tak zapáčilo, že zvyšok seriálu ostal zarastený. (Zdroj: projektn.sk) (Raccoon.city)

Star Trek: Nová generace - Hotel Royale (1989) (epizoda) (S02E12)

  • Na uniforme astronauta z hotela sa nachádzala nášivka misie Apollo 17 (prebehla 7.-19.12.1972), z ktorej bol odstránený nápis „Apollo.“ Na nášivke však zostalo číslo „17,“ ako aj mená astronautov (Cernan, Evans a Schmitt). V remasterovanej verzii seriálu však nášivka bola upravená a obsahuje nápis: „Charybdis ● NASA ● Prvý za hranicou slnečnej sústavy.“ (koba)

Reklama

Reklama