Reklama

Reklama

Při pátrání po ztraceném důstojníkovi se vesmírná loď Voyager ocitá 70 000 světelných let daleko. (SkyShowtime)

Recenze (37)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotný diel ku skvelému sci-fi seriálu. Predstavuje sa ďaľšia generácia Star Treku. Moja najobľúbenejšia. Posádka vesmírnej lode Hviezdnej flotily, U.S.S. Voyager NCC-74656 sa vinou mocnej, amorfnej bytosti z inej galaxie, ktorej sa hovorí "Ochranca", ocitne behom záchrannej akcie 70000 svetelných rokov od Zeme. Aj pri najvyššej možnej rýchlosti by im cesta späť trvala 75 rokov. Sú sami v neznámom kvadrante galaxie. Netušia aké nebezpečia na nich čakajú. Musia hľadať niečo, čo im urýchli návrat. Čierne diery, priestorové trhliny, nové technológie, čokoľvek... Takže pán Paris nastavte kurz k domovu. Začína sa úžastná vesmírna jazda. Štartuje "Star Trek: Voyager". **** ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bon voyage, Voyager. První setkání s novou osádkou nové hvězdné lodě. A povedené, vše "povinné" co musí obsahovat každý pilot zvládá s přehledem (představovačka postav, náznak meziepisodního děje do budoucna, vytasení se s vlastním Vulkáncem..) a dobře funguje, jenže škoda, že nefunguje ještě více, přeci jen, nástup s dalekou cestou domů mohl (a měl) být daleko drtivější a nabitější emocemi, zrovna tohle by byl ideální díl, kde by se mohlo (a mělo) dát víc důrazu na stísněnost, strach a emoce všeobecně (a co teprv kdyby někdo prokázal dostatečnou odvahu hrát si s posádkou Voyageru podobně, jako to o pár let později dělali scénáristé v znovuzrozené Battlestar Galactice). Povedený pilot, který by sice jako samostatný film obstál jen těžko, ale jako úvod k seriálu funguje bez problémů. Jsem jediný, komu přišlo, že zde byla velká inspirace "prvním" pilotním dílem originální série s kapitánem Pikem s názvem Klec? ()

Reklama

ajaxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si zamiloval, narozdíl od DSN. Vrátil se zpět k osvědčené šabloně a vedoucí postavy jsou vcelku charismatické i vtipné, viz. doktor. Je trochu obrácený vzhůru nohama, nejedná se o diplomacii kolem, je zaměřen spíše na loď a posádku, ale přecijen, své absolutní kouzlo to pro mě mělo. Řadím ho tedy hned za originální sérii v mém žebříčku sledovanosti ze světa Star Treku. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako u všech pilotních dílů Star Treků to není úplně to nejlepší, co pak seriály nabídnou. Mě osobně vždy trvá, než se sžiji s posádkou, zatím mě úplně všichni nepřesvědčili. Určitě je zápletka zajímavější, než předchozí piloty, ale trošku ji postupem dochází slibné tempo. Tentokrát zde bude více postav a pevně věřím, že Voyager bude stejně skvělý, jako předchozí verze......6/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosud nejlepší Star Trek, který jsem viděl. Sérii opravdu velkolepě nastartoval a pokud se stejným směrem bude ubírat i zbytek seriálu, máme tu favorita na nejlepší Star Trek sérii... Triky jsou tady opravdu naprosto luxusní a párkrát mi vyrazili dech. Děj byl napínavý, vtipný, akční a postavy velmi dobře zahrané a napsané, obzvlášť doktor Roberta Picarda... Konec tohoto dílu toho dost naznačil a jelikož Voyager vkončil v neprobádané části vesmíru, myslím, že nás čekají velmi zajímavé zápletky... Já jsem tímto pliotem nadšen, 90%. Jinak se mi líbí názor Galadriel. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • V titulkách první epizody není u Tuvokova jména uvedena hodnost, aby ho diváci předem neidentifikovali jako tajného agenta Hvězdné flotily. (Galadriel)
  • V příběhu se píše hvězdné datum 48 315,6. (Terva)

Reklama

Reklama