Reklama

Reklama

Černý anděl

(seriál)
  • USA Dark Angel
USA, (2000–2002), 31 h 10 min (Minutáž: 43–86 min)

Hudba:

Joel McNeely

Hrají:

Jessica Alba, Michael Weatherly, Richard Gunn, J.C. MacKenzie, Valarie Rae Miller, John Savage, Jensen Ackles, Alimi Ballard, Martin Cummins, Kevin Durand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Geneticky vytvořené mladé ženě se podařilo utéct z vojenské laboratoře a okamžitě splynout se světem lidí. Pracuje jako oni a dokonce poznává lásku. Snaží se však najít prototypy lidí jako je ona.... (oficiální text distributora)

Recenze (50)

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Tak toto asi vážně ani ne-e. Jessica Alba není moje oblíbená herečka a ani se mi něják zvlášt´ nelíbí, ale tady, protože samozřejme jsou to její začátky, tak tu vypadá jaksi prapodivně, jakoby šmrnclá nějákým cigánem plus její vychrtlá a dosti děsivá postava mi nedovolí udržet se u obrazovky na déle než pět minut. I tak sem zvládl celou první sérii a stačilo. Druhá je prý ještě daleko daleko horší. ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že tady se Jessica Alba skutečně vytáhla. Dark Angel není špatný seriál, má ale dost značně hluchých(až nudných) dílů a to především v druhé sérii, která se navíc zápletkou s DNA virem dostala do trochu ujeté hladiny. Nejvíc těží ze vztahu Max a Logana, nejhorší je závěr, na který evidentně nebylo moc času, takže počítejte s tím, že se nedočkáte téměř žádných odpovědí na položené otázky. ()

Reklama

numan 

všechny recenze uživatele

Jessica Alba je taková rošomilá feneška s velikejma vošiškama, ale série to není špatná. Mnohem lepší by ovšem byla, kdyby Max hrála jiná herečka a hlavně kdyby k tomu byla úplně jiná muzika. Ovšem faktem je, že se ten oprudentní rnb/hipec do postkatastrofické špíny po Impulsu hodí. Díl postavený na Sibeliově klasice "Valse Triste" pak funguje jako učiněný balzám na duši. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ale jo...serial ma nekolik dobrych napadu, scenaristicky a rezisersky nevyrovnane dily (stejne jako kazdej jinej), megakocku jako hlavni predstavitelku a pro mne neprilis povedene digitalni triky. Kdyz vezmu v uvahu jak je stary, sem ochoten to prekousnout. Nemuzu si pomoct, ale mne se druha serie libila. Je sice uplne jina nez prvni, ale mnozstvi mantikoranu na svobode dalo tvurcum otevrene moznosti na ulitle napady. Navic Joshua a hlavne Alec okorenili nemastnou a neslanou plejadu postav o humor. Alec je pro mne nejsympatictejsi postava v serialu vubec. A malem bych zapomnel na genialni halloweensky dil. :) ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Dark Angel je kontrastní v mnoha aspektech počínaje samotnou Jessicou Albou. Rozhodně se na ní dobře dívá a hlavně ve vážnějších scénách ji docela i sedne role, ale ty její rádoby badass hlášky a pózy hlavně v první sezóně jí poslají na úroveň 14tiletého parchanta ze základky. To, že při každé akční scéně létají kulky těsně před a za ní, výbuchy za patami, každý padouch s výstřelem čeká do té doby, než se stane nějaká záchranná náhoda, také k věrohodnosti zrovna nepřidává. Postapokalyptické prostředí je rozmanité, barevné, špinavé a to znamená přesně takové jaké já rád. Všude jsou nepřátelští, policie buzeruje a mlátí a nebýt tam takové množství logických kiksů, chrochtal bych si blahem. Zejména flashbacky a všechno související s výchovou v mantikoře je působivé. V čele s hlavním záporákem. V druhé serii to scénáristi s těmi mutacemi a schopnostmi trochu přepískli a tak byl docela problém se prokousat první půlkou, ale ta druhá je oproti tomu dobře vyeskalovaná a i když jsem možná neskákal radostí, byl jsem docela spokojený. // Nejoblíbenější postava: Lydecker // 1.serie: 70% // 2.serie: 60% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • V souvislosti se seriálem bylo vydáno několik knih Maxe Allana Collinse. Titul „Před úsvitem“ mapuje období zasazené do doby před seriálem, události následující finále druhé sezony popisuje kniha „Hra o kůži“ a celou ságu uzavírá „After the Dark“. (CBD)
  • Max je X5-452, Tinga X5-656, Brin X5-734 a Ben X5-493. Maxino dvojče Sam je X5-453. Alec, Benovo dvojče, je X5-494. (TomikZlesa)
  • Datumu narozenin Jamese Camerona si můžete všimnout na poznávací značce Maxiného motocyklu. (TomikZlesa)

Související novinky

Pilná včelka Cameron

Pilná včelka Cameron

27.12.2006

Nepočítajíc dokumentární štěky a televizní produkce typu Černý anděl, James Cameron toho za poslední dekádu moc nevyprodukoval. Ono je pravda, že po oscarovém kombajnu typu Titanic ani nebylo kam… (více)

Reklama

Reklama