Reklama

Reklama

Xena

(seriál)
USA / Nový Zéland, (1995–2001), 98 h 9 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Hudson Leick, Karl Urban, Alexandra Tydings, Adrienne Wilkinson, Márton Csókás, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(134)

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Její odvaha změní svět. (oficiální text distributora)

Recenze (548)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha televizních produktů, kde se mechanicky opakují stokrát prověřené šablony, pouze prostředí se mění. Jednou je to sci-fi, podruhé, jako v tomto případě, zase fantasy prostředí. Důležitý je, aby to mělo hodně přestávek na reklamy a figurky se Xenou se taky určitě nějaký prodají. Dvě zajímavosti - nehraje tu Kevin Sorbo a feministky budou v sedmým nebi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto je typ seriálu, ktorý treba vidieť v správnom veku a naviac treba mať ešte aj správne pohlavie a orientáciu. Aj keď je to fantasy, ktoré normálne nemusím, tak v puberte som to hltal naplno práve vďaka total hot ústrednej dvojici neskutočných krások. A aj keď som bežne skôr na brunetky, tak v tomto seriáli ma úplne uchvátila svetlovlasá a ukecaná Gabriella. Na ňu som sa mohol pozerať donekonečna. Zaujímavé je, že zo seriálu Herkules som nedopozeral ani jednu epizódu, keďže ma dobrodružstvá nejakých dvoch chlapov nezaujímali. No a samotné zápletky pekne vtipne variovali staré mytologické povesti. Akčných scén tu bolo dostatok a na úrovni ktorá ma bavila. Rovnako aj výprava bola na TV pomery solídna. Z vedľajších postáv ma bavil magor Joxer a elegán Autolycus v podaní legendárneho Bruce Campbella. Prvé štyri série ma bavili naplno. Piata už bola taká divná a šiestu som už vynechal. Neviem či sa zhoršila kvalita, alebo som už dospel natoľko, že ma to prestalo baviť, ale to je jedno. Dnes už radšej nechcem riskovať, že by som si zničil krásne spomienky reprízou nejakej epizódy. Ale v správnom veku to u mňa rozhodne bolo za silné 4*. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Odrůstala jsem pubertě, když se na našich TV obrazovkách tenhle seriál zjevil a tak nějak mě ve všech možných rovinách minul, jakkoliv je fantasy můj oblíbený žánr. Skoukla jsem příležitostně několik dílů (obvykle necelých), kozatou Xenu jsem měla na háku, její protivnou blonďatou kuběnu přímo u p*dele a ostatní postavy se mi podařilo úspěšně zapomenout. Z děje si vybavuju akorát bojovné výkřiky, výskoky a létající kovový kruh. Reálně bych to viděla na lehký podprůměr, ale zcela dementní epizoda (bůh války Ares -nebo kdo- coby metalová hvěda) z jedné pozdější série mě přesvědčila, že chabý seriál v průběhu času zesračkovatěl na zoufalý odpad. Průměr je tedy jedna osamělá, chvějící se star. Zastihnout mě "Xena" v mladším (čti blbějším) věku, jistě by dopadla lépe. 25% EDIT: Tak se mi poslední dobou při přípravě jídla podařilo zahlédnout několik dílů a potvrzuji, že je to přihlouplá krávovina, které lze větší množství hvězdiček dávat jedině z čiré nostalgie... a možná nad tím zaslintá sem tam nějaký panic případně lesba. 20% ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní pulp bez špetky invence či jakéhokoliv tvůrčího náznaku. .. Historická věrnost nevěrnost, tohle je slepenec stylizace porno žánru (image hlavní hrdinky) s reáliemi jakéhosi archaického bezčasí a náznaky akce pro náctileté... To se pak můžu bavit i při dívání se do bubnu pračky, to je také hypnotické a všechno se tam taky mlátí a skáče... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Krásný infantilní seriál, který se mi kdysi dáááávno líbil (!). Ženská v umělohmotné podprdě, slušivou minisukničkou a větší než menší kudlou v ruce se mlátí s chlápkama a samozřejmě je všechny domlátí (aby ne, když se jí všichni dívají do výstřihu místo aby jí jednu vrazili). Feministky vrní blahem. Krom úvodní znělky (hudba Joseph LoDuca) a fantasy soft erotiky na tomhle nevidím nic zábavného. Nohy a prsa Lucy Lawless z mizerného scénáře dobrý seriál neudělají...přes všechnu maskérskou snahu :) ()

Galerie (556)

Zajímavosti (70)

  • V tomto dieli je Xena v Tróji, avšak v diely v šiestej epizóde sa s Aresom rozprávajú o mŕtvych hrdinoch z Tróje. Séria ale ide chronologicky, preto táto časová postupnosť nedáva zmysel. (Johnny.ARN)
  • Námět měl být původně použít pro seriál Herkules (od r. 1995), ale nakonec tvůrci usoudili, že bude vhodnější pro Xenu – nevěděli totiž, jakým způsobem propojit Herkula se severskou mytologií. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama