Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužiaľ. Červený trpaslík ako ho zbožňujem a uznávam nenávratne zmyzol do prázdna koncom ôsmej série. Ja som si už zvykol že prechody medzi sériamy absolútne nenadväzujú, ale Back To Earth je skôr sklamaním ako radosťou. Postavy sú síce dospelejšie ale to kvôli čomu sme ich milovali je nenávratne preč. Jediný kto sa ešte ako tak drží je Craig Charles ktorého Lister prešiel od prvej série veľkou zmenou a pre mňa zostáva najlepšou postavičkou celého seriálu. Vtipnosti tu veľa nenájdete a hlavne je to až smutne silené. Ak to tak nebolo tvorcami zmýšlané tak potom jednoducho Doug Naylor nie je režisér a nedokázal uhrať situáciu na televíznej úrovni. Seriál ktorý má pár odkazov a aj pár dobrých vtipov ale je úplne zbytočný a tak trocha smutný a možno že práve za tú smutnosť si vyslúžil pevné tri *. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsou všechny postavy starší a celkově to "starý" Trpaslík moc nepřipomíná, jsou zde ve vtipech a dialozích používány stejné postupy jako v minulosti. A to mi moc nesedlo, najednou ty hlášky ve mě nevyvolávaly smích. Nevím, čím to je. Ale je to Červený Trpaslík a jsem za něj rád. Druhej díl mi přišel mnohem zajímavější. Zatímco počet vtipů se ještě snížil, příběh se stal mnohem zajímavějším. Ještě víc mi to ukázalo, že jde o čisté fanouškovství, které se nesnaží navázat na původní seriál, ale spíš jen pomrkává na fanouška. Origami. Třetí díl je skvělé zakončení. Myslím, že je nejlepší sledovat všechny tři části najednou. A za Back to Earth jsem rád také proto, že je to splněnej fanouškovskej sen, vidět trpaslíka po tolika letech. U kterého jiného seriálu tohle zažijete? (Ne, nemluvím o nemocnici na kraji města) ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestávka Červenému trpaslíku moc neprospěla. Bohužel musím říct že už to není co to bývalo. Celý příběh o cestě na zem ve třech dílech je docela povedený, jen se už tolik nenasmějete. Škoda že nevznikla normální plnohodnotná 9. série o šesti nebo osmi dílech. Zpátky na zemi je spíš takové rozloučení bez smíchu imaginárního publika. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl se nejvíc nese v duchu původního seriálu, ale tak nějak to není ono. první půlka druhého dílu klesá ještě níž, co se týče fandovskýho pomrkávání, je to od Galaxy Questu bohužel hodně daleko. Ale od rimmerovsky stylový likvidace CSI vložky z Kremlu to jde zas nehoru a závěr posledního dílu byl docela příjemnej. Celý dohromady to dává docela smysl a nakonec ten celej nápad nevypadá špatně, ale i v tý vážnosti to chtělo víc humoru. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Zas je tu v tom maglajz, na imdb nemá "Back to Earth" vlastní profil, ale je součástí původního "Trpaslíka" ... nevadí. Já, jakožto pouze občasný divák původního seriálu, jsem byl novými třemi díly potěšen, samozřejmě jsem si všiml, že je to něco docela jinýho, než původní série a mě se to tak veľa líbilo. I můj roommate, kterej mě do toho právě natlačil, velkej to fanda, byl spokojenej, takže myslim, že se celkem objektivně dá tvrdit, že se návrat povedl. 85% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V této sérii je řada odkazů na film Blade Runner (1982). Například budova ve znělce, Kocourovo (Danny John-Jules) neustálé skládání origami, scéna v mrazící místnosti, proskočení skly v obchodě či scéna, ve které posádka trpaslíka přibližuje fotografii na televizi. (DJDVD)
  • Rimmer (Chris Barrie) si v seriálu čte magazín o automobilech. A mnohokrát se podrobně zmiňuje o automobilech či motorech. Jeho herecký představitel je ve skutečnosti obrovským fandou techniky, což dokazuje i jeho moderování několika úspěšných dokumentárních seriálů jako jsou Masivní motory (od r. 2004), Masivní stroje (od r. 2004) či Zběsilá rychlost (od r. 2006). (gogos)

Reklama

Reklama