Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Bude-li důstojník přistižen, jak očichává sedlo rotopedu v dámské tělocvičně, bude propuštěn bez soudu." Kdo by neznal direktivu 196156, ten jakoby neznal Rimmera (odporného záprdka, intergalaktický hnisavý vřed, těhotného smradlavého lenochoda, hromádku trusu z myšího albína), Listera (čuramajzlíka, těhotnýho hrocha, kryptofašistu, hadronový střevo), Kocoura (kondomovou hlavu, dutohlava, chodící prezervativ), Krytona (skopovou hlavu, tupou starou tresku, hadrovou kebuli, trojskýho prasopsa) ani Hollyho (kosmopako, bažanta línýho). Já je všechny znám, proletěl jsem s nimi nejednu galaxii, královsky jsem se s nimi pobavil, ale přesto to pro mne není ten nejkultovatější ze všech kultů. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na kosmické těžařské lodi Červený trpaslík žijí pouze dvě osoby: módou posedlý Kocour a technik třetí třídy David Lister. Mezi těmito dvěma osobami nikdy nedojde k souboji o post velitele lodi, protože ani jeden z nich neoplývá přebytkem mozkových buněk, ale oběma je tak nějak jasné, že velet prázdné lodi postrádá smysl. To je ovšem šance pro technika druhé třídy Arnolda Rimmera, který sice již zemřel, ale ani ve formě holografické simulace ho neopustily nekonečné napoleonské ambice. Kapitánovy záznamy k této osobě ostatně poskytují výstižné informace: "Má-li nějaká práce smysl, má smysl udělat ji dobře. Nemá-li smysl, dejte ji Rimmerovi." ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co dodat k seriálu, který už předemnou vychválili tisíce lidí a všichni napsali vystihující komentáře? Možná to, že původně mi vůbec nepřišel vtipný, ba mě dokonce štval. Ted se ale u Trpaslíka můžu umlátit smíchy, některé hlášky jsou tak neskutečné (Jsem mrtvý, jako konzerva lančmítu; Jaké to je být mrtvý?..Smrt? je to jako být na dovolené s partou Němců; Svatodušní svátky, Svatodušní svátky....; Přemalovávám chodbu z ocelové šedi na vojenskou šeď, tohle je můj soukromý osobní soukromý deník, plný mých osobních soukromých osobních věcí....) až to snad ani není možné. Dokonce mě tento seriál přiměl k tomu, abych vyzkoušela uvařit polévku Gaspacho:-) Nejoblíbenější postava je zcela jistě Rimmer. Naopak Kocour mi moc vtipný nepřijde. Co ale Trpaslíka katapultovalo nahoru je perfektní, dokonalý a úžasný český dabing. Je to něco jako s Četníkem...Český dabing předčil originál. Prostě ČT je super a basta. (A víte co se stane, když tyrannosaurus, který...) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Cooltovní? Coolový! Jestli je tohle humrmor, tak to mě ulisterujte! Kdybych měl nějakým způsobem charakterizovat svůj dojem z seriálu, řekl bych, že backgroundový stereo smích byl úplně zbytečný a nad jeho kulometně častou aplikací jsem jen kroutil prvními šesti obratli. Proč? Protože vtipnější je i účet za elektřinu elektrárně. Ok, tak popořadě: 1. SÉRIE - galaktická nuda. Dva homoidi se hádají jak staří manželé, bohužel si nemůžou dát do ciferníku, takže jejich kohoutování trpíme celých 6 dílů. Do toho intergalaxiální kontejner plných hluchých pasáží o nějaké Kočanské, Kocour bez bot a v saku a Holly, který tam..... co ten tam vlastně dělá??? 2. SÉRIE - podpůrný smích stále zbytečný. Extáze nefunguje, ale stáze jo. Ve 4. díle jsem se poprvé v celém tomhle seriále opravdu zasmál!! Jupííí. 3. SÉRIE - výrazně lepší, Výměna těl a Fotostroj času jsou parádní díly. Přemýšlím o zvýšení bodového skóre. 4. SÉRIE - návrat k normálu, nuda, vtipy nezáživné a nevtipné. Zlepšuje se grafické pozadí vesmíru. Mám rád Holly. Poslední a předposlední díly jsou totální úlet (nechápu vůbec nic). 5. SÉRIE - ani jeden díl ve mně nezanechal něco víc, vtipy nevtipné, děj prapodivný, zápletky často jak přes kopírák. Tohle že je kult? Nechápu...můj přijímač T-1000 na tento typ humoru pravděpodobně nemá příšlušné plastovo-hliníkové komponenty a integrované obvody. Někteří členové se snaží urážet, ale i to se prostě musí umět (viz Černá zmije!). Díl Uroboros velmi, velmi špatný, teda jestli tohle někomu přijde vtipné, tak už nevím. Chybí Holly. Eso Rimmer je snad špatný vtip - proč tu vlastně je? Kroucení hlavou u 7. série začíná nabírat na otáčkách. S příchodem Kočanské a ufňukaným Krytonem to jde totálně k šípku. 7. SÉRIE je trapná, jen místy trochu vtipná. 8. SÉRIE - konečně vtipná série! A pak že to nejde. Jedna z nejlepších. Co se ale celému seriálu odpustit nedá, tak naprostá bezcílnost, nulový dějový posun, nulové vyvrcholení, pocit úděsného nikdy nekončícího seriálu, schopného vyprodukovat desítky sérií jen s obměnami několika postav. Seriál bez začátku a bez konce, jako vesmír a stejně tak nevábný... ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Creator: Rob Grant, Doug Naylor, Paul Alexander .. Dosti kontroverzní hodnocení, že? Ale než mě ukamenujete, viděl jsem (původně) jen díly pozdějších sérií, k tomu už koncem devadesátých let a asi vždy v nějakém "divném" rozpoložení... Nebo byl "divný" ten seriál? Takže momentálně nemohu jinak, bylo to šíleně debilní, nudné až trapné! A bohužel, nemám zatím příležitost to znovu vidět a pokusit se přijít Red Dwarf na chuť... ___ Tak jsem RD zkusil znovu (3Q2007) a bohužel, nic to se mnou ani tentokrát nedělalo. Když vidím třeba po x-té seriálové geniality M*A*S*H, Simpsons nebo výborné Friends vždy se směji!! Jenže u trpajzlíka prostě nemám čemu. Nenávidět nebo milovat, tak to prostě je. Tudíž z mé strany tady nepřibudou žádná slova pochvaly a ty opačného ražení si radši nechám pro sebe, neboť v prostředí fanatických vyznavačů nehodlám něco pronášet. Stejně by je nikdo z vás nepřijal, hm? 10%. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • Autoři českého dabingu ochudili úpravou originální audio stopy české diváky o pár zvuků. Např. v epizodě Konec neuslyšíme zaburácení haraburdí, do kterého přes zeď spadne Rimmer (Chris Barrie), a v epizodě Roztavení neuslyšíme střelbu zbraní mířících na Medvídka Pú. (Carodej_pes)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama