Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duben 2151. Po téměř 100 letech potýkání se s "přátelským" mimozemským národem "Vulkanců" je lidstvo opět připraveno k mezihvězdným průzkumným letům. Enterprise NX-01 je vyslána na svou první misi. Poraněný Klingon, který na Zemi hledal útočiště před ostatními pronásledovateli z cizích planet, je postřelen a vesmírný koráb ho má dopravit domů. Mimozemšťané ale nenechají svůj terč na pokoji. Riskantní podnik, který kapitána Jonathana Archera a jeho posádku postaví tváří v tvář tajuplnému a inteligentnímu nepříteli ze vzdálené budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní start výborného seriálu. Seznámení s novou posádkou a vůbec první hvězdnou lodí Enterprise. Tvůrci potřebovali upoutat výrazným rozjezdem a tak vsadili na zákeřnou rasu Sulibanů, cestování v čase a ranou nedůvěru vůči prvnímu členu posádky vulkánského původu. Scott Bakula se už v tomto pilotu projevil jako skvělá volba na další výraznou postavu kapitána Enterprise v Star Trek universu. Jinak při čtení negativních ohlasů se musím seriálu zastat. Zaslouží rozhodně šanci na sledování. I dnes 12 let po uvedení rozhodně nepůsobí nijak zastarale a neaktuálně. Mimochodem všimli jste si, že tvůrci se projevili jako dobří vizionáři technického pokroku a v době natáčení v roce 2001 (tedy dávno před uvedením prvního iPadu) dali postavám do rukou tablety zhruba v podobě jak je známe dnes?:-) ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná dokonalost (u Star Treku podivné, že? (sarkasmus)), ale na druhou stranu docela slušné s pěknými efekty a hlavně bez nelogických (ne, nejsem vulkánec) pitomostí jako u ST: Voyager. Jen na té hudbě by mohli trošku zapracovat... Btw: obrazově luxusní úvodní znělka nehorázně zazděná do Star Treku se nehodící písní!! V tomto ohledu stále vede znělka z Nové generace. ()

Reklama

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Přiznávám. Dokoukal jsem teď Next Generation a pak jsem s radostí začal koukat na původní sérii, kde mě dostalo, že neřeší nějaké osobní píčoviny. K tomuto dílu jako openingu. Mnohem lepší zvuk, efekty, sexy T''poll. Průbojný first officer, i když možná až moc. Bohužel sexy usměvavá T'poll. Kapitán co riskuje život svůj, posádky i celé lodi. Když jsem na to koukal, tak po první úvodní polovině jsem se párkrát přistihl říkat: Illogical. Illogical. Illogical! Dám tomu ještě pár dílů, ale už teď to vypadá koukatelnějc než Orville druhá série, kterou jsem se pokoušel koukat. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře voni! Pilotní díl ke Star Trek: Enterprise začal velice, velice dobře. Byl jsem s ním spokojen a doufám, že stejnou kvalitu udrží i zbytek seriálu. Je to zvláštní, koukat na Star Trek ještě před Kirkem, nutno ale dodat, že Scott Bakula je jako kapitán Archer velice dobrý. Zatím jsem si nezvykl na novou posádku, ale to bude jen chvilková záležitost... Jinak triky jsou v tomto díle naprosto ohromující, herci slušní a příběh byl také dost zajímavý. Enterprise je opět krásná. Myslím, že další Star Trek série dopadne velmi dobře, protože pilot byl pro mě ohromující. A titulní zpívané intro se sice značně odlišuje od ostatních sérií, ale mě se velmi líbí i píseň. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televiznost z toho čiší, oskarové herecké výkony zde nenajdete, zápletka není kdoví jaká (jako pilot to má za úkol zjevně pouze představit postavy a uvést diváka do obrazu toho co se bude dále rozvíjet v seriálu), ale má to v sobě nějaké kouzlo a funguje to jako celek, takže jsem se nenudila ani minutu. Btw. posádka této série je prostě sympatická :-D ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • V pilotním díle se v rámci návaznosti na předchozí série, jak je v seriálech ze Star Trek univerza zvykem, krátce objevuje James Cromwell coby vynálezce warp pohonu Zefram Cochrane z filmu Star Trek VII: První kontakt (1996), přestože jen na obrazovce v historickém holoprogramu. (mirliflore)
  • Farmář Moore, na jehož poli ztroskotá Klingon, byl pojmenován podle Rogera R. Moora, zasloužilého Star Trek scenáristy. Ztroskotavšího Klingona si zahrál bývalý profesionální wrestler Tommy "Tiny" Lister, Jr., známý pod přezdívkou Zeus. (mirliflore)

Reklama

Reklama